MissVivis synvinklar

Alla inlägg under februari 2015

Av Vivi - 8 februari 2015 11:45

Igår firade vi lilla mig och jag hade dagen till ära på mig en nya klänning från Johannasrockabilly , har handlat från henne förut och älskar denna typen av klänningar. Det är inte första och säkert inte sista känningen jag köper från hennes butik.


Är så dålig på att ta selfies... hahaha...ser ni raggisarna också ? Typiskt mig :)

Bilderna på instagram blev bättre (missvivi81)

 


Fick en massa fina presenter, bland annat presentkort så att jag kan köpa pumpsen från Clarks jag suktat efter länge nu, yey !! Sedan hade jag ju bakat också, inte mindre än två tårtor så icke-kaffeälskare och glutenintoleranta skulle få något smaksigt att tugga på och smaskigt blev det.

Blev ärligt talat sjukt nöjd med både smak och utseende för en gång skull.


Kaffe & valnötstårta, recept får jag skriva ut senare, men kommer från Lomelinos tårtbok.

   


Morotstårta de Luxe, recept hittar ni här !

   


Gissa om jag hade ont i magen när jag gick och lade mig igår, var ju tvungen att ta en bit på kvällen när vi slö-tittade på Mellon också ...  puff!

Blev nog lite mycket valnötter för min stackars galla då jag mådde illa hela kvällen och halva natten.


I morgon blir det intervju med mitt gamla jobb, Tisdag firar jag min födelsedag (ska äta säsongen första semla för att fira mums)! Hoppas ni haft en fin helg alla fina !!

Massa kramar !

 


Av Vivi - 7 februari 2015 10:15

Det finns ju en uppsjö av olika facebook-grupper, men en favorit är faktiskt de lokala loppis-sidorna!

Jag har inte bara gjort en hel del fynd där utan även sålt lite grejjer, än så länge har jag sålt för iaf 800kr och det mesta är små grejjer. Många bäckar små helt enkelt !

Det är klart det är jobbigt med folk som inte dyker upp ibland eller krånglar, men jag försöker sälja i omgångar så det inte blir så intensivt hela tiden.

Så detta är ngt jag vill tipsa andra om, har man ögonen öppna och efterfrågar saker kan man göra riktiga fynd !


Här är några av mina senaste fynd!

I princip ny pulka - 50kr

 


Sedan lyckades jag köpa ett paket med leksaksspis, lego och en learning-Puppy från Fischer price

(allt i superfint skick) för sammanlagt 130kr !!!!

Treton stövlarna var nog inget fynd för 100kr, men billigare än rean i vilket fall.

 


Så ...

Nu ska jag fortsätta baka för familjen kommer i eftermiddag!

Kram på er !!

 


Av Vivi - 6 februari 2015 16:00


Hahahahahaha

Något för Emil kanske .... eller kanske inte !

hahahahaha

Av Vivi - 6 februari 2015 13:47

Först ska jag säga till er som frågat...SJÄLVKLART kommer bilder på tårtorna! Recept också om de blir goda hi hi , min snälla mamma var här precis och lämnade Kahlua, det ska vara i en av tårtorna .... nomnom

  

Sedan fick jag precis mail ...

Jag ska på möte på mitt gamla jobb på måndag, spännande !

Hade ju varit så skönt att faktiskt få jobb nu, ännu skönare om man fick jobb nu och inte började förrän om en månad eller så, då kunde man njuta lite extra av sista tiden hemma med Emil.

Det kommer också innebära att vi ganska snart faktiskt får kolla på en extra bil, vi har klarat oss med en bil länge nu, men om vi kommer jobba olika tider och båda kommer hämta/lämna på förskolan så får vi nog unna oss den lyxen. Vi kommer ju också planera lite mer på planerna att hitta ett större hus.

Ja ... man kan göra mycket när man tjänar pengar helt enkelt.


Blir en intensiv vecka nästa vecka...

Intervju/möte

Födelsedag och ev fika med svärmor

Cellprov och liten shoppingtur i Boarp med mammi

Firande av alla hjärtans med hjärtat på hotell

Kolla på bil ?

Lyx lyx !!


Ha en fin fredag allihopa från mig och mina söta nosar !

   


Av Vivi - 5 februari 2015 09:45


Jag önskar alla föräldrar kunde reagera i princip så här

när deras barn berättar något stort och jobbigt  ....


Av Vivi - 4 februari 2015 09:35

Denna veckan blir ganska lugn.

Emil är på förskolan idag och i morgon och idag har jag lovat mig själv lite egentid, lite läsning kanske en film. Jag är lite sliten fortfarande sedan vi alla var sjuka och sedan sömnbristen, har lite svårt att lära mig att sådant inte fixas på en eller två dagar utan kan ta lite längre tid än så.


