MissVivis synvinklar

Direktlänk till inlägg 22 december 2008

Pepparkaksmuffins med glasyr

Av Vivi - 22 december 2008 21:41

Dessa muffins är lätta att göra och väldigt mumsiga, kan göras både med och utan glasyr.

Min systerson älskade dem, han är glutenintolerant så jag valde att göra dem på hans special "mjöl" och det blidde alldeles utmärkt.


Muffins

100 g mjukt smör ( ca 1 dl flytande)

2 dl Socker

2 Ägg

1½ dl Gräddfil

3 dl Vetemjöl

2 tsk Bakpulver

½-1 paket pepparkakskryddor (finns vid bakgrejorna)


Frosting

100 g Philadephiaost

60 g smör

½ pressad citronsaft

300g florsocker


Blanda socker och smör, rör pösigt

Blanda resterande ingredienser till muffinsarna.

Häll i muffins formar och grädda på 200 grader i ca 15 min.


Medan muffinsarna svalnar smält smöret till frostingen i med osten och citronsaften och ta av spisen. Blanda i florsockret lite i taget.

Bred frostingen på de svala/kalla muffinsen och ställ en stund i kyl.

Jag hade lite karamellfärg i min frosting för en rolig effekt och ungarna älskar det :)


Ett roligt alternativt och enklare ;) än vanliga pepparkakor!!

Enjoy!  


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Vivi - 17 augusti 2016 09:07

Det är något speciellt med de där första.... Första tårtbiten Första steget Första resan ..... Första karusellen !!                    Det kommer inte bli det sista .... speciellt det lilla parisehjulet Emil älskade ...

Av Vivi - 13 augusti 2016 10:15


Jag har gått upp något kilo och det är nog för att mitt hjärta blivit så tungt så tungt. Jag tror mammahjärtan ofta väger tyngre än andras..... (och vissa pappan-hjärtna med så klart). Det är en massa spännande på gång i våra liv nu och mycket av d...

Av Vivi - 9 augusti 2016 09:56


Semester.... ahhhh ljuvliga semester.... typ! Okej jag får faktiskt vara liiite bitter att hösten började samtidigt som min semester och för att det faktiskt är lite svårt att slappna av när man förbereder för flytt. Dessutom så fick vi ställa in...

Av Vivi - 17 juli 2016 12:00


Jag läste just en fantastiskt sorglig krönika av Staffan Landin (läs den gärna här). Den handlar om flyktingfrågan och framförallt om det orimliga hat den frågan väcker och troll .... jävla troll. Jag har ingen sympati för de människor som via r...

Av Vivi - 18 juni 2016 16:03


.. SER JAG UT NÄR JAG FÖRSÖKER GÖRA SIT-UPs.....

Lite mer om MissVivi


Kontakt:
missvivi@hotmail.se

Veckans tips

Bloggträff 7 Maj i Skåne !!

   

FACEBOOK

Instagram

30 besvarade frågor

Kategorier

Hitta i bloggen

Bloggisar

Roligheter

Bloggar jag läser

Något jag brinner för...

Stöd frisk och Fri, föreningen mot ätstörningar

SMS

Sms:a FRISK50 eller FRISK100 till 729 80 så skänker du 50 eller 100 kr.

 

Här har jag varit

För ett år sedan.....

Arkiv

Hitta recept

Matbloggstoppen

Köp en recension

Köp en recension på min blogg på blogvertiser.se

Ragga besökare

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se