MissVivis synvinklar

Direktlänk till inlägg 28 juli 2015

Mobbing sätter spår som är svåra att sudda ut

Av Vivi - 28 juli 2015 11:15

Trivs du med ditt jobb ?

Om inte kan det ju bero på sysslorna, chefen, medarbetarna. Ja det finns många faktorer och de flesta som inte trivs slutar eller i värsta fall blir sjukskrivna.

Tänk dig att ändå behöva gå dit varje vardag? Tänk om du varje dag blir kränkt, nedvärderad och utfryst?! 


Detta är faktiskt verkligenheten för 60 000 barn och ungdomar, varje dag!

Undersökningar har visat att fortfarande i dagens samhälle blir 7% av alla barn mobbade i skolan. 

Jag skäms över att vi inte har kommit längre.


Jag blev aldrig mobbad som barn, inte i mina ögon iaf, men jag fick dock höra nästan varje dag att jag var ful, jag blev retad, förlöjligad och det hände att en kille ibland försökte gå till angrepp fysiskt.

Det som gjorde att jag ändå mådde relativt bra var mina vänner, bra lärare och en stöttande familj som satte ned foten när det höll på att gå för långt. 

...men visst sätter det spår.

Det tog långt tid för mig att förstå att jag inte var en ful ankunge.

Det tog ännu längre tid för mig att förstå att andra inte har rätt att trycka ned mig, bryta ned mig.

Att mitt värde inte ligger i att göra andra nöjda, ja det jobbar jag fortfarande med.  


Den "fula ankungen",  vid foto i mitten hade jag problemhy,

men det var innan dess jag var retad som mest.
      


Tänk då på alla som inte har ett supportsystem eller som inte vågar berätta....

Det är INTE okej att det är så här, det är inte okej att varje vardag är en otrygghet för så många. Ju mer vi låter detta fortgå i skolorna, ju fler problem kommer vi få i framtiden med trasiga männsikor som behöver vård eller som tar ut sin ilska/besvikelse på samhället.

Satsar vi nu sparar vi för framtiden!!


  


 
ANNONS
 
natalia

natalia

28 juli 2015 13:00

Bra inlägg!

http://nouw.com/nataliatrojan

 
Annie

Annie

28 juli 2015 15:37

Riktigt bra skrivet av dig<3

Och jag håller helt med dig! det är hemskt att det ska vara så ..
Ingen ska behöva må dåligt eller vara nervös för att gå till skolan :/ ..

Jag har själv varit där och jag mådde hemskt dåligt den perioden i högstadiet :(

Och du är ju jättefin på alla 3 bilderna, bara så du vet! ;)

Kramar!

http://www.lifebyannie.bloggplatsen.se

 
Life of Johanna

Life of Johanna

28 juli 2015 16:12

chokladcheesecake låter super gott! Mums! Ja det är synd, men vi som kommer kommer ha kanon iaf :) Det är jag övertygad om! kram

http://lifeofjohanna.se

 
idun

idun

28 juli 2015 21:13

Fin blogg, kolla gärna in min :)
Kram

http://majblomma.bloggplatsen.se

 
Margita

Margita

28 juli 2015 21:23

Ett mycket bra och viktigt inlägg!! Det är tråkigt att mobbing är så vanligt, inte bara hos barn utan även bland vuxna.
Jag har själv råkat ut för det, kanske skulle blogga om det? hmmm
Men du, jag tycker faktiskt det är mobbing om nån säger att man är ful eller att man blir förlöjligad, det är mobbing. Jag tycker att vi vuxna är alldeles för flata med att säga ifrån när barn är stygga mot varann, för barn är ju barn och måste lära sig att det är inte ok att göra eller säga vissa saker.
När det kommer till vuxna som mobbar så är det bara så sorgligt, man tycker ju att de skulle bete sig som vuxna...men men vi människor är komlplicerade...
Jag har också kämpat med liknande saker som du kämpar med, önskar vi bodde närmre varann, då skulle jag bjuda in dig och Emil på fika och så kunde vi prata om ditten och datten, mest om datten...hehe
KRAM

http://sengas.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Vivi - 17 augusti 2016 09:07

Det är något speciellt med de där första.... Första tårtbiten Första steget Första resan ..... Första karusellen !!                    Det kommer inte bli det sista .... speciellt det lilla parisehjulet Emil älskade ...

Av Vivi - 13 augusti 2016 10:15


Jag har gått upp något kilo och det är nog för att mitt hjärta blivit så tungt så tungt. Jag tror mammahjärtan ofta väger tyngre än andras..... (och vissa pappan-hjärtna med så klart). Det är en massa spännande på gång i våra liv nu och mycket av d...

Av Vivi - 9 augusti 2016 09:56


Semester.... ahhhh ljuvliga semester.... typ! Okej jag får faktiskt vara liiite bitter att hösten började samtidigt som min semester och för att det faktiskt är lite svårt att slappna av när man förbereder för flytt. Dessutom så fick vi ställa in...

Av Vivi - 17 juli 2016 12:00


Jag läste just en fantastiskt sorglig krönika av Staffan Landin (läs den gärna här). Den handlar om flyktingfrågan och framförallt om det orimliga hat den frågan väcker och troll .... jävla troll. Jag har ingen sympati för de människor som via r...

Av Vivi - 18 juni 2016 16:03


.. SER JAG UT NÄR JAG FÖRSÖKER GÖRA SIT-UPs.....

Lite mer om MissVivi


Kontakt:
missvivi@hotmail.se

Veckans tips

Bloggträff 7 Maj i Skåne !!

   

FACEBOOK

Instagram

30 besvarade frågor

Kategorier

Hitta i bloggen

Bloggisar

Roligheter

Bloggar jag läser

Något jag brinner för...

Stöd frisk och Fri, föreningen mot ätstörningar

SMS

Sms:a FRISK50 eller FRISK100 till 729 80 så skänker du 50 eller 100 kr.

 

Här har jag varit

För ett år sedan.....

Arkiv

Hitta recept

Matbloggstoppen

Köp en recension

Köp en recension på min blogg på blogvertiser.se

Ragga besökare

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se