Direktlänk till inlägg 23 augusti 2010
Jag tog ett recept från tasteline och lade till lite saker (som alltid),
orginalreceptet hittar du här.
Missvivis Biscotti
100gr smör
2 dl socker
3 ägg
7 dl mjöl (plus lite till utbakningen)
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
100gr choklad
Jag lade dessutom till:
Hackad mandel ½-1 dl
1 nypa kardemumma
½ nypa kanel
(Vivis nypa är ungefär en halv tesked)
Rör socker & smör poröst och tillsätt sedan ett ägg i taget under omrörning (jag använda elvisp).
Blanda alla torra ingredienser inklusiva choklad, nötter & kryddor.
Blanda ihop de torra med äggblandningen.
Se till att degen är jämn, inte för torr, men den ska kunna släppa från bunken. Dela upp degen i tre bitar.
Rulla ut bitarna till runda längder & in i ugn på 175 grader i 20 min.
Nu till det lite "krångliga"
Efter 20 min. ska du dela längderna i ca 2-3cm tjocka skivor.
Ta alla skivor utomkanterna lägg dem ned och rosta 5 min. i ugnen på 175 grader.
Förvara biscottin torrt & svalt !
Min favoritvanilj, ekologisk & väldigt mycket bättre än vanligt vaniljsocker, innehåller bara de rena vaniljkornen!
Enjoy!
Sms:a FRISK50 eller FRISK100 till 729 80 så skänker du 50 eller 100 kr.