MissVivis synvinklar

Direktlänk till inlägg 15 september 2009

Jag saknar feminismen

Av Vivi - 15 september 2009 08:24

Jag skrev ett inlägg igår om unga bloggtjejer och känner att jag inte blev riktigt klar med den diskussionen, den ville fortsätta även om den tar en annan inriktning.

För det första vill jag förtydliga en sak, jag skrev :

"Folk läser dem för att de får dem att känna sig som bättre människor"

Det låter kanske lite hårt och jag menar inte att de som läser dessa bloggar är jättesjälviska människor, de flesta  tycker nog mest att bloggarna är underhållande, som Sandra skrivit.

Däremot tror jag att den tanken dyker upp, dyker upp ofta och hos alla.


Tyvärr har vi nog alla tänk "jag är iaf bättre än vad hon är" ngn gång.

Ibland för att trösta oss själva om vi känner oss fula eller som dåliga människor, ibland bara för att.

Det är helt okej, jag tror inte det gör mig till en dålig människa för att jag tänker så någon gång ibland, jag tror som sagt att alla gör det.

Det vi däremot ska vara försiktiga med är när tanken blir mer än flyktig, dyker den upp ofta? Snackar vi gärna illa om personer bakom deras ryggar? Rättfärdigar vi det med att "de förtjänar det" eller "är man kändis får man ta det".


Det finns ett gammalt indianskt ordspråk :

"Döm inte en man förrän du gått 1000 mil i hans mockasiner"  och Depeche har gjort en låt som heter "try walking in my shoes"

Jag tycker det är viktigt att försöka leva efter detta, döm inte någon för tidigt eller för hårt. Speciellt inte andra kvinnor bara för att de är vackra, kända, unga, har "fel" kläder, "fel" stil.


Jag saknar feminismen i detta samhället, mer och mer verkar samhället sträva efter att vi ska tävla mot varandra än att vi ska samarbeta.


Feminism har blivit ett skällsord idag och väldigt missförstått. Feminism handlar bara om lika villkor oberoende på vilket kön man har. Jag kommer alltid vara feminist och stolt över det, jag kommer alltid försöka lyfta fram ordets rätta betydelse. Framför allt önskar jag att vi tjejer skulle hålla varandra mer om ryggarna istället för att gå bakom dem.


  
 
ANNONS
 
Zandra

Zandra

15 september 2009 09:43

Även om inte folk tänker medvetet att dom är bättre känner de sig bättre när de kan se ner på någon annan. Så är det, och du har till 100% rätt!

http://drak.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Vivi - 17 augusti 2016 09:07

Det är något speciellt med de där första.... Första tårtbiten Första steget Första resan ..... Första karusellen !!                    Det kommer inte bli det sista .... speciellt det lilla parisehjulet Emil älskade ...

Av Vivi - 13 augusti 2016 10:15


Jag har gått upp något kilo och det är nog för att mitt hjärta blivit så tungt så tungt. Jag tror mammahjärtan ofta väger tyngre än andras..... (och vissa pappan-hjärtna med så klart). Det är en massa spännande på gång i våra liv nu och mycket av d...

Av Vivi - 9 augusti 2016 09:56


Semester.... ahhhh ljuvliga semester.... typ! Okej jag får faktiskt vara liiite bitter att hösten började samtidigt som min semester och för att det faktiskt är lite svårt att slappna av när man förbereder för flytt. Dessutom så fick vi ställa in...

Av Vivi - 17 juli 2016 12:00


Jag läste just en fantastiskt sorglig krönika av Staffan Landin (läs den gärna här). Den handlar om flyktingfrågan och framförallt om det orimliga hat den frågan väcker och troll .... jävla troll. Jag har ingen sympati för de människor som via r...

Av Vivi - 18 juni 2016 16:03


.. SER JAG UT NÄR JAG FÖRSÖKER GÖRA SIT-UPs.....

Lite mer om MissVivi


Kontakt:
missvivi@hotmail.se

Veckans tips

Bloggträff 7 Maj i Skåne !!

   

FACEBOOK

Instagram

30 besvarade frågor

Kategorier

Hitta i bloggen

Bloggisar

Roligheter

Bloggar jag läser

Något jag brinner för...

Stöd frisk och Fri, föreningen mot ätstörningar

SMS

Sms:a FRISK50 eller FRISK100 till 729 80 så skänker du 50 eller 100 kr.

 

Här har jag varit

För ett år sedan.....

Arkiv

Hitta recept

Matbloggstoppen

Köp en recension

Köp en recension på min blogg på blogvertiser.se

Ragga besökare

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se