MissVivis synvinklar

Direktlänk till inlägg 24 februari 2015

Att vara småbarnsförälder

Av Vivi - 24 februari 2015 12:57

Att man kan må så olika två olika dagar...


Natten mot måndag som jag kanske... 3 timmar. Jag ska inte gå in på detlajer, det orkar jag inte, men kombinationen stress, sömnbrist och ångest var väl inte tokbra direkt. Dessutom kände väl Emil av det och var själv rätt kinkig och vägrade vila trots att han sovit så dåligt. 

Ja ... dagen var hemsk, intervjun jag hade på eftermiddagen  var svår och det dåliga samvetet gnagnde då jag lämnat av en trött liten kille på förskolan strax innan.


Men jag klarade av den dagen också .... fast man kan må piss, känna sig som sämsta mamman någonsin för att man bryter ihop, gråter och skriker på sitt barn i ren frustration (och får sedan ångest för det så klart), så klarar man de dagarna med.


     


Inatt tag maken över, men Emil sov hela natten!! Han skrek någon gång, men vi behövde aldrig gå in till honom, så jag vaknade realtivt utvilad i morse vid 07. Så skönt !!

Dagen idag har också varit helt annorlunda, ingen stress och Emil har precis somnat sött i min famn.


Jag tror det är så man kan beskriva det att vara småbarnsförälder. Vissa dagar är ångesten på ytan pga av sömnbrist eller annat, men de dagarna är ju faktiskt väldigt få om man jämför med alla de vanliga, de bra och de underbara dagarna !


Känner ni igen er ??


Sedan ska jag erkänna att jag haft problem med ångest i lite för stor utsträckning och jag ska ta tag i det nu. Jag är inte den mamma, fru och människa som jag vill vara och kan vara fullt ut, så då får man ta hjälp att gräva fram det man hade förut.


Jan. 2014

 





 
 
Margita

Margita

24 februari 2015 14:57

OM jag känner igen mig!! Så väl! Även om det var länge sen nu för mig så kommer jag mycket väl ihåg min frustration och min känsla av misslyckande. Det jag kan förmedla till dig är trots att jag faktiskt rätt ofta var en "usel" mamma så har båda barnen blivit praktexemplar och bägge två vill hålla kontakten, lyckliga mig! :) Så kommer det att bli för dig också! Därför att du älskar Emil och det är så här det är att ha barn...det är det svåraste som finns i livet, att vara förälder.
Det som är typiskt är också att man har ingen känsla av att man nånsin ska komma loss, man är fast i det där kaoset...men faktum är att den allra största delen av ditt liv kommer du att leva utan barn hemma...men som sagt det är ingen tröst i sig.

http://sengas.bloggplatsen.se

 
mamma till wille

mamma till wille

24 februari 2015 15:14

Gud vad skönt det är när man läser att man inte är ensam om vissa problem. Alla andra målar bara upp en bild där det alltid är så bra.Sömnbristen gör mkt mer än vadfolfolk står för tyvärr.

http://www.lovelyrose.blogg.se

 
Fia

Fia

24 februari 2015 15:40

<3 <3 <3! Hoppas att du får hjälp att hantera det jobbiga, fina du. Massa kramar

http://emeraldcityreflections.blogspot.com

 
natalia

natalia

24 februari 2015 17:55

Du är en grym mamma!! Kramar <3

http://nouw.com/nataliatrojan

 
malin

malin

24 februari 2015 20:37

Ja man klarar även av de dagarna och det är mer än okej att ha sådana dagar och känna så ibland. Med sömnbrist bakom sig kan man ibland vara en riktig tjurskalle dagarna i ända känns det som, humöret är inget att leka med och man orkar knappt göra ett knop. Sömnen är a och o för att vi ska kunna vara glada och pigga föräldrar, det är klart det blir riktigt jobbigt i längden när man inte får mycket till sömn. Så viktigt med avlastning vissa nätter isåfall. :) Känner igen mig.

http://majzans.vimedbarn.se

 
Denise

Denise

24 februari 2015 21:00

Alla har vi våra dagar med dessa små, när ingenting går som det ska och de inte är speciellt nöjda över tillvaron. Så det är helt okej att känna på det viset, även om vi vill och gör allt för våra älsklingar, så får man känna sig mänsklig och inte alltid vara supermamman. Kramar!

http://zoyna.blogg.se

 
Annie

Annie

25 februari 2015 08:07

Sömnbrist är riktigt jobbigt, det har jag själv erfarit tidigare ..
Man funkar inte utan sömn :(

Jobbigt med ångesten, men bra att du ska ta tag i det!
Hoppas det känns lite bättre snart :)

Sv: Kul att du gillade listan :)

Kramar

http://www.lifebyannie.bloggplatsen.se

 
Mia

Mia

25 februari 2015 09:58

Låter som när vi hade Jonathan hemma, men att vi båda jobbade heltid samtidigt. Oerhört frustrerande och jobbigt också när ett barn inte har ett ordentligt tal, både som Jonis autist utan tal och en kille som precis har börjat men ingendera kan förklara vad det är som gör dem oroliga frustrerade eller annat - man blir inte så bra på att kommunicera själv då tyvärr :-(

kramiz

http://fredthevov.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Vivi - 17 augusti 2016 09:07

Det är något speciellt med de där första.... Första tårtbiten Första steget Första resan ..... Första karusellen !!                    Det kommer inte bli det sista .... speciellt det lilla parisehjulet Emil älskade ...

Av Vivi - 13 augusti 2016 10:15


Jag har gått upp något kilo och det är nog för att mitt hjärta blivit så tungt så tungt. Jag tror mammahjärtan ofta väger tyngre än andras..... (och vissa pappan-hjärtna med så klart). Det är en massa spännande på gång i våra liv nu och mycket av d...

Av Vivi - 9 augusti 2016 09:56


Semester.... ahhhh ljuvliga semester.... typ! Okej jag får faktiskt vara liiite bitter att hösten började samtidigt som min semester och för att det faktiskt är lite svårt att slappna av när man förbereder för flytt. Dessutom så fick vi ställa in...

Av Vivi - 17 juli 2016 12:00


Jag läste just en fantastiskt sorglig krönika av Staffan Landin (läs den gärna här). Den handlar om flyktingfrågan och framförallt om det orimliga hat den frågan väcker och troll .... jävla troll. Jag har ingen sympati för de människor som via r...

Av Vivi - 18 juni 2016 16:03


.. SER JAG UT NÄR JAG FÖRSÖKER GÖRA SIT-UPs.....

Lite mer om MissVivi


Kontakt:
missvivi@hotmail.se

Veckans tips

Bloggträff 7 Maj i Skåne !!

   

FACEBOOK

Instagram

30 besvarade frågor

Kategorier

Hitta i bloggen

Bloggisar

Roligheter

Bloggar jag läser

Något jag brinner för...

Stöd frisk och Fri, föreningen mot ätstörningar

SMS

Sms:a FRISK50 eller FRISK100 till 729 80 så skänker du 50 eller 100 kr.

 

Här har jag varit

För ett år sedan.....

Arkiv

Hitta recept

Matbloggstoppen

Köp en recension

Köp en recension på min blogg på blogvertiser.se

Ragga besökare

Ovido - Quiz & Flashcards