MissVivis synvinklar

Direktlänk till inlägg 12 januari 2011

Mexico - mina tips & jämförelser

Av Vivi - 12 januari 2011 11:00

Nu tänkte jag då slutligen komma med en liten summering av våran underbara resa till Mexico, ge er mina bästa tips & ideer !

Vill du ha fler detaljer om utflykter, mat & shopping m.m så kan ni läsa mer här!

 

  

 

Pengar:

Det går att betala i USD, men Pesos är att föredra, du får bättre priser med pesos. Dessutom har det pga en ny regiringslag blivit svårare för handlarna att ta emot USD så det är inte överallt du kan betala med det längre.

Tänk också på att chaufförer & servitörer förväntar sig dricks så små valörer är bra att ha. (Dricksen brukar vara mellan 10-15% )

 

Mat & dryck:

Priserna varierar, bland det dyraste vi åt/drack var faktiskt drinkar på de kända kedjorna (Crazy Frog och Carlos & Charlies) och glass från Aldos & Häagen Dazs, men en rejäl middag för 2 personer med dryck kostar ca 300-400kr, du kan naturligtvis hitta både billigare & dyrare mat.

 

Vad det gäller magsjuka så blev vi inte magsjuka en enda gång i Mexico! Visst åt vi mycket på hotellet, men vi har både ätit glass och druckit drinkar med is i på lokala restauranger utan att bli dåliga.

Viktigt är dock att INTE dricka kranvattnet!   ...en sak till:

Lämna inte Mexico utan att verkligen pröva genuin Mexicansk Tequila!

 

De hade hysterisk roliga skyltar på Carlos & Charlie 

  

 

Shopping:

I Playa del Carmen finns nästana llt du behöver och du kan hitta det mesta för bra priser. Apoteken har ett bra utbud så man behöver inte oroa sig för att sakna ngt egentligen.

Mitt tips är att packa lätt om du ändå tänkt shoppa, det finns massor med söta små klänningar, solhattar & sjalar och ett ganska bra utbud av bikinis & solglasögon, medan det är sämre med skor & väskor. Du hittar även mycket roliga souvenirer, keramik och det är riktigt bra pris på de fina hängmattorna!

 

Utflykter:

Vi gjorde fyra utflykter under våra två veckor, Chichen Itza, Coba, Simmade med delfiner och även en katamarantur med snorkling.

Vi bokade alla utflykter med vår researrangör eller hotellets arrangör, tyvärr är ofta utflykts försäljarna på gatan gansak oseriösa och du kan åka på en massa extra kostnader.

 

Några måsten i Mexico tycker jag är:

 - Ett besök av pyramider, är inte Chichen Itza ett måste rekommenderar jag Coba!

 - Ett besök av en Cenote, dessa undervattensgrottorna var helt otroliga !!

 - En båttur gärna med snorkling, detta är bästa sättet att se hur underbart det tukosa havet kring Mexico är.

 - Om du är delfinälskade tycker jag du ska passa på i Mexico, se bara till att hitta ett ställe där delfinerna har det bra och inte över exploateras. 

 

Utflykter jag vill göra nästa gång:

 - Besöka Isla Mujeres, har hört & läst så mycket bra om den ön och ångrar att vi inte åkte dit.

- Besöka vattenparken Xel-ha

- Besöka äventyrsparken Xplore

- Besöka Tulum

 

Vår härliga katamaran-tur

  

 

Vi prövade Boom netting, att hänga efter katamaranen i ett nät, roligt!

Men jag höll nästan på att bli av med bikini underdelen ...

 

 

En blekfis(k) i Turkost hav!

    

 

Mexico vs andra länder:

Det är ju en nätt liten resväg på 11 timmar med direktflyg till Mexico, men det är värt det! Man kan inte jämföra det med ngt land i Europa.

Om jag skulle jämföra Mexico med något land så är det nog Thailand.

Varmt, fina stränder, god mat & jobbiga försäljare   

 

Väder & natur:

Det är lite varmare i Thailand under högsäsong, men mycket fuktigare enligt mig och jag tror de har ungefär samma antal soltimmar. Jag var supernöjd med vädret i Mexico & då var vi inte ens där den bästa perioden!

Stränderna i Thailand är vackra, men Mexicos är vackrare & det finns fler badstränder än i Thailand.

Jag upplevde det som att det finns mycket mycket mer att göra i Mexico än i Thailand, mer spännande djungelturer, se historiska byggnader, äventyrparker m.m

 Vill också poängtera att även om jag inte själv har barn så verkar Mexico vara minst lika barnvänligt som Thailand!

 

Shopping & Mat:

Det är billigare i Thailand jämfört med Mexico, så där vinner Thailand och Thailand har väldigt mycket roliga små smycken, väskor, skor m.m Däremot tycker jag att det kan vara svårt att hitta kläder i ens egen storlek i Thailand.

