MissVivis synvinklar

Direktlänk till inlägg 7 mars 2015

Vi reagerar på de subjektiva budskapen på bloggar/instagram mm

Av Vivi - 7 mars 2015 14:40

Instagram ... ja jag är en instagram-nerd, jag kollar alldeles för mycket i min telefon egentligen och då är jag ÄNDÅ väldigt mycket bättre än endel jag känner då jag lägger ifrån mig den när jag träffar vänner och släkt.

Men det var inte det jag skulle prata om, vill ni läsa kloka ord om detta kan ni läsa detta inlägget av Fnulan.


Det jag vill prata om idag är vad alla människor som följer instagramkonton,bloggar och facebook faktiskt tar in, de subjektiva budskapen!

Det är ändå så att VÄLDIGT många konton på instagram, (speciellt "kända" mammor), visar upp vackra välstädade hem, uppkädda coola ungar, vackra leenden och perfekta kakor.

Jag kan också bli inspirerad av sådana bilder, men när man bara ser sådana foton står det mig upp i halsen tillslut !!!


För även om vi vet att ingen är perfekt, så ger detta flöde av perfekta foton oss ändå ett subjektivtbudskap om hur det SKA vara. Vi vill ha det rena perfekta hemmet (okej rent hem var viktigt för mig även innan SM-tiden (SocialaMedia...vad trodde du ?)), vi vill ha coola ungar i coola ekologiska kläder som leker med superpedagogiska leksaker samtidigt som mamma gör de perfekta cupcakesen i bakgrunden.

Detta är ju något som också gäller foton på oss själva... alltid från en bra vinkel även "fulkorten" är vinklade och redigerade med något fluffigt fint filter, så vi ser lagom fula ut.


Så ... snälla ni ...

Visa gärna inspirerande foton, men våga visa lite verklighet ibland också. Ni vill väl inte själva att era barn ska växa upp med en påhittad bild av vad verkligheten är !!

Om man vill vara med på en utmaning och har instagram, ladda upp ett foto med #verkligvardag


Så här ser det oftast ut hemma hos oss, katthår överallt och mysbyxor!

 


....Och denna bild lade jag ut häromdagen på instagram (Missvivi81)

Det tog emot, men jag fick massa bra respons, väger lika mycket på dessa foton,

men det är olika vinklar, olika ljus och så självklart lite mer naket till höger.

 


Jag tror vi måste våga visa lite mer av verkligheten ibland,

jag tycker man har ett ansvar som bloggare/instagrammare att inte bidra för mycket till den felaktiga bild av perfektion som samhället vill tvinga på oss !  


 
ANNONS
 
jesper

jesper

7 mars 2015 15:15

Det finns gott om vloggande familjer på youtube som verkligen visar verkligheten.

http://bodypalace.se

Vivi

8 mars 2015 09:43

Är sällan inne på youtube faktiskt... mer än att kolla barnklipp då ha ha :) får kolla upp det :)

 
Annie

Annie

7 mars 2015 15:47

Bra inlägg, håller med dig!

Ibland är det alldeles för mycket "perfekta" bilder i instagram flödet ;)

Sv: Ja verkligen! dem är nog fulla av skit, det tror jag med.
Har faktiskt aldrig druckit nån sån och kommer inte göra det heller .. ;)

Ha en fin lördag<3

Kram

http://www.lifebyannie.bloggplatsen.se

 
Margita

Margita

7 mars 2015 19:38

Vilket bra inlägg Vivi!! Toppen, jag känner likadant, det står också mig upp i halsen ibland. Det blir så himla fel. Men då är det så skönt att komma till din blogg och läsa detta, det ger mig hopp om yngre...hehe...
Nu får vi se om vi kommer iväg till Skåne...min syster sa precis att de ska titta på en lägenhet imorgon och tar de den så blir det flytt precis när vi hade tänkt åka. Men en Skåneresa blir det i vilket fall som helst nån gång.
Visst kan du ta tåget till Ytterby! Det stannar precis där du parkerade bilen. Och jag bor ju bara ett stenkast från stationen. Tågen går från Göteborg med flera avgångar varje dag. Det är nog bättre med tåget, då kan du fokusera på lille busungen...hihi
Skulle vara så roligt att träffas igen! Förhoppningsvis är jag inte lika trött som jag var då du kom förra gången. :)

http://sengas.bloggplatsen.se

 
anna

anna

7 mars 2015 20:01

Fantastisk!!
Den halvnakna-sanningen-bilderna är såååå bra!
....jag har tänkt på att du (och "alla" andra) ser så himla snygg ut i dina klänningar...och så är du HELT NORMAL!! (hoppas du tar det positivt, för det är så jag menar!!) Och vet du, nu är du rent av skitsnygg! <3

http://nygammalt-och-dammtussar.bloggplatsen.se

 
Madde

Madde

7 mars 2015 22:32

Helt fantastiskt, gillar att du visar verkligheten! Och snygg är du för är man vacker inuti lyser det igenom utanpå! Kram

http://www.madelein.se

 
Hanna

Hanna

8 mars 2015 16:27

Bra inlägg och mycket intressant!

Kram

http://pussythoughts.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Vivi - 17 augusti 2016 09:07

Det är något speciellt med de där första.... Första tårtbiten Första steget Första resan ..... Första karusellen !!                    Det kommer inte bli det sista .... speciellt det lilla parisehjulet Emil älskade ...

Av Vivi - 13 augusti 2016 10:15


Jag har gått upp något kilo och det är nog för att mitt hjärta blivit så tungt så tungt. Jag tror mammahjärtan ofta väger tyngre än andras..... (och vissa pappan-hjärtna med så klart). Det är en massa spännande på gång i våra liv nu och mycket av d...

Av Vivi - 9 augusti 2016 09:56


Semester.... ahhhh ljuvliga semester.... typ! Okej jag får faktiskt vara liiite bitter att hösten började samtidigt som min semester och för att det faktiskt är lite svårt att slappna av när man förbereder för flytt. Dessutom så fick vi ställa in...

Av Vivi - 17 juli 2016 12:00


Jag läste just en fantastiskt sorglig krönika av Staffan Landin (läs den gärna här). Den handlar om flyktingfrågan och framförallt om det orimliga hat den frågan väcker och troll .... jävla troll. Jag har ingen sympati för de människor som via r...

Av Vivi - 18 juni 2016 16:03


.. SER JAG UT NÄR JAG FÖRSÖKER GÖRA SIT-UPs.....

Lite mer om MissVivi


Kontakt:
missvivi@hotmail.se

Veckans tips

Bloggträff 7 Maj i Skåne !!

   

FACEBOOK

Instagram

30 besvarade frågor

Kategorier

Hitta i bloggen

Bloggisar

Roligheter

Bloggar jag läser

Något jag brinner för...

Stöd frisk och Fri, föreningen mot ätstörningar

SMS

Sms:a FRISK50 eller FRISK100 till 729 80 så skänker du 50 eller 100 kr.

 

Här har jag varit

För ett år sedan.....

Arkiv

Hitta recept

Matbloggstoppen

Köp en recension

Köp en recension på min blogg på blogvertiser.se

Ragga besökare

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se