MissVivis synvinklar

Direktlänk till inlägg 9 april 2015

Att gå till psykolog.... ett lite personligare inlägg

Av Vivi - 9 april 2015 10:13

Jag har nu varit hos en psykolog 3 gånger.

Den är inte första gången och kanske inte sista gången jag går till en psykolog.

Det är faktiskt något jag tycker alla borde ta chansen att göra någon gång i sitt liv, för det är som att utbilda sig och ämnet är dig själv! Alla borde försöka lära sig mer om sig själva och hur de fungerar, speciellt när det finns situationer man inte fungerar så bra.


Denna gång valde jag att gå dit för att jag inte mått bra, visst ...som småbarnsförälder har man sömnbrist och kort tålamod vissa dagar, men jag har varit otroligt lättstressad vilket har gått ut över både maken och sonen. Jag tror att alla föräldrar höjer rösten ibland, men jag tyckte det blev för ofta och jag lät stressen gå ut över mig själv på ett sådan sätt att jag for väldigt illa. För att skydda familjen skadade jag mig själv och det fungerar inte i längden.


Så .... nu har vi kunnat konstatera att jag har för höga stressnivåer och viss nedstämdhet, men inte alarmerande dåligt.

Jag har kört på lite förmycket utan att tänka efter, eftersom jag ändå gått igenom en del senaste åren och förmodligen inte gett mig själv tid, så har jag bara byggt på detta.

Jag lider av ett STORT "duktiga flickan" komplex och gör saker för andra i första hand och har glömt bort mig själv och vad jag vill. Enda gången jag känner att jag är en bra människa är när jag gör saker för andra.


Känns det igen ?

Jag tror detta är ngt ganska många lider av.

För att förenkla det hela försöker vi vara så perfekta och bra hela tiden att det tröttar ut oss, dessutom försöker vi hinna med allt idag, vi surfar samtidigt som vi kollar på TV och pratar med familjen i soffan, det är en stor källa till stress det med !


Så mitt lilla råd till er idag är den hemläxa som jag har fått...

- Försök göra en sak i taget, koncentrera er på en sak åt gången

-Tänk efter innan ni tar ett beslut:

Är detta något jag KAN göra? Något jag VILL göra ? Något jag BÖR göra ?

EX. Jag KAN baka, jag VILL baka, men med tanke på att jag bara har 1 timme innan jag ska hämta på förskolan BÖR jag baka och riskera stress?Jag får lära mig av katterna ... de verkar nästan aldrig stressade

 

 
ANNONS
 
natalia

natalia

9 april 2015 12:28

himla bra inlägg o det med att tänka på en sak i taget måste jag bli bättre på! :)

http://nouw.com/nataliatrojan

 
Veiken

Veiken

10 april 2015 03:13

Jag tror att det är viktigt att ta tag i saker innan det är för sent. Jag har aldrig varit hos en psykolog, men skulle inte tveka om jag behövde det! Lycka till med utbildningen!

http://www.veiken.se

 
Linda-Mamma till Alfred

Linda-Mamma till Alfred

10 april 2015 15:45

Mycket bra inlägg fina du!!! Detta är nog supervanligt förekommande i alla åldrar tror jag!

http://hummingbird.blogg.se

 
Denise

Denise

10 april 2015 19:58

Håller med om att det är riktigt nyttigt och bra att gå till en psykolog! Och man behöver liksom inte vara superdeprimerad eller själmordsbenägen för att kunna gå till en psykolog. Man behöver faktiskt inte må dåligt alls för att ha "rätt" att gå och prata med någon. Som du säger, man lär sig massor om sig själv! :)

http://flingans.nu

 
Margita

Margita

10 april 2015 20:43

Jag älskar verkligen att du skriver om det här. Tror det är viktigt och bra att få veta att allt inte är rosenrött. Det är livet helt enkelt och ett liv är aldrig perfekt. Jag tänker också skriva lite om sånt här när jag kommer till mina barns uppväxt. När min förstfödde var liten mådde jag jättedåligt men hjälpen skaffade jag mig inte förrän flera år senare vilket var väldigt dumt. Men så är det ibland, man kämpar på för man vill ju vara så himla perfekt (jag har/är också sån och det är nog väldigt vanligt).
Du ställde en fråga till mig INNAN påsk i en kommentar...du fick vänta länge på svaret...jag gjorde inget särskilt under påsken, jo, jag umgicks med familjen och det är bäst enligt mig! :)
KRAM

http://sengas.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Vivi - 17 augusti 2016 09:07

Det är något speciellt med de där första.... Första tårtbiten Första steget Första resan ..... Första karusellen !!                    Det kommer inte bli det sista .... speciellt det lilla parisehjulet Emil älskade ...

Av Vivi - 13 augusti 2016 10:15


Jag har gått upp något kilo och det är nog för att mitt hjärta blivit så tungt så tungt. Jag tror mammahjärtan ofta väger tyngre än andras..... (och vissa pappan-hjärtna med så klart). Det är en massa spännande på gång i våra liv nu och mycket av d...

Av Vivi - 9 augusti 2016 09:56


Semester.... ahhhh ljuvliga semester.... typ! Okej jag får faktiskt vara liiite bitter att hösten började samtidigt som min semester och för att det faktiskt är lite svårt att slappna av när man förbereder för flytt. Dessutom så fick vi ställa in...

Av Vivi - 17 juli 2016 12:00


Jag läste just en fantastiskt sorglig krönika av Staffan Landin (läs den gärna här). Den handlar om flyktingfrågan och framförallt om det orimliga hat den frågan väcker och troll .... jävla troll. Jag har ingen sympati för de människor som via r...

Av Vivi - 18 juni 2016 16:03


.. SER JAG UT NÄR JAG FÖRSÖKER GÖRA SIT-UPs.....

Lite mer om MissVivi


Kontakt:
missvivi@hotmail.se

Veckans tips

Bloggträff 7 Maj i Skåne !!

   

FACEBOOK

Instagram

30 besvarade frågor

Kategorier

Hitta i bloggen

Bloggisar

Roligheter

Bloggar jag läser

Något jag brinner för...

Stöd frisk och Fri, föreningen mot ätstörningar

SMS

Sms:a FRISK50 eller FRISK100 till 729 80 så skänker du 50 eller 100 kr.

 

Här har jag varit

För ett år sedan.....

Arkiv

Hitta recept

Matbloggstoppen

Köp en recension

Köp en recension på min blogg på blogvertiser.se

Ragga besökare

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se