MissVivis synvinklar

Direktlänk till inlägg 9 augusti 2015

Läs innan du kommenterar-...

Av Vivi - 9 augusti 2015 13:15


H

Måndag 3 aug 09:08

I Disney ska allt vara en saga. Drabbar det er? Nej.
Man ser ju verkligen hur tråkigt ni måste ha i livet när ni till & med klagar på disneysagor. Visst, om dem visade rasism eller nåt sånt, men nu snackar ni om att ni tycker att kvinnorna har för perfekt kropp i Askungen. SKÄRP ER! Det är sagor. Punkt slut
Denna kommentar fick jag efter min recension av Askungen

Jag brukar inte lägga ut sådana här kommentarer, men ibland tröttnar man på att folk inte läser inläggen ordentligt och sedan var det några saker till, så här kommer svar:


Okej... för det första:

Du har tydligen inte läst hela inlägget då jag skriver att jag älskar tecknade- och familjefilmer.


För det andra... 

Indirekt är det klart det drabbar mig när ett företag väljer att redigera skådespelarna, det handlar om de snedvrida ideal vi faktiskt har om vad som ska vara vackert!!

Hade filmen varit tecknad kan jag acceptera det även om jag ändå inte tycker det är helt rätt. Jag tycker inte det är okej att de låter en skådespelare som barnen kan relatera till vara dataredigerad till ett osund ideal!

Du skriver "för att kvinnorna har för perfekt kropp" DEN ÄR JU INTE PERFEKT, den är redigerad !!!

Kroppen är alltså helt overklig och barnen som ser det tror att man ska se ut sådan... det är inte okej i min värld.

För någonstanns här börjar jämförelsen för barnen, de vill ju vara prinsessan och se ut som henne.


Vad det gäller personligheten saknar jag lite av den glöd som de senaste Disneyprinsessorna faktiskt har haft som i Frost eller Trassel.


Så ... nu orkar jag inte irritera mig mera.

Klart ni får gilla filmen, klart ni får gilla karaktärerna, men om du tycker de visar upp ett sund och verkligt ideal... då behöver ni faktiskt öppna upp ögonen.


Många filmer jag gillar, många roliga karaktärer,

men om man ser på kroppstyp är det väldigt lite variation....

disney prinsessor - Kopia
 
ANNONS
 
Mizca

Mizca

9 augusti 2015 14:47

Det är sådana där saker som gör att anorexian attackerar och även slår till dem yngre, för att dem tror att det är så man skall se ut.
Såg ett inlägg på facebook häromdagen där en mamma hade vart på BVC med sin 5 åriga tös för kontroll där personalen tyckte att flickan var för tjock. Hon var skinn och ben! Hon var för tjock för att följa kurvan rätt, men det har gått för långt när man måste äta för att följa en kurva som femåring .. fy faen!

http://www.mizca.se

 
Emm

Emm

9 augusti 2015 15:31

Jag håller med till hundra procent <3 jättebra svar tillbaka.

http://www.emelisian.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Vivi - 17 augusti 2016 09:07

Det är något speciellt med de där första.... Första tårtbiten Första steget Första resan ..... Första karusellen !!                    Det kommer inte bli det sista .... speciellt det lilla parisehjulet Emil älskade ...

Av Vivi - 13 augusti 2016 10:15


Jag har gått upp något kilo och det är nog för att mitt hjärta blivit så tungt så tungt. Jag tror mammahjärtan ofta väger tyngre än andras..... (och vissa pappan-hjärtna med så klart). Det är en massa spännande på gång i våra liv nu och mycket av d...

Av Vivi - 9 augusti 2016 09:56


Semester.... ahhhh ljuvliga semester.... typ! Okej jag får faktiskt vara liiite bitter att hösten började samtidigt som min semester och för att det faktiskt är lite svårt att slappna av när man förbereder för flytt. Dessutom så fick vi ställa in...

Av Vivi - 17 juli 2016 12:00


Jag läste just en fantastiskt sorglig krönika av Staffan Landin (läs den gärna här). Den handlar om flyktingfrågan och framförallt om det orimliga hat den frågan väcker och troll .... jävla troll. Jag har ingen sympati för de människor som via r...

Av Vivi - 18 juni 2016 16:03


.. SER JAG UT NÄR JAG FÖRSÖKER GÖRA SIT-UPs.....

Lite mer om MissVivi


Kontakt:
missvivi@hotmail.se

Veckans tips

Bloggträff 7 Maj i Skåne !!

   

FACEBOOK

Instagram

30 besvarade frågor

Kategorier

Hitta i bloggen

Bloggisar

Roligheter

Bloggar jag läser

Något jag brinner för...

Stöd frisk och Fri, föreningen mot ätstörningar

SMS

Sms:a FRISK50 eller FRISK100 till 729 80 så skänker du 50 eller 100 kr.

 

Här har jag varit

För ett år sedan.....

Arkiv

Hitta recept

Matbloggstoppen

Köp en recension

Köp en recension på min blogg på blogvertiser.se

Ragga besökare

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se