MissVivis synvinklar

Direktlänk till inlägg 13 oktober 2011

Frisk hårbotten

Av Vivi - 13 oktober 2011 09:45

Jag kan bli ganska torr på vintern och speciellt min hårbotten,

den flagnar lätt och det gillar jag inte !

Var inne på MSN och hittade några riktigt bra tips

som jag ville dela med mig av !


Det är lätt att glömma att vi faktiskt har hud under håret på huvudet.

Hårbottnen får stå ut
med mycket, och den är inte så lätt att ta hand om, eftersom den är täckt av hår. Men du vinner på att vårda din hårbotten, för att slippa klåda och torra hudflagor.


Försök att borsta ordentligt och regelbundet i hårbottnen. Dels sprider detta vårdande oljor ut i håret och dels stimulerar denna hårbottenmassage blodcirkulationen. Dessutom får du bort döda hudceller och avlagringar av hårprodukter som annars kan täppa igen.

Det finns också
särskilda hårbotteninpackningar du kan köpa. Du kan också tillverka en egen hårbottenkur hemma. Blanda då olivolja med fint krossade mandlar. Massera sedan in inpackningen över hårbottnen. Mandlarna exfolierar medan oljan vårdar torr hy. Låt blandningen sitta i under 20 minuter innan du sköljer bort den.

Tips!

När du tvättar håret, skölj det med ljummet istället för varmt vatten. Ju varmare du duschar, desto mer torkas hårbottnen ut.


Foto från februari 2011 då jag blev brunett.

       


Här är även ett bra tips från Finafrun !


Kommentar till Frisk hårbotten
 
fina frun

fina frun

Torsdag 13 okt 10:28

Har du provat risinolja? Det är bra för hårbotten! Massera in oljan, låt verka i minst 30 min innan du schamponerar.
Dessutom så stimulerar oljan rötterna, så håret växer fortare.
Lycka till :)

 

http://finafrun.se


 

 
ANNONS
 
fina frun

fina frun

13 oktober 2011 10:28

Har du provat risinolja? Det är bra för hårbotten! Massera in oljan, låt verka i minst 30 min innan du schamponerar.
Dessutom så stimulerar oljan rötterna, så håret växer fortare.
Lycka till :)

http://finafrun.se

 
Maddo

Maddo

13 oktober 2011 10:43

Olja täpper iof också igen så jag skulle inte rekommendera det allt för ofta. :S Jag har haft problem med hårbottnen väldigt länge fast jag har visserligen exem i hårbottnen. För mycket massage och "pillande" i hårbottnen gör att håret blir flott snabbt också och då har du fått flott hår istället. Duscha håret ska jag ju tex. inte göra varje dag så det skulle vara mitt bästa tips :)

Jag tror du missförstod mig. Ett tidigt ul är redan gjort. och det som kommer är att lyssna på hjärtljud, det gör man inte på ul, då tittar man bara.. :)

http://blogg.dreammaddo.se

 
Zandra

Zandra

13 oktober 2011 11:22

Vilka bra tips! Jag har det senaste fått torr hårbotten för att jag sätter upp håret hela tiden nu på jobbet. Har fått väldigt mycket hudproblem över huvud taget det senaste, förstår inte varför :( Kliande eksem, svidande hud runt ögonen. Finnar och plitor. Inte kul alls :(

http://drak.bloggagratis.se

 
DONKEN

DONKEN

13 oktober 2011 11:27

att massera i hårbotten gör också så att det växer fortare, för då ökar blodcirkulationen o näring och allt det där. Jag är skitkass på att förklara, men jag hoppas du fattar ändå. Skitsöt bild! :D

http://donkens.blogg.se

 
Jenny

Jenny

13 oktober 2011 11:31

Om du klickar på ordet "cupcakes" i mitt inlägg så är det en länk till receptet..:)
Och det ÄR philadelphiafrosting! ;D

Jättebra tips, jag blir också väldigt torr i hy och hårbotten på vintern.

http://jennyelin.bloggplatsen.se

 
Maddo

Maddo

13 oktober 2011 12:53

Är man inte inne i världen är det kanske svårt att ha koll på det. Får skriva nån slags "så här går det till" eller något så att folk får pejl på läget. :P

http://blogg.dreammaddo.se

 
fina frun

fina frun

14 oktober 2011 07:20

Kul att du brukar kika in hos mig!
Vad bra att jag hittade in till dig också då ;)

Oljan är ju en riktig hype nu, ngt som "alla" provar.

Se tex Gynnings resultat:

http://gynning.net/2011/09/08/hartips/

http://gynning.net/2011/10/08/growing/

Min dotter har provat det ngn vecka, jag kommer att lägga upp före och efterbilder också.

Oljan har kända egenskaper för att läka en torr och problematisk hårbotten och ska inte täppa igen, som andra oljor kan göra. (Maddo ovan)

Men som sagt, vi har bara provat i någon vecka ännu. Om oljan är så fantastisk som det sägs - återstår att se.

Resultat kommer på bloggen...

Kram/Fina Frun

http://finafrun.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Vivi - 17 augusti 2016 09:07

Det är något speciellt med de där första.... Första tårtbiten Första steget Första resan ..... Första karusellen !!                    Det kommer inte bli det sista .... speciellt det lilla parisehjulet Emil älskade ...

Av Vivi - 13 augusti 2016 10:15


Jag har gått upp något kilo och det är nog för att mitt hjärta blivit så tungt så tungt. Jag tror mammahjärtan ofta väger tyngre än andras..... (och vissa pappan-hjärtna med så klart). Det är en massa spännande på gång i våra liv nu och mycket av d...

Av Vivi - 9 augusti 2016 09:56


Semester.... ahhhh ljuvliga semester.... typ! Okej jag får faktiskt vara liiite bitter att hösten började samtidigt som min semester och för att det faktiskt är lite svårt att slappna av när man förbereder för flytt. Dessutom så fick vi ställa in...

Av Vivi - 17 juli 2016 12:00


Jag läste just en fantastiskt sorglig krönika av Staffan Landin (läs den gärna här). Den handlar om flyktingfrågan och framförallt om det orimliga hat den frågan väcker och troll .... jävla troll. Jag har ingen sympati för de människor som via r...

Av Vivi - 18 juni 2016 16:03


.. SER JAG UT NÄR JAG FÖRSÖKER GÖRA SIT-UPs.....

Lite mer om MissVivi


Kontakt:
missvivi@hotmail.se

Veckans tips

Bloggträff 7 Maj i Skåne !!

   

FACEBOOK

Instagram

30 besvarade frågor

Kategorier

Hitta i bloggen

Bloggisar

Roligheter

Bloggar jag läser

Något jag brinner för...

Stöd frisk och Fri, föreningen mot ätstörningar

SMS

Sms:a FRISK50 eller FRISK100 till 729 80 så skänker du 50 eller 100 kr.

 

Här har jag varit

För ett år sedan.....

Arkiv

Hitta recept

Matbloggstoppen

Köp en recension

Köp en recension på min blogg på blogvertiser.se

Ragga besökare

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se