 Mexico överträffade mina förväntningar när det gäller shopping-utbud,

landen ligger jämnt där.

Enligt min egna personliga smak så föredrar jag det Mexikanska köket, alla goda drinkar , nachos & guacemole, fajitas *mums*

Det finns mycket gott i Thailand, men jag kände att jag hade mer att välja på i Mexico.

Vårt hotell!

  


I slutändan vinner faktiskt Mexico över Thailans, mycket för att det finns så mycket att se & göra, har svårt att tro att du kan ha tråkigt i Mexico!

Landet passar brudpar, familjer, kompisar, grupper, singlar, ja alla !

Jag hoppas verkligen jag får chansen att besöka detta härliga land igen för att få se ännu mera av det !!!


Vill ni veta mer om Mexico kan ni läsa mer under kategorin resor & restips eller besöka Zarah-Lous blogg.

Har ni frågor är det bara att ställa dem så ska jag göra mitt bästa för att svara !

 
 
Mia

Mia

12 januari 2011 12:51

Ohhhhh va mycket bra tips, snacka om vem som skulle passa att ge reseskildringar till folk som ska ut o resa, så vet man precis :-) (me laaaaaaaaajk)

Ja visst gör det livet lättare med att vara lite lekfulla o barnsliga, livet är ju tillräckligt allvarligt ändå så det räcker o blir över (bankkriser, elräkningar, halka o drivis o sånt mest hela tiden ju o sen hajattackerna fy va mycket trist att tänka på *fniss*)

Tänkte vara så här nyttig nu på heltid (å fuska minimalt), känner att jag mår ruggigt bra av det o går dessutom ner i vikt = perfekt kombination.

Tror du blir super i klänningen jag, men om du beställer går det väl att skicka tillbaka? De brukar ju ha så smidiga sätt att skicka tillbaka grejer nuförtiden.

Nu back to work lite till o sen fika med enheten (någon fyllt år o någon annan fyller nu, fira fira tur att jag inte äter fikabröd!!)

kramis

http://www.fredthevov.blogg.se

 
Jenny

Jenny

12 januari 2011 13:01

Vet du ungefär HUR varmt det var i Mexiko när ni var där? :)

http://jennyelin.bloggplatsen.se

Vivi

12 januari 2011 14:04

Vi var där i December och det var ungefär 25 grader varmt på dagarna. Det blir lite varmare i januari/februari som är högsäsong. Personligen tyckte jag det var lagom varmt och t.o.m lite hett i solen när man solade, vi låg mest i skuggan :)

 
Sussi

Sussi

12 januari 2011 20:53

Vad kul att ni blev så nöjda med er bröllopsresa. Det är mycket pengar så minnet bör bli glatt. Men att få bada med delfiner och resa till fjärran land drömmer dom flesta om. Jag vill också!! ;)

Det går åt en del soppa när man kör 11 mil per dag. Förhoppningsvis sänks den lite igen.. Hoppas Hoppas ;)

KRamisar

http://allt-om-inget.bloggagratis.se

 
Zarah-Lou

Zarah-Lou

13 januari 2011 00:01

Wiiie! Äntligen kom det! :D Gillade jämförelsen med Thailand oxå! :)
Och ja! Missa inte Isla Mujeres nästa gång!
Själv måste jag även passa på att besöka ön "Contoy" som ligger ännu lite norr över :D

http://zarlei.com

 
Zarah-Lou

Zarah-Lou

14 januari 2011 01:11

Kan tänka mig att Contoy kanske anses som "tråkig" eftersom det inte är bebyggelse där, väl? :)
Jag vill mest dit för att vandra omkring och kanske fota lite :)

http://zarlei.com

 
Mexiko

Mexiko

22 augusti 2011 10:55

Saknar Mexiko så mycket :/

http://www.resatillmexiko.nu

Vivi

22 augusti 2011 15:56

Jag med !!!!

 
Ingen bild

Sofie

22 september 2011 00:56

Hej! Jättebra info måste jag säg! Jag och min kompis ska åka till Mexico nu i November i en månad. Tänkte bara kolla hur mycket pengar ni gjorde av med? Ungefär. På mat, boende och aktiviteter.

Tack på förhand!

Vivi

22 september 2011 08:11

Hej Sofie, tack så mycket ! Jag är väldigt avundsjuk kan jag säga, hade gärna åkt till Mexico igen, det är helt underbart!
Det är svårt att säga ngt om ksotnaderna eftersom det var vår bröllopsresa & vi bodde på all inclusive hotell, men det finns en tjej som heter Zarah Lou (se bland mina länkar) hon har bra koll på vad det kostar att leva där. Men maten skulle jag säga är lite mer än halva priset mot sverige, utflykter ska du ta med riktiga bolag och inte lokala aktörer och då får du räkna med 500-1000kr. Besök Isla de Mujeres, vi gjorde det inte och ångrar det grymt mycket!
Ha en helt underbar resa !!

