MissVivis synvinklar

Direktlänk till inlägg 2 augusti 2015

Nej Disney---- skärp er !!

Av Vivi - 2 augusti 2015 11:45

De som känner mig vet att jag ÄSLKAR tecknat och naturligtvis innebär det att jag älskar Disney, även de som inte är tecknade...Jag hade höga förväntningar på nya Askungen efter Malicifent (som jag ÄLSKADE), men efter ca 45 min in i filmen så gav jag upp hoppet om att den skulle vända och bli bra.


Jag köper att de första teckande filmerna som gjordes för så många år sedan, som var baserade på sagor som skrev för ännu längre sedan, är lite sockersöta med lite för stereotypa kvinnokaraktärer.

MEN ...att Disney idag gör en film där Askungen är på gränsen till ett våp i en översnörd (och redigerad!!!) midja, nej det gör mig faktiskt lite arg.

Jag brukar se igenom fingrarna med mycket när det kommer till film, jag brukar koncentrera mig på det bra istället för det dåliga, men det gick inte denna gång.


Skärpning Disney !!!


 
ANNONS
 
ToBeMe

ToBeMe

2 augusti 2015 19:29

Bra sagt! :)

http://ToBeMe.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

H

3 augusti 2015 09:08

I Disney ska allt vara en saga. Drabbar det er? Nej.
Man ser ju verkligen hur tråkigt ni måste ha i livet när ni till & med klagar på disneysagor. Visst, om dem visade rasism eller nåt sånt, men nu snackar ni om att ni tycker att kvinnorna har för perfekt kropp i Askungen. SKÄRP ER! Det är sagor. Punkt slut

Vivi

3 augusti 2015 15:38

Okej... för det första, du har tydligen inte läst hela inlägget då jag skriver att jag älskar tecknade- och familjefilmer.

För det andra... jo indirekt är det klart det drabbar mig när ett företag väljer att redigera skådespelarna!! Hade filmen varit tecknad hade det varit lite annorlunda, men jag tycker inte det är okej att de låter en skådespelare som barnen kan relatera till vara dataredigerad till ett osund ideal!

Sist men inte minst är det just det som är farligt ... du skriver "för att kvinnorna har för perfekt kropp" DEN ÄR JU INTE PERFEKT !!! Den är dataredigerad, alltså helt overklig och barnen som ser det tror att man ska se ut sådan... det är inte okej!

Vad det gäller personligheten saknar jag lite av den glöd som de senaste Disneyprinsessorna faktiskt har haft som i Frost eller Trassel.


Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Vivi - 17 augusti 2016 09:07

Det är något speciellt med de där första.... Första tårtbiten Första steget Första resan ..... Första karusellen !!                    Det kommer inte bli det sista .... speciellt det lilla parisehjulet Emil älskade ...

Av Vivi - 13 augusti 2016 10:15


Jag har gått upp något kilo och det är nog för att mitt hjärta blivit så tungt så tungt. Jag tror mammahjärtan ofta väger tyngre än andras..... (och vissa pappan-hjärtna med så klart). Det är en massa spännande på gång i våra liv nu och mycket av d...

Av Vivi - 9 augusti 2016 09:56


Semester.... ahhhh ljuvliga semester.... typ! Okej jag får faktiskt vara liiite bitter att hösten började samtidigt som min semester och för att det faktiskt är lite svårt att slappna av när man förbereder för flytt. Dessutom så fick vi ställa in...

Av Vivi - 17 juli 2016 12:00


Jag läste just en fantastiskt sorglig krönika av Staffan Landin (läs den gärna här). Den handlar om flyktingfrågan och framförallt om det orimliga hat den frågan väcker och troll .... jävla troll. Jag har ingen sympati för de människor som via r...

Av Vivi - 18 juni 2016 16:03


.. SER JAG UT NÄR JAG FÖRSÖKER GÖRA SIT-UPs.....

Lite mer om MissVivi


Kontakt:
missvivi@hotmail.se

Veckans tips

Bloggträff 7 Maj i Skåne !!

   

FACEBOOK

Instagram

30 besvarade frågor

Kategorier

Hitta i bloggen

Bloggisar

Roligheter

Bloggar jag läser

Något jag brinner för...

Stöd frisk och Fri, föreningen mot ätstörningar

SMS

Sms:a FRISK50 eller FRISK100 till 729 80 så skänker du 50 eller 100 kr.

 

Här har jag varit

För ett år sedan.....

Arkiv

Hitta recept

Matbloggstoppen

Köp en recension

Köp en recension på min blogg på blogvertiser.se

Ragga besökare

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se