MissVivis synvinklar

Direktlänk till inlägg 3 augusti 2015

Det cirkulerar ett foto på Facebook....

Av Vivi - 3 augusti 2015 14:26

Det delas så mycket på facebook...

Man delar artiklar, foton, efterlysningar m.m m.m

Jag delar också, speciellt roliga Minions citat, efterlysningar på gosedjur, Missing peoples inlägg m.fl MEN jag försöker också tänka lite på vad jag delar.


Ibland kommer det ut foton/bilder på gärningsmän som ska ha gjort olika saker, allt från grova brott till mindre företeelser... dock är detta ofta inlägg från privatpersoner och då drar jag öronen åt mig lite.

Självklart förstår jag personen som blivit utsatt, jag hade kanske gjort samma sak, 

MEN om jag inte KÄNNER personen som lagt ut detta foto och denna historia så delar jag helst inte, 

hur vet jag att den är sann ??

Det är dessutom så att personen som lägger ut detta foto lägger ut sin version på vad som hänt,

du får aldrig den andra!


Anledningen till att jag tar upp detta nu är för att det cirkulerar ett foto på facebook där ett par ungdomar försöker bränna en Pride-flagga.

Självklart är detta fruktansvärt illa gjort och faktiskt ett hat-brott, MEN....de ser ut att vara väldigt unga.

Det gör det inte okej, men istället för att alla ska bli uthängda på Facebook med foto med allt vad det kan innebära kanske man skulle hanterat situationen annorlunda.

Kanske skulle personen som såg detta kunnat ingripa direkt och tillsammans med andra pratat med ungdomarna, de hade också kunnat filma och polisanmäla det, men inte sprida det.


Jag vill understyka att jag inte tycker beteendet är okej, men tycker man ska vara lite källkritisk och tänka på att om man hjälper till att hänga ut personer kan detta påverka inte bara personen utan dens familj m.fl

Det kan bli ett högt straff och även oskyldiga kan få betala.


Så va lite källkritiska, tänk till en extra gång innan ni länkar och delar om det verkligen är värt det.

Tänk om det var någon du kände på fotot?


Det är inte alltid man vet hela historien bakom fotot....

 


 
ANNONS
 
Jesper

Jesper

3 augusti 2015 17:50

Ja och ibland känns det som om folk är väldigt snabba med att dela bara för att få likes och delningar på sin egen sida som om det är det viktigaste.

http://bodypalace.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Vivi - 17 augusti 2016 09:07

Det är något speciellt med de där första.... Första tårtbiten Första steget Första resan ..... Första karusellen !!                    Det kommer inte bli det sista .... speciellt det lilla parisehjulet Emil älskade ...

Av Vivi - 13 augusti 2016 10:15


Jag har gått upp något kilo och det är nog för att mitt hjärta blivit så tungt så tungt. Jag tror mammahjärtan ofta väger tyngre än andras..... (och vissa pappan-hjärtna med så klart). Det är en massa spännande på gång i våra liv nu och mycket av d...

Av Vivi - 9 augusti 2016 09:56


Semester.... ahhhh ljuvliga semester.... typ! Okej jag får faktiskt vara liiite bitter att hösten började samtidigt som min semester och för att det faktiskt är lite svårt att slappna av när man förbereder för flytt. Dessutom så fick vi ställa in...

Av Vivi - 17 juli 2016 12:00


Jag läste just en fantastiskt sorglig krönika av Staffan Landin (läs den gärna här). Den handlar om flyktingfrågan och framförallt om det orimliga hat den frågan väcker och troll .... jävla troll. Jag har ingen sympati för de människor som via r...

Av Vivi - 18 juni 2016 16:03


.. SER JAG UT NÄR JAG FÖRSÖKER GÖRA SIT-UPs.....

Lite mer om MissVivi


Kontakt:
missvivi@hotmail.se

Veckans tips

Bloggträff 7 Maj i Skåne !!

   

FACEBOOK

Instagram

30 besvarade frågor

Kategorier

Hitta i bloggen

Bloggisar

Roligheter

Bloggar jag läser

Något jag brinner för...

Stöd frisk och Fri, föreningen mot ätstörningar

SMS

Sms:a FRISK50 eller FRISK100 till 729 80 så skänker du 50 eller 100 kr.

 

Här har jag varit

För ett år sedan.....

Arkiv

Hitta recept

Matbloggstoppen

Köp en recension

Köp en recension på min blogg på blogvertiser.se

Ragga besökare

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se