 
Ingen bild

Jesper

29 oktober 2012 21:37

Hej! Väldigt bra information, uppskattas verkligen. Tänkte passa på och fråga angående hon "zarah lou", det verkade som hon hade en blogg med mycket information men den kanske inte längre är aktiv? Kan man komma i kontakt med henne på något annat sätt?
Vänlig hälsning
Jesper

Vivi

29 oktober 2012 21:41

Hej Jesper! I min länklista på högersida hittar du hennes blogg, hon har bytt blogg så använd länken på höger sida under "bloggar jag läser" MVH

 
Ingen bild

Annalisa

23 december 2012 00:35

Hej! Jag ska åka till Playa del Carmen i januari med två tjejkompisar och vi kommer bo på all inclusive. Har sökt igenom hela nätet på hur mycket fickpengar man borde ha med sig, så himla svårt att beräkna när allt ändå ingår på hotellet sen är det väl ganska individuellt också. Men tror du man klarar sig på drygt 5000 kr på två veckor? Mat och dryck har vi ju ändå på hotellet så jag undrar mest om du tror att det räcker till utflykter, nåt restaurangbesök och kanske om man går ut nån kväll :)

Vivi

23 december 2012 10:22

Hej! Är riktigt avundsjuk :) ni kommer få det underbart! 5000kr räcker men ni får kanske snåla lite då, dyrast är nog utflykterna då jag rekommenderar att åka med seriösa bolag och inte killarna på gatan ;) kolla runt ordentligt på middags och partyställena för priserna varierar, det är dyrast vid huvudgatan. Själv hade jag tagit med någon tusenlapp extra om jag hade kunnat ;) Ni kommer få superkul!

 
Ingen bild

Annalisa

27 december 2012 03:13

Får nog växla lite mer då, inte så kul att behöva snåla på semestern :) tack för hjälpen, längtar ännu mer nu efter att ha läst dina inlägg om Mexico!

Vivi

28 december 2012 10:19

Ha det så roligt !!

 
Ingen bild

Tompa

8 april 2013 16:15

HAr letat lite om kriminaliteten i Mexico, törs man göra egna utflykter , exvis hyra bil och utforska lite på egen hand , eller är utflykter i samlat sällskap att rekomndera?

Vivi

8 april 2013 19:43

Jag tror absolut ni kan göra egna utflykter. Det är klart man ska vara lite försiktig, men kring playa del Carmen där vi var verkade det väldigt lugnt. Det ni kan göra är att kolla på nätet innan på seriösa biluthyrare och även kolla med hotellet ni bor på, för precis som i alla länder ska man dubbelkolla firmorna så försäkringar osv finns.
Jag tycker dock rykterna om brottsligheten i Mexico är överdriven ! Tevlig resa !!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Vivi - 17 augusti 2016 09:07

Det är något speciellt med de där första.... Första tårtbiten Första steget Första resan ..... Första karusellen !!                    Det kommer inte bli det sista .... speciellt det lilla parisehjulet Emil älskade ...

Av Vivi - 13 augusti 2016 10:15


Jag har gått upp något kilo och det är nog för att mitt hjärta blivit så tungt så tungt. Jag tror mammahjärtan ofta väger tyngre än andras..... (och vissa pappan-hjärtna med så klart). Det är en massa spännande på gång i våra liv nu och mycket av d...

Av Vivi - 9 augusti 2016 09:56


Semester.... ahhhh ljuvliga semester.... typ! Okej jag får faktiskt vara liiite bitter att hösten började samtidigt som min semester och för att det faktiskt är lite svårt att slappna av när man förbereder för flytt. Dessutom så fick vi ställa in...

Av Vivi - 17 juli 2016 12:00


Jag läste just en fantastiskt sorglig krönika av Staffan Landin (läs den gärna här). Den handlar om flyktingfrågan och framförallt om det orimliga hat den frågan väcker och troll .... jävla troll. Jag har ingen sympati för de människor som via r...

Av Vivi - 18 juni 2016 16:03


.. SER JAG UT NÄR JAG FÖRSÖKER GÖRA SIT-UPs.....

Lite mer om MissVivi


Kontakt:
missvivi@hotmail.se

Veckans tips

Bloggträff 7 Maj i Skåne !!

   

FACEBOOK

Instagram

30 besvarade frågor

Kategorier

Hitta i bloggen

Bloggisar

Roligheter

Bloggar jag läser

Något jag brinner för...

Stöd frisk och Fri, föreningen mot ätstörningar

SMS

Sms:a FRISK50 eller FRISK100 till 729 80 så skänker du 50 eller 100 kr.

 

Här har jag varit

För ett år sedan.....

Arkiv

Hitta recept

Matbloggstoppen

Köp en recension

Köp en recension på min blogg på blogvertiser.se

Ragga besökare

Ovido - Quiz & Flashcards