MissVivis synvinklar

Senaste inläggen

Av Vivi - Fredag 21 nov 19:32


varit lite mycket idag, så jag skriver mer om veckan i morgon ...

Tills dess lite fredagskul


     


ANNONS
Av Vivi - Torsdag 20 nov 14:45

Nu känner vi julens andedräkt i nacken och den är varm, skön och röd !

Jag älskar julen och allt som hör till, ja ... förutom stressen, men genom mycket planering gör jag mitt bästa för att undvika den. Har ni t.ex börjat köpa julklappar ännu ? Det har jag, jag har ju en hel del att köpa till så jag börjar i god tid.


Igår var vi ju en sväng på Gekås. Vi åkte först på eftermiddagen för det brukar alltid vara mindre folk på kvällstid och just nu är det ju deras mest hektiska tid på året. Det var mycket folk, men hanterbart. Vi var ju där huvudsakligen för just ... julklappar och jag hittade faktiskt några stycken.


Även om det brukar bli en Gekås-vända vid denna tiden på året måste jag erkänna att jag köper allt fler av mina presenter på nätet. Det är ju praktiskt att få hem dem till dörren och slippa trängas! Gillar sidan julklappstips.nu som ger en massa bra tips när man behöver lite exra inspiration.

Hur köper ni era julkappar ??


En av de bästa saker med att köpa är att slå in tycker jag !

 

   


ANNONS
Av Vivi - Onsdag 19 nov 20:30


Jag har ju ganska långt hår ...

 


...och det är ganska ofta jag får höra: "oh du måste kunna göra så mycket roliga frisyrer"....

Jo visst, man kan göra mycket med mitt hår, men ärligt talat är jag inte så duktig och oftast har jag inte riktigt orken att lägga heller. Sedan är mina hårstrån väldigt tunna så de glider gärna iväg. Till sist är mitt håt faktiskt FÖR långt för vissa frisyrer som t.ex svinrygg m.m

Ja ... kontentan är ju att det inte är så lätt som det ser ut.


Jag brukar oftast göra någon form av knut eller ibland en fläta (som ni ser ovan), det går ju att variera ganska bra. Tycker också om att ha hästsvans, det är faktiskt en av mina absoluta favoriter, men det blir lite trist i längden. Försöker leta lite på olika sidor för bra inspiration och hittade denna artikel där det fanns en massa olika varianter.

Det finns ju mer än man tror som man klan göra med håret, även för en sådan som mig som är lite lat och har "halt" hår.

Knut och lite "lulllull" funkar alltid

 


Jag använder i princip aldrig styling produkter, men just när jag ska göra något speciellt med håret använder jag faktiskt hårspray och .... TORRSHAMPOO !! Älskar Batiste och hade inte klarat mig utan det det är det enda som ger mitt hår lite volym och stadga.


Vad gör ni för frisyrer om ni ska styla till er??

Har ni bra tips?

Av Vivi - Onsdag 19 nov 13:00

Jag läste detta inlägg hos min bloggvän Emm. Emms blogg är lösenordskyddad, men hon brukar vara generös med vilka som får läsa, så ni kan maila henne för lösen  emmpe5@hotmail.com

Ibland vill man ju faktiskt inte att alla ska kunna hitta till ens blogg, om man skriver väldigt personligt kaske man t.ex inte vill att alla i släkten eller alla på jobbet läser det.

Så ... nu ska ni få läsa hennes inlägg som faktiskt är ett riktigt bra boktips,
men ändå lite mer än bara ett boktips....
 


Jag håller på att läsa den här boken för andra gången. "Ge ditt barn 100 möjligheter istället för 2" är en helt fantastisk bok. Innan jag började läsa den här boken så kände jag mig helt lost i alla tankar om genusfällor och jag kan inte säga att min lärarutbildning spädde på det intresset heller. Jag tycker att den här boken lämpar sig lika bra till föräldern som till vem som helst som är i kontakt med barn i alla åldrar. 


Min grupp barn på jobb är i åldrarna 4-6 år och majoriteten är tyvärr flickor. Vi har tio flickor och tre pojkar och pojkarna lyser med sin frånvaro även i de andra två grupperna. Min kollega som även är chef har många gånger beklagat sig över detta och ursäktat sig med att hon gjort så mycket hon kunnat för att motverka detta men så är det. Just nu är det ett tillskott av föräldrar till flickor som skickar in ansökan till förskolan. För tre år sedan var det ett tillkott av pojkar.

