MissVivis synvinklar

Direktlänk till inlägg 18 februari 2011

Istanbul och min lasik operation.

Av Vivi - 18 februari 2011 16:00

Jag anser mig egentligen inte särskilt välberest, men ändå tycker jag att jag har rest runt och sett en hel del.

Eftersom min lilla "reseguide" till Mexico verkade vara uppskattad, så tänkte jag att jag kunde berätta lite om mina andra resor.

 

Först ut är en av de mest intressanta resorna jag gjort, 

min resa till Istanbul & min LASIK operation!

 

Operationen:

Jag valde att åka utomlands för att förbättra min syn med hjälp av en laseroperation. Jag åkte till Turkiet eftersom min ögonläkare rekommenderade mig att åka dit, de har stor erfarenhet av just ögonoperationer, de görs betydligt fler operationer i Turkiet än i Sverige.

Jag gjorde en så kallad Intralase operation som är en variant av en Lasik, men istället för att skära/hyvla bort hornhinnan (visst låter det mysigt) så används laser även där.

 

Själva operationen var inte alls farlig, det är lite obehagligt att få huvudet fastspänt och att vara vaken under proceduren, men det gör inte ont.

Efteråt gör det däremot ont, det känns som om du har fått en massa sand & grus hällt i ögonen, men det får man bra droppar mot. Jag gick ut och åt på restaurang redan samma dag som operationen gjordes.

 

Resultat:

Jag är nöjd med resultatet, jag har fått bättre syn, men jag har tyvärr ganska stora problem med torra ögon. Detta hade jag även innan, men det har blivit mycket värre efter operationen. Det leder till att jag kan se lite grumligt ibland och att jag måste använda ögondroppar dagligen.

Jag har pga detta svårt att avgöra om det faktiskt var värt det i slutändan, min syster däremot som gjorde samma operation är jättenöjd!

 

Resan:

Vi bokade vår resa med perfektsyn.se och jag blev glad över att se att de fortfande använder samma mysiga lilla klinik som vi blev opererade på.

Resan var faktiskt över förväntan, vi blev väl mottagna, bodde jätte bra och hade jätte trevliga guider. Kan faktiskt inte säga något negativt om dem.

 

Istanbul som stad är verkligen vacker, vi fick chansen att få en guidad tur och fick besöka både blå Moskén, Hagia Sophia och den stora marknaden.

Det finns mycket shopping & jag upplever försäljarna lite lugnare än i t.ex Alanya. Maten i Turkiet är fantastisk och folk var i allmänhet väldigt trevliga. Jag kan verkligen rekommendera er att åka dit!

"fotnot":

Något som också gjorde mig väldigt positivt inställd till Istanbul var deras inställning till katter. Det fanns mycket katter som sprang omkring på gatorna, men nästan alla såg ut att vara i bra kondition. Tydligen så tar staden & affärsinnehavare hand om katterna, tar ansvar för dem genom att ge mat, vatten & skydd. De gillar vi !

 

Så snygg är man efter operationen

  

 

Jag & syster med stoooora svarta solglas!

  

 

Blå Moskén

   

 

Hagia Sophia

 

 

Vacker Obelisk, tror den var ca 2500-3000 år gammal.

       

 

Söta kattungar i matt-affären!   

 

 

 
 
Sofia

Sofia

18 februari 2011 16:48

Okej då förstår jag. Det jag menade eller det ja läst om är att man är kontaktperson ex. ett barn som behöver komma hemifrån varannan helg av olika anledningar. Och att de kan kontakta mig då om det är nåt annat osv. Inte ha nån som bor hela tiden, i alla fall inte i början. Vill börja någonstans och se hur det funkar. Man hör ju ganska mkt negativt med socialen här så vill inte ta på mig för mkt i början.

http://dixxonsblogg.bloggplatsen.se

 
Sussi

Sussi

18 februari 2011 21:47

Men så modig du är som vågar operera dig utomlands. Eller är jag bara fördomsfull nu? Jag vet inte om jag skulle våga. Har sett så många blåsningsdokumentärer om operationer som gått och helsike när dom gjort den utomlands..
Fast i och för sig händer det i Sverige med..

http://allt-om-inget.bloggagratis.se

 
Fnulan

Fnulan

18 februari 2011 22:56

Ja du det är sjukt underbart att få fixat synen!! Men mitt blev ju ganska knasigt!

Sötnos, jag har ju precis varit på SPA ;) Love!

http://www.fnulan.se

 
Ingen bild

Päronet

4 augusti 2013 23:14

Hej! Vill gärna veta mer om din operation, maila mig gärna! in_web@hotmail.com. Undrar hur du innan upplevde att dina ögon var torra(innan operationen) Undrar också varför din svenska ögonläkare tipsade dig om att åka utomlands för operation o inte t.ex s:t görans ögon-"sjukhus"? Nämnde också din svenska läkare om vilka försäkringar du borde skaffa innan en sådan resa?

Vivi

21 augusti 2013 20:12

Hej! Har inte några bra svar egentligen på dina frågor mest för att det var så många år sedan jag reste. Vad som gällde då gäller nog inte idag. Men det var en svensk läkare som rekommenderade Turkiet då de var duktiga där. Idag är det dock vanligare i Sverige än innan och en klinik i Sverige är säkert det säkraste alternativet idag. Mvh

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Vivi - 17 augusti 2016 09:07

Det är något speciellt med de där första.... Första tårtbiten Första steget Första resan ..... Första karusellen !!                    Det kommer inte bli det sista .... speciellt det lilla parisehjulet Emil älskade ...

Av Vivi - 13 augusti 2016 10:15


Jag har gått upp något kilo och det är nog för att mitt hjärta blivit så tungt så tungt. Jag tror mammahjärtan ofta väger tyngre än andras..... (och vissa pappan-hjärtna med så klart). Det är en massa spännande på gång i våra liv nu och mycket av d...

Av Vivi - 9 augusti 2016 09:56


Semester.... ahhhh ljuvliga semester.... typ! Okej jag får faktiskt vara liiite bitter att hösten började samtidigt som min semester och för att det faktiskt är lite svårt att slappna av när man förbereder för flytt. Dessutom så fick vi ställa in...

Av Vivi - 17 juli 2016 12:00


Jag läste just en fantastiskt sorglig krönika av Staffan Landin (läs den gärna här). Den handlar om flyktingfrågan och framförallt om det orimliga hat den frågan väcker och troll .... jävla troll. Jag har ingen sympati för de människor som via r...

Av Vivi - 18 juni 2016 16:03


.. SER JAG UT NÄR JAG FÖRSÖKER GÖRA SIT-UPs.....

Lite mer om MissVivi


Kontakt:
missvivi@hotmail.se

Veckans tips

Bloggträff 7 Maj i Skåne !!

   

FACEBOOK

Instagram

30 besvarade frågor

Kategorier

Hitta i bloggen

Bloggisar

Roligheter

Bloggar jag läser

Något jag brinner för...

Stöd frisk och Fri, föreningen mot ätstörningar

SMS

Sms:a FRISK50 eller FRISK100 till 729 80 så skänker du 50 eller 100 kr.

 

Här har jag varit

För ett år sedan.....

Arkiv

Hitta recept

Matbloggstoppen

Köp en recension

Köp en recension på min blogg på blogvertiser.se

Ragga besökare

Ovido - Quiz & Flashcards