MissVivis synvinklar

Direktlänk till inlägg 7 juni 2015

Hur kan något naturligt vara äckligt

Av Vivi - 7 juni 2015 19:15

I helgen kommenterade jag denna artikel i Metro som handlade om en tjej som poserar med håriga ben, jäklar vilket liv det blev.

Jag blir lika förvånad varje gång detta ämne tas upp hur vissa människor kan vara så hatiska mot något som är helt naturligt. Det finns många fina kommentarer också, men bland de negativa kommentarerna är det huvudsakligen tre saker som tas upp:


1) Att det är vidrigt och äckligt med kroppbehåring.

Först och främst, som min mamma sa till mig som barn, har du inget snällt att säga håll det för dig själv.

Att ha rätten att tycka som du vill är inte samma sak som att ha rätten att vräka ur sig elaka saker om människor som gör något du inte gillar.

Kan också vara bra att vara medveten om anledningen till att många tycker illa om kroppshår (oftast handlar detta bara om hår på KVINNOR) den är att några "Nissar" bestämde för flera år sedan att något så naturligt som kroppsbehåring som alla människor haft i flera hundra år var opassande. De finns ju dessutom flera företag som tjänar MYCKET pengar på att framställa den perfekta kvinnan med lena rakade ben.

Naturligtvis finns det även mycket riktad reklam angående män också, renrakat ansikte och bröst, men de har ändå lite fler alternativ än oss känns det som....


Inte ben, men mycket talade ändå *fniss*

 


2) Varför ska hon hyllas för att hon visar håriga ben?

I dagens media drunkar vi i bantningstips, dieter, sminktips, tusen åter tusen vägar till vad just DU ska göra för att se bra ut, bli omtyckt, vara lyckad.

Vi behöver lyfta fram människor som går emot allt detta, som faktiskt väljer att stå emot och framförallt vågar gå sin egen väg. Det handlar om att vi behöver lyfta fram det "udda" för att få något vi desperat behöver i skönhetsvärlden.... VARIATION !!!

Och vi behöver faktiskt öppna ögonen när samhället har styrt in oss på att något helt naturligt som hår, rynkor, hängiga bröst, celluliter är något man ska skämmas över !!


3) Jäkla feminister

Så fort det har med kroppsbehåring att göra är det alltid ett par "Nissar" som drar paralleller med feminism. Senast jag kollade upp vad feminism stod för så stod det inget om att man måste vara hårig. Feminism står däremot för att vi ALLA ska få se ut som vi vill och vara de vi är. Vill vi vara naturliga ska vi få vara det utan att behöva skämmas och vill vi raka benen, samma sak.

Jag tror dock även här att man ändå bör vara medveten om att anledningen till att man började raka benen är pågrund av de där "Nissarna" som tjänar pengar och bestämde något fånigt för ett par 10-tals år sedan.


Här har ni några av de mest lysande kommentarerna på konversationen...

   


Till sist vill jag avsluta med att säga :

Jag är en hårig feminist som rakar både ben & bikinilinje... ibland.

Älskar känslan av att krypa ned i nybäddad säng med nyrakade ben,

MEN ... jag hade aldrig börjat raka om inte samhället talat om för mig

att det var något alla gjorde och borde göra för att bli omtyckt.

 Summan av kardemumman är som i många av mina inlägg....

Det är faktiskt funktion före utseende som är viktigt!

     

 
ANNONS
 
Margita

Margita

7 juni 2015 20:10

Herregud vilket jädra bra inlägg, så bra att jag måste få svära!! :)
*klappar i händerna* bravo!!
När jag var ung på 60-och 70-talet så vet jag att det var många som rakade sina ben men jag vägrade. Jag har liksom aldrig förstått det där med att ta bort vissa saker. Mina ben var ganska så håriga kan jag säga men jag "sket" i det. Sen nu för omkring 10 år sen så föll jag också för trycket att ha lena ben och rakade dem. Men det skulle jag väl aldrig ha gjort!! Herregud då växte det ju fram nya grova svarta hårstrån...haha...de gamla hade ju liksom gulnat och mer eller mindre försvunnit. Jaja, så kan det gå. Men nu rakar jag inte mina ben längre. De är lite håriga men so what?! Det är så jag ser ut.
Kram <3

http://sengas.bloggplatsen.se

 
Mimmi

Mimmi

7 juni 2015 20:35

Instämmer helt med det du skriver!

http://mittlivsommiimz.wordpress.com

 
Sara - En blogg om psykisk ohälsa, MS & Livet

Sara - En blogg om psykisk ohälsa, MS & Livet

7 juni 2015 21:28

Mycket bra inlägg.
Som hårig kvinna kan man behöva ta mycket skit som man egentligen borde slippa.
Alla verkar inte har lärt sig det där att alla äger sin egen kropp och får göra vad de vill med den.

http://saramodigh.bloggplatsen.se

 
kaffehörnan

kaffehörnan

7 juni 2015 23:56

Ja helt magiskt otroligt.Dom som gnäller mår garanterat dåligt själv så tar dom ut de andra istället

kram

http://www.kaffehornan.se

 
Bodypalace

Bodypalace

9 juni 2015 07:55

Jag snodde ditt inlägg till bloggen och jag länkande så klart, dock få som klickar på länkar har jag märkt så därför jag kopierade också. Hoppas det är okej? Men jag tror det är okej ;) Skulle det inte vara det så tar jag bort :)

http://bodypalace.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Vivi - 17 augusti 2016 09:07

Det är något speciellt med de där första.... Första tårtbiten Första steget Första resan ..... Första karusellen !!                    Det kommer inte bli det sista .... speciellt det lilla parisehjulet Emil älskade ...

Av Vivi - 13 augusti 2016 10:15


Jag har gått upp något kilo och det är nog för att mitt hjärta blivit så tungt så tungt. Jag tror mammahjärtan ofta väger tyngre än andras..... (och vissa pappan-hjärtna med så klart). Det är en massa spännande på gång i våra liv nu och mycket av d...

Av Vivi - 9 augusti 2016 09:56


Semester.... ahhhh ljuvliga semester.... typ! Okej jag får faktiskt vara liiite bitter att hösten började samtidigt som min semester och för att det faktiskt är lite svårt att slappna av när man förbereder för flytt. Dessutom så fick vi ställa in...

Av Vivi - 17 juli 2016 12:00


Jag läste just en fantastiskt sorglig krönika av Staffan Landin (läs den gärna här). Den handlar om flyktingfrågan och framförallt om det orimliga hat den frågan väcker och troll .... jävla troll. Jag har ingen sympati för de människor som via r...

Av Vivi - 18 juni 2016 16:03


.. SER JAG UT NÄR JAG FÖRSÖKER GÖRA SIT-UPs.....

Lite mer om MissVivi


Kontakt:
missvivi@hotmail.se

Veckans tips

Bloggträff 7 Maj i Skåne !!

   

FACEBOOK

Instagram

30 besvarade frågor

Kategorier

Hitta i bloggen

Bloggisar

Roligheter

Bloggar jag läser

Något jag brinner för...

Stöd frisk och Fri, föreningen mot ätstörningar

SMS

Sms:a FRISK50 eller FRISK100 till 729 80 så skänker du 50 eller 100 kr.

 

Här har jag varit

För ett år sedan.....

Arkiv

Hitta recept

Matbloggstoppen

Köp en recension

Köp en recension på min blogg på blogvertiser.se

Ragga besökare

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se