MissVivis synvinklar

Direktlänk till inlägg 15 mars 2015

Samuel-kakor - glutenfria

Av Vivi - 15 mars 2015 10:30

Okej, delar med mig av receptet då dessa blev riktigt smaskiga...

Kanske inte så snygga, men goda! Behöver dock kanske finslipa liiite till, men återkommer i så fall !


SAMUEL KAKOR

5dl glutenfritt mjöl

1½ tsk bakpulver

ca 2dl mald mandel

½ tsk vaniljpulver (Kung markattas är bra)

1 ½dl socker

1tsk kanel

150gr smör

1 ägg


Rör samman torra ingredienserna, låt smöret nå rumstemp. (det ska vara mjukt men ej rinnande) och arbeta ned det i degen, knäck ned ägget och arbeta in det. Blir det torrt kan du tillsätta lite vatten.

Rulla bollar och placera på plåt. Gör, om du vill, en urgröpning med tumme eller liten sked.

In i ugn ca 175 grader i 12-14 min.


Spröda som drömmar, men lite sega som kola kakor nom nom

 


#glutenfritt #kakor #recept #bakning #glutenfriakakor

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Vivi - 17 augusti 2016 09:07

Det är något speciellt med de där första.... Första tårtbiten Första steget Första resan ..... Första karusellen !!                    Det kommer inte bli det sista .... speciellt det lilla parisehjulet Emil älskade ...

Av Vivi - 13 augusti 2016 10:15


Jag har gått upp något kilo och det är nog för att mitt hjärta blivit så tungt så tungt. Jag tror mammahjärtan ofta väger tyngre än andras..... (och vissa pappan-hjärtna med så klart). Det är en massa spännande på gång i våra liv nu och mycket av d...

Av Vivi - 9 augusti 2016 09:56


Semester.... ahhhh ljuvliga semester.... typ! Okej jag får faktiskt vara liiite bitter att hösten började samtidigt som min semester och för att det faktiskt är lite svårt att slappna av när man förbereder för flytt. Dessutom så fick vi ställa in...

Av Vivi - 17 juli 2016 12:00


Jag läste just en fantastiskt sorglig krönika av Staffan Landin (läs den gärna här). Den handlar om flyktingfrågan och framförallt om det orimliga hat den frågan väcker och troll .... jävla troll. Jag har ingen sympati för de människor som via r...

Av Vivi - 18 juni 2016 16:03


.. SER JAG UT NÄR JAG FÖRSÖKER GÖRA SIT-UPs.....

Lite mer om MissVivi


Kontakt:
missvivi@hotmail.se

Veckans tips

Bloggträff 7 Maj i Skåne !!

   

FACEBOOK

Instagram

30 besvarade frågor

Kategorier

Hitta i bloggen

Bloggisar

Roligheter

Bloggar jag läser

Något jag brinner för...

Stöd frisk och Fri, föreningen mot ätstörningar

SMS

Sms:a FRISK50 eller FRISK100 till 729 80 så skänker du 50 eller 100 kr.

 

Här har jag varit

För ett år sedan.....

Arkiv

Hitta recept

Matbloggstoppen

Köp en recension

Köp en recension på min blogg på blogvertiser.se

Ragga besökare

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se