I min grupp är största intresset sedan terminens början FROST, disneys nyaste tillskott där två vackra prinsessor har huvudrollen. Jag får tillägga att detta intresse enbart finns hos flickorna och att de kan sjunga hela soundtracket i filmen på engelska och svenska. De kommer även med väskor, kläder, dockor och smycken, allt från Frost. Vi har en flicka som är ensambarn och som jämt kommer med splitternya saker till förskolan. Hon kräver också att de andra ska se och uppmärksamma både hon själv och de saker hon tar med oss.

Jag och min kollega fick oss en riktig tankeställare när hon en dag frågade; "Jag har smink på mig idag, visst är jag fin?" Och min kollega tittade först på flickan och sen på mig och jag kunde se hur hon verkligen tänkte vad hon skulle svara flickan. Jag fyllde i "Åhh vem har sminkat dig?". Och sen dess har vi verkligen kämpat för att tänka vad vi egentligen säger till barnen. Det är så himla enkelt att hamna i fällan där man bekräftar utseende "Åhh har du en ny tröja idag. Vad fin den är" eller "Vad duktig du är!". Speciellt när det gäller flickor som tidigt kan utveckla duktighetssyndromet och hela tiden måste få bekräftelse.

Visst ska barn uppmärksammas och höjas i den grad som är möjlig men man kan göra det på olika sätt för att inte objektifiera barnet. Att visa intresse för det barnet gör är också att bekräfta. Att se varje barn som kommer till förskolan är också att bekfräfta.

För några månader sedan bestämde vi oss för att ha ett tema om hästar för att vi såg att många barn visade intresse för hästar. Alla flickorna var överlyckliga över detta. Men när temat var slut och vi skulle samla ihop alla tankar som barnen hade lärt sig från vårt temaarbete så visade sig att den som kom ihåg mest av alla var den pojke som till synes verkat mest oberörd av temat och som hade skapat lite kalabalik i stallet när han fick vänta på sin tur att borsta hästen. Han kom ihåg saker som ingen annan hade sagt.

Det var så himla kul att se han lysa upp när han fick berätta. Jag insåg att detta temaarbete hade varit för alla trots att flickorna hade fått stå i rampljuset och skina med sina kunskaper medan våra pojkar hade hamnat lite i skymundan för att de inte uppvisat samma entusiasm. Hemskt egentligen, men otroligt intressant.


Som sagt så har denna bok verkligen ändrat min uppfattning och hur mitt förhållningssätt är till pojkar och flickor. En superbra bok som jag verkligen vill höja till skyarna


//Emm


Om någon annan där ute nu är sugen på att gästblogga hos mig om något ni brinner för

så hör av er, så får vi se vad jag kan göra

  


Av Vivi - Tisdag 18 nov 13:15


En av superhjältarna i mitt liv är min mamma.

Hon är det jag ofta vänder mig till när jag vill ha goda råd eller när jag bara vill att hon ska säga vad jag vill höra ... för på ngt sätt vet hon ofta precis vad hon ska säga och när.

Det händer att hon säger saker jag inte vill höra, men det är bra det med ibland.


Hon har dessutom ett hjärta av guld och hjälper inte bara familjen utan vänner, släktingar och ja ... många som bara kommer i hennes väg. Vet ite hur måga hon har ställt upp för och hjälp på olika sätt genom året trots att hon inte alltid har ork, tid eller pengar.


Hon är en stor inspirationskälla och just idag är det hennes dag. Hennes födelsedag! Att en så fin kvinna kom till världens för läääänge länge sedan (hi hi skojar bara mamma, du ser faktiskt MINST 10 år yngre ut än vad du är) är verkligen något som ska firas.

Älskar dig mamma och förlåt .... förlåt för att jag drar med dig till Gekås i morgon !

  


Av Vivi - Måndag 17 nov 13:00Av Vivi - Söndag 16 nov 22:06

Tack!

Helt enkelt jättemycket tack till alla som har läst
och alla som har kommenterat på mitt gästbloggsinlägg.

