MissVivis synvinklar

Direktlänk till inlägg 27 mars 2015

En mindre VIKTig resa med bra resultat

Av Vivi - 27 mars 2015 11:15

Jag och maken har alltså sedan september gjort lite ändringar i vår livsstil.

Jag tror ju inte på dieter, jag tror inte på snabba lösningar, jag tror på att balansera och det är just den där balansen vi försöker hitta och få att fastna. Vi vill ändra våra vanor, permanent !

Så ----


Sedan september har maken gått ned över 10kg och jag har nu gått ned 7 kg, sakta men säkert.

Vi har helt enkelt bara slutat äta onyttigheter varje dag och vi har minskat på mängderna. Vi äter inte godis/kakor och dricker läsk fre-sön och någon dag till, utan vi håller oss till 2 ggr i veckan och iställe för att köpa hem en 2liter cola, chips, lösgodis och glass över helgen så har vi köpt cola på burk och delat på en 150gr chokladkaka, poppat popcorn ibland.


Det är klart att jag har gått ned och upp och upp och ned, men eftersom jag låtit detta ta tid har jag inte fått panik eller mått dåligt när jag gått upp utan bara fortsatt med nya vanorna.

Det är klart att vi fuskar ibland, men skillnaden är ENORM skillnad mot de dagar vi fuskade för ett år sedan.  Jag är riktigt stolt över oss!


Mycket av vår motivation var att vi inte ville föra över dåliga vanor på Emil och självklart att vi ville mår lite bättre, bli av med sockerberoenden osv.


Jag behöver fortfarande röra mer på mig och kroppen hade mått bra av att tappa ca 1-4 kg till, mitt mål är att ligga kring 72-73kg, inte 62kg som jag vägde när jag träffade maken (varför inte 62 kan ni läsa här !)

Jag stirrar mig dock inte blind på siffrorna, det är inte siffrorna som är viktiga, förändringarna är det !

Kom ihåg att vara snälla mot er själva och kämpa inte för kortsiktiga mål eller ytliga !


*BUSVISSLAR LITE PÅ MIG SJÄLV*

 

 
ANNONS
 
Jenny

Jenny

27 mars 2015 15:40

Åh, bra gjort!! Heja er!
Våra vanor har ändrats sedan jag blev gravid också, äter inte alls lika mycket gotta på helgerna som förr, även om vi inte äter supernyttigt hela tiden heller. Vill inte gå upp för mycket under graviditeten både för Fjants skull men för min egen (vill inte behöva börja om från början med vikten sedan utan helst inte gå upp mycket mer än vad själva graviditeten väger)

http://jennyelin.bloggplatsen.se

Vivi

27 mars 2015 19:52

Duktigt, jag hade tur och var inte så sötsugen när jag var gravid, det svåra var när jag var mammaledig :p

 
Patricia

Patricia

27 mars 2015 15:58

Du har så sund och bra inställning Vivi. Önskar den kunde fastna i mitt huvud också. Men den dagen, den kommer, det är jag säker på.
Heja er♥

http://patriciac.blogg.se

 
Ingen bild

Thomas

27 mars 2015 16:35

Du har varit jätteduktig älskling! O jag med :) Puss på dig

Vivi

27 mars 2015 18:26

Puss ??

 
Life of Johanna

Life of Johanna

27 mars 2015 17:22

Hej!

Du får detta för du tidigare varit med i en tävling hos mig om ett personligt armband, nu har jag uppe en liknande tävling igen så ville passa på och tipsa dig om den,

Du hittar den här http://lifeofjohanna.se/tavling-i-samarbete-med-parlat-av-elin/

Ber om ursäkt i fall du inte gillar denna kommentaren. Passar på och önska dig en trevlig fredagskväll!

http://lifeofjohanna.se

 
Margita

Margita

27 mars 2015 20:53

Bra gjort och bra tänkt!!! Superbra att du skriver om detta! Det är sån hets kring det här.
Toppenbra inlägg!! Me like! :)
Kramar från en som just nu längtar efter lite sött....fast jag ätit tårta idag...hehe

http://sengas.bloggplatsen.se

 
Sofia

Sofia

28 mars 2015 13:33

Oj vad duktiga ni varit :D Toppen bra jU!!

Mysigt me våffelkalas, mums gott med :D Nej precis man behöver inte reta folk i onödan. Det ordet just tycker ja verkligen låter ofint med :)

Kramis

http://bian.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Vivi - 17 augusti 2016 09:07

Det är något speciellt med de där första.... Första tårtbiten Första steget Första resan ..... Första karusellen !!                    Det kommer inte bli det sista .... speciellt det lilla parisehjulet Emil älskade ...

Av Vivi - 13 augusti 2016 10:15


Jag har gått upp något kilo och det är nog för att mitt hjärta blivit så tungt så tungt. Jag tror mammahjärtan ofta väger tyngre än andras..... (och vissa pappan-hjärtna med så klart). Det är en massa spännande på gång i våra liv nu och mycket av d...

Av Vivi - 9 augusti 2016 09:56


Semester.... ahhhh ljuvliga semester.... typ! Okej jag får faktiskt vara liiite bitter att hösten började samtidigt som min semester och för att det faktiskt är lite svårt att slappna av när man förbereder för flytt. Dessutom så fick vi ställa in...

Av Vivi - 17 juli 2016 12:00


Jag läste just en fantastiskt sorglig krönika av Staffan Landin (läs den gärna här). Den handlar om flyktingfrågan och framförallt om det orimliga hat den frågan väcker och troll .... jävla troll. Jag har ingen sympati för de människor som via r...

Av Vivi - 18 juni 2016 16:03


.. SER JAG UT NÄR JAG FÖRSÖKER GÖRA SIT-UPs.....

Lite mer om MissVivi


Kontakt:
missvivi@hotmail.se

Veckans tips

Bloggträff 7 Maj i Skåne !!

   

FACEBOOK

Instagram

30 besvarade frågor

Kategorier

Hitta i bloggen

Bloggisar

Roligheter

Bloggar jag läser

Något jag brinner för...

Stöd frisk och Fri, föreningen mot ätstörningar

SMS

Sms:a FRISK50 eller FRISK100 till 729 80 så skänker du 50 eller 100 kr.

 

Här har jag varit

För ett år sedan.....

Arkiv

Hitta recept

Matbloggstoppen

Köp en recension

Köp en recension på min blogg på blogvertiser.se

Ragga besökare

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se