MissVivis synvinklar

Direktlänk till inlägg 13 februari 2015

En husägares mardröm ....

Av Vivi - 13 februari 2015 13:16

Jag och maken är rätt ... opraktiska ... eller ja .... vi är iaf inte bra på att renovera och sådana saker och vi tycker nog det är liiiite jobbigt med hus-skötsel och trädgård, ändå vill vi bo i hus.

Vi sparar hellre pengar och tar in hjälp när något behöver fixas (som inte min superhjälte till pappa klarar) och vi köper ett prisvärt hus utanför stan som är i bra skick från början. 

När jag fått jobb är ju tanken att vi faktiskt ska kolla på ett större hus...

Älskar vårt, men det känns lite trångbott just nu med både barn och katter.


Vårt lilla hem när vi köpte den Juni 2009

  

Idag är det fredagen den 13:e...

Är ni skrockfulla ??


Tyckte i vilket fall det var lite passande att skriva om att vara husägare idag och vad man oroar sig för.

En av mina mardrömmar är ju att köpa ett hus som har en massa dolda fel, men det finns ju oftast försäkringar för sådant och så får man ha en bra besiktningsman.

Personligen är det framförallt fuktskador som jag är rädd för, en läcka eller något liknande. Det är ju något jag oroar mig för även nu... tänk om ett rör står och småläcker någonstanns, det kan bli jättestora skador även med lite vatten. *Rys*!
Det finns ju lite saker man kan tänka på och tecken man kan kolla efter (här är en bra sida). 

Annars är jag nog inte jätteorolig av mig, fukt är det jag mest är rädd för och sedan till viss del inbrott och eldsvåda´. Då är jag dock inte så orolig för huset eller sakerna som jag är för att något ska hända katterna! Vi har ju faktiskt redan varit med om en eldsvåda och det gick ju ändå bra i slutändan, läs mer här.

Vad oroar ni er för ? Har ni några bra tips för att inte oroa sig ??

Har ni varit med om något ??


Mitt tips är ju att köpa ett hus som är rätt så i ordning från början och se till att saker som behöver fixas blir fixade av kunniga hantverkare !


Tips nr 2 ... kunniga hantverkare använder inte tänderna ....

 

 

 
ANNONS
 
Sofia

Sofia

13 februari 2015 14:58

Jag har ju varit med om det mesta med mitt hus... Lite för mkt faktiskt :P Ja har två saker kvar nu som ja oroar ihjäl mig över, taket och elen i mitt hus. Behöver verkligen åtgärda det men får ju inte låna pengar till det så vet inte hur ja ska göra nu... SUCK säger jag bara, enda man tänker på typ :(

Jaaa äntligen fick ja klart ett rum igår, ska lägga upp bilder idag :D

Kramis

http://bian.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

La mor

13 februari 2015 15:09

Du är ju bara för söt älskling .....

 
natalia

natalia

13 februari 2015 15:18

Hahaha älskar bilden ;)
Jätttefint hus ju! :)

GÖr absolut ingenting, förstår att du inte alltid har tid! Kram

http://nouw.com/nataliatrojan

 
trollet

trollet

14 februari 2015 12:44

Tycker det ser ganska proffsigt ut!!

http://lchftrollet.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Vivi - 17 augusti 2016 09:07

Det är något speciellt med de där första.... Första tårtbiten Första steget Första resan ..... Första karusellen !!                    Det kommer inte bli det sista .... speciellt det lilla parisehjulet Emil älskade ...

Av Vivi - 13 augusti 2016 10:15


Jag har gått upp något kilo och det är nog för att mitt hjärta blivit så tungt så tungt. Jag tror mammahjärtan ofta väger tyngre än andras..... (och vissa pappan-hjärtna med så klart). Det är en massa spännande på gång i våra liv nu och mycket av d...

Av Vivi - 9 augusti 2016 09:56


Semester.... ahhhh ljuvliga semester.... typ! Okej jag får faktiskt vara liiite bitter att hösten började samtidigt som min semester och för att det faktiskt är lite svårt att slappna av när man förbereder för flytt. Dessutom så fick vi ställa in...

Av Vivi - 17 juli 2016 12:00


Jag läste just en fantastiskt sorglig krönika av Staffan Landin (läs den gärna här). Den handlar om flyktingfrågan och framförallt om det orimliga hat den frågan väcker och troll .... jävla troll. Jag har ingen sympati för de människor som via r...

Av Vivi - 18 juni 2016 16:03


.. SER JAG UT NÄR JAG FÖRSÖKER GÖRA SIT-UPs.....

Lite mer om MissVivi


Kontakt:
missvivi@hotmail.se

Veckans tips

Bloggträff 7 Maj i Skåne !!

   

FACEBOOK

Instagram

30 besvarade frågor

Kategorier

Hitta i bloggen

Bloggisar

Roligheter

Bloggar jag läser

Något jag brinner för...

Stöd frisk och Fri, föreningen mot ätstörningar

SMS

Sms:a FRISK50 eller FRISK100 till 729 80 så skänker du 50 eller 100 kr.

 

Här har jag varit

För ett år sedan.....

Arkiv

Hitta recept

Matbloggstoppen

Köp en recension

Köp en recension på min blogg på blogvertiser.se

Ragga besökare

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se