Så otroligt fina och peppande kommentarer ni ger och det känns bra
att jag även kan påverka lite i positiv riktning ibland!


Sparar era fina kommentarer till en dålig dag,

då tar jag fram dem och låter dem värma mig !


Idag var en fantastiskt bra dag!

Först all bloggkärlek, sedan en helt fantastisk eftermiddag hos bästa vännern K och jag fick äntligen träffa hennes nya bebis Snemma. Siiiiicken sötnos och såååå go, jag ÄLSKAR verkligen islandshästar !!!

Jag fick tillochmed rida en tur, fast på gulliga Hemil ( ha ha japp han hette H-Emil ... hi hi ) och lite sitter tackterna i minsann fast jag ridit kanske 5 ggr på 15 år !

Sedan blev det mysfika och hundmys.... en så välbehövlig eftermiddag med en av de bästa helt enkelt !!


SNEMMA och sniffVivi

 


Proffset Hemil med "nybörjar"Vivi, ha ha jag ser minsann fluffigare ut än hästen

  

   


När jag kom hem hann jag med att mysa med lilleman, att ge honom välling på kvällen och låta honom mysa i min famn än stund är den bästa stunden på dagen. Så mycket kärlek !!!

Nästa vecka får vi se vad som väntar, men som det ser ut nu blir det lite fikor, ett träningspass (ahhhhhh fasa   hi hi ) och barnfritt på lördag.


Hoppas er helg varit underbar !!

Puss på er!!!!!!

Av Vivi - Söndag 16 nov 10:30

Okej för er som missat det så gästbloggade jag hos Johanna igår.

Här är inlägget.

Ps tack för alla fina kommentarer... svarar så fort jag hinner...har bara liiiite tidsbrist ju nu ! DsHej läsare!

Jag tänker börja med att be dig titta på dina fötter... kan du vifta på tårna ? Böja på fötterna?

Okej ... tack!

Kan du nu titta på dina ben, är de starka...eller det är kanske en svår fråga, men kan de ta dig framåt?

Kan du resa dig? Kan du hoppa, studsa? Dansa ? Göra ett glädjeskutt?

Kan du använda dina armar för att vispa grädde till en kladdkaka, krama någon du tycker om ?


Detta är saker de flesta av oss gör varje dag utan att tänka så mycket på det. Vi tänker inte på allt som vår kropp gör för oss, allt vi kan göra tack vare vår kropp och det flesta av oss kan dessutom göra allt detta utan att ha ont. Vi tänker inte på att det finns människor som inte kan göra något av det här. Att det finns de som kan göra det , men när de gör det har de väldigt ont.

Jag tänker inte be dig att tänka på det varje dag, det är orimligt och inte särskilt nyttigt, men jag ber dig, just dig där bakom skärmen att göra detta:


För varje gång du tänker att du är tjock, att du är ful, att du är missnöjd... - Tänkt då på alla saker din kropp gör för dig, allt den har gjort och kan göra.

Kroppen kan göra FANTASTISKA saker som att dansa, hoppa, bära, klara sjukdomar, skapa barn. 

När du tänker på det är inte det MINST viktiga hur den ser ut!

Var sund och ta hand om din kropp, men haka inte på en vikthets eller utseendefixering som inte är nyttig för dig!


Vill du läsa mer om mig, få lite tips, recept, läsa mina tankar kring vikthetsen eller haka på min senaste utmaning för att höja självkänslan, så får du gärna titta in. VÄLKOMMEN till www.missvivis.se


 #kroppsideal #sundhet #vikthets #utseende

Lite mer om MissVivi


Kontakt:
missvivi@hotmail.se
bloglovin

Veckans tips

Instagram

23 besvarade frågor

Kategorier

Hitta i bloggen

Bloggisar

Roligheter

Bloggar jag läser

Katternas tips

Shoppingsugen?

Köp en recension

Köp en recension på min blogg på blogvertiser.se

Något jag brinner för...

                  ABkontakt

            SMS:a din gåva!

sms-modul

Här har jag varit

För ett år sedan.....

Arkiv

Ragga besökare

Personligt

Hitta recept

Matbloggstoppen

 

Besökstoppen

RSS

Besökare

bloglovin

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se