I morgon ska jag däremot städa lite och planera inför helgens födelsedagsfirande, jag har redan bestämt vad det blir för tårta iaf (eller det det blir två eftersom vi har en glutenintolerant & flera kaffe-hatare).

Den ena tårtan blir ett frösök till att göra en cupcake-tårta och den andra en tårta med kaffesmak från en av de bästa böcker jag har...


 


Sedan hoppas jag börja med flyttplanerna för bloggen denna vecka.

Jag har nämligen bestämt att gå ifrån bloggplatsen. Den har fungerat hyfsat, men servicen här är obefintlig och jag har nu haft denna "hobby" i över 8 år och det är dags att skaffa ett eget place för bloggen helt skild från portaler och bloggforum.

Har köpt en underbar illustration av en tjej som ska vara som header, det är ju det som varit roligast... beställa headern he he , men det är dags att ta tag i att skapa sjäva bloggen också.


Så går ni in på missvivi.se kanske det kommer vara lite kaos och se helt ennorlunda ut ngn vecka, men jag finns här också på www.missvivis.bloggagratis.se och ska försöka få ordning på det så snabbt jag kan !


Många kramar !!

Av Vivi - 3 februari 2015 13:00

Jag har tidigare (många gånger) förklarat varför jag är feminist,  här är tex ett bra inlägg om varför och idag tänker jag skriva närmare om en av anledningarna....


Som blond ung kvinna så blir jag inte ofta diskriminerad.

Jag har många fördelar bara på mitt utseende ärligt talat, däremot är det klart att jag har blivit behandlad sexistiskt och faktiskt blivit dömd på mitt utseende, men det är sällan det stört mig. Jag blir däremot diskriminerad i situationen jag befinner mig i just nu ...


Som arbetslös småbarnsmamma, så blir man ofta bortvald på förhand. Jag har inte skrivit i mitt CV om min familjesituation. Däremot kommer det ju alltid upp på första intervjun och det är faktiskt många som reagerar.

Självklart reagerar de inte tydligt, det är inte tillåtet att neka någon jobb pga av att personen är förälder, men det märks på frågorna, på en blick när man säger att man har en som på drygt ett år osv. Man ser att en del tyst undrar när nästa barn kommer....


Det som stör mig i detta är att detta är något som sällan händer män som har småbarn. Det finns fortfarande en syn på föräldrarskapet där mamman är den som är hemma mest och på något sätt inte kommer ge allt på jobbet.


Jag är väldigt hungrig på att börja jobba igen.

Jag och maken har redan pratat om att han förmodligen kommer få gå ned i tid och inte jag då det blir mest praktiskt osv osv. Jag brukar faktiskt poängtera detta på intervjuer (fast jag inte borde behöva) men endel har på ngt sätt tappat intresset när jag sa att jag hade småbarn.


Långt ifrån alla företag är sådana, många är förstående, har barn själva osv osv. Har helt enkelt mindre fördommar, men att det förekommer i dagens Sverige är bara en av anledningarna till att vi faktiskt måste fortsätta att jobba på att bli jämställda  !!


Har du kännt dig diskriminerad ? Varit med om liknande ??


Feminist javisst !!

 





Av Vivi - 2 februari 2015 10:10

Sitter framför datorn och söker jobb, lilleman är på förskola och ska vara där till kl 14 idag ....ihp. Första "långa" dagen, ska vara full tid hela veckan (15h) för att se om han kan sova där, sedan kan vi ta det lite lugnt nästa vecka igen. Så nu sitter jag som sagt och söker det lilla som fanns denna veckan och har mailat mitt gamla jobb eftersom de ville komma i kontakt med mig för ett eventuellt vikariat.... vi får väl se vad som händer.  Har även en arbetsintervju snart så håll tummarna, med lite tur kanske jag har jobb snart.


För att komma igång ordentligt denna måndag kör vi på en gammal favorit, helt omöjlig att sitta still till, så nu dansar jag bort och tar en kopp the !

*dansa dansa nynna nynna*



Lite mer om MissVivi


Kontakt:
missvivi@hotmail.se

Veckans tips

Bloggträff 7 Maj i Skåne !!

   

FACEBOOK

Instagram

30 besvarade frågor

Kategorier

Hitta i bloggen

Bloggisar

Roligheter

Bloggar jag läser

Något jag brinner för...

Stöd frisk och Fri, föreningen mot ätstörningar

SMS

Sms:a FRISK50 eller FRISK100 till 729 80 så skänker du 50 eller 100 kr.

 

Här har jag varit

För ett år sedan.....

Arkiv

Hitta recept

Matbloggstoppen

Köp en recension

Köp en recension på min blogg på blogvertiser.se

Ragga besökare

Ovido - Quiz & Flashcards