Direktlänk till inlägg 23 december 2013
Jag ska ha med mig något gott till julafton och även till annandagen
då vi åker för att träffa morbröder & mostrar med familjer !
I år har jag satsat på att göra tre saker till gottebordet
Mozartkulor
De två sistnämnda har jag recept på i bloggen sedan tidigare.
Det enda är att man i Biscotti receptet tar bort chokladen, kardemumman och kanelen
och lägger till en påse saffran!
Mozartkulor är busenkelt...
250gr Nougat
400gr Mandelmassa (eller marsipan)
200gr Mörk choklad
2 msk Konjak
Ta och smula ned mandelmassa i en bunke och blanda med konjak
Skär nougaten i bitar antingen 36 eller 30 (6 gånger 6 eller 5 gånger 6)
Kavla ut mandelmassan och skär ut bitar lagom att täcka runt nougatbiten. Ta lite i taget av mandelmassan och kavla ut (rätt tunnt) och ett tips är att kavla på gladpack/folie då släpper det lätt.
Vira mandelmassa runt nougat och rulla till bollar, in i kylen.
Ta och hacka chokladen och smält den i micro eller över vattenbad.
Doppa kulor i chokladen (använda gaffel får att plocka upp dem) och placera i kylen!
Ska försöka få ett bättre foto på Mozartkulorna, men här är lite sött så läge....
Sms:a FRISK50 eller FRISK100 till 729 80 så skänker du 50 eller 100 kr.