MissVivis synvinklar

Direktlänk till inlägg 3 maj 2016

Stockholmare är så dryga!!

Av Vivi - 3 maj 2016 21:15

Stockholmare är dryga och otrevliga, skåningar tröga och norrlänningar alltid trevliga.

Tjejen i kassan på ICA är outbildad, killen med luvtröjan uppfälld en gangster och 75åringen framför dig i kön kommer ta lång tid på sig i kassan....  eller hur är det ?

 

Fördomar kommer av att vi kategoriserar människor och intryck, detta för att lättare kunna hantera vår omgivning. Oftast när vi träffar en person för första gången får vi ett intryck och utifrån det väljer vi hur vi ska bete oss. Du beter dig ju inte likadant när du går in i rummet på en arbetsintervju för första gången jämfört med när du kommer hem till en vän.

 

Fördomar är något jag ofta diskuterar med människor och jag anser att ALLA männsikor har dem.

Man pratar ofta om fördomar som något dåligt, men så länge du faktiskt inte dömer människor utifrån dina fördommar blir det inte ett problem. Det är farligare att säga att du inte har några, då tillhör du förmodligen kategorin människor som inte vet om att du har fördomar och då är det lätt att döma männsikor på förhand.

 

Det är ju inte bara negativa fördomar vi har, vi kan ibland tänka positiva saker om en person första gången vi träffar dem. Själv har jag ibland en tendens att tro att alla homosexuella män är utåtriktade och trevliga tillexempel.

  

Det viktiga är att vi som sagt försöker vara medvetna om de fördomar vi har och jobbar med dem. Att vara försiktig och ta en liten omväg när du möter ett killgäng när du går ensam från krogen kan vara att vara försiktig, men att sedan komma hem och tala om att du mötte ett gäng skitungar/ligister på vägen hem utan att de gjort något är att dömma på förhand.

 

Själv har jag råkat ut för en hel del fördomar, som kvinna, som snygg partytjej, som blond, som svensk, som arbetslös m.m m.m.   

Vilka fördomar har ni råkat ut för och vilka har ni ???

 

Samma tjej, men bemötandet på dessa två hade varit olika

(Lite beroende på sitution så klart)

   

 

 
ANNONS
 
Sussi

Sussi

3 maj 2016 21:31

Visst har det hänt, tyvärr måste jag säga. En föredetta arbetskollega till mig hände det med. När jag såg honom för första gången tänkte jag att han säkert är en störig liten ungdom. Han hade lite längre uppsatt hår och en sån uppsyn. Men ack så fel jag hade. Han var världens gulligaste kille. Man lär sig så länge man lever ;)
Kram

http://nouw.com/enkelthemma

 
natalia

natalia

4 maj 2016 10:17

Så bra inlägg!

http://nouw.com/nattis

 
Sus

Sus

4 maj 2016 19:54

Visst är det så att vi är fulla av fördomar, men som du säger, frågan är vad man gör med dom. Det finns säkert massa fördomar om mig, t e x att jag är alltid glad. Nää, vem orkar vara det liksom :-)
Skämt åsido, vad andra tycker och tänker om mig har jag vuxit ifrån. Skönt faktiskt. Tack för bra blogginlägg.

http://sanningan.bloggplatsen.se

 
Margita

Margita

6 maj 2016 18:52

Väldigt bra inlägg!!!! Kan bara hålla med om det du beskriver.
Själv har jag en likadan fördom om gaykillar som du har, haha.
Jag har också fördomar mot araber, mycket på grund av att jag har dåliga erfarenheter av resor i Europa som ung. Men jag vet ju med förnuftet att alla araber inte är likadana även om det nog tyvärr är en bit kvar för många av dem när det gäller synen på kvinnor.
Har också erfarenhet av att jag blivit sedd som sexobjekt, obs! av både araber och svenskar och andra nationaliteter...men inte nu längre, haha, jag är för gammal och det är så himla skönt! Fast just det ja....häromåret fick jag ju en invit av en (arab?) på en buss, en äldre man....attans!
Det är så viktigt det du skriver att man är medveten om sina egna fördomar för då är det inte lika farligt som om man skulle säga att nej då, jag har alls inga fördomar...så enkelt är det aldrig!
Stor kram

http://nouw.com/sengasammelsurium

 
Marianne

Marianne

6 maj 2016 23:33

Alla har nog fördomar men de flesta skryter om.att de är fördomsfria, jag vet inte om jag inbillar mej att äldre har fler försommar än yngre?!
Själv har jag massa fördomar, och erkänner det också...ibland när jag kommer på mej med nån fånig sak kan jag skratta åt mej själv...så jag är både medveten och kan erkänna haha

http://marresmams.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Vivi - 17 augusti 2016 09:07

Det är något speciellt med de där första.... Första tårtbiten Första steget Första resan ..... Första karusellen !!                    Det kommer inte bli det sista .... speciellt det lilla parisehjulet Emil älskade ...

Av Vivi - 13 augusti 2016 10:15


Jag har gått upp något kilo och det är nog för att mitt hjärta blivit så tungt så tungt. Jag tror mammahjärtan ofta väger tyngre än andras..... (och vissa pappan-hjärtna med så klart). Det är en massa spännande på gång i våra liv nu och mycket av d...

Av Vivi - 9 augusti 2016 09:56


Semester.... ahhhh ljuvliga semester.... typ! Okej jag får faktiskt vara liiite bitter att hösten började samtidigt som min semester och för att det faktiskt är lite svårt att slappna av när man förbereder för flytt. Dessutom så fick vi ställa in...

Av Vivi - 17 juli 2016 12:00


Jag läste just en fantastiskt sorglig krönika av Staffan Landin (läs den gärna här). Den handlar om flyktingfrågan och framförallt om det orimliga hat den frågan väcker och troll .... jävla troll. Jag har ingen sympati för de människor som via r...

Av Vivi - 18 juni 2016 16:03


.. SER JAG UT NÄR JAG FÖRSÖKER GÖRA SIT-UPs.....

Lite mer om MissVivi


Kontakt:
missvivi@hotmail.se

Veckans tips

Bloggträff 7 Maj i Skåne !!

   

FACEBOOK

Instagram

30 besvarade frågor

Kategorier

Hitta i bloggen

Bloggisar

Roligheter

Bloggar jag läser

Något jag brinner för...

Stöd frisk och Fri, föreningen mot ätstörningar

SMS

Sms:a FRISK50 eller FRISK100 till 729 80 så skänker du 50 eller 100 kr.

 

Här har jag varit

För ett år sedan.....

Arkiv

Hitta recept

Matbloggstoppen

Köp en recension

Köp en recension på min blogg på blogvertiser.se

Ragga besökare

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se