MissVivis synvinklar

Direktlänk till inlägg 3 februari 2015

När jag känner av diskriminering....

Av Vivi - 3 februari 2015 13:00

Jag har tidigare (många gånger) förklarat varför jag är feminist,  här är tex ett bra inlägg om varför och idag tänker jag skriva närmare om en av anledningarna....


Som blond ung kvinna så blir jag inte ofta diskriminerad.

Jag har många fördelar bara på mitt utseende ärligt talat, däremot är det klart att jag har blivit behandlad sexistiskt och faktiskt blivit dömd på mitt utseende, men det är sällan det stört mig. Jag blir däremot diskriminerad i situationen jag befinner mig i just nu ...


Som arbetslös småbarnsmamma, så blir man ofta bortvald på förhand. Jag har inte skrivit i mitt CV om min familjesituation. Däremot kommer det ju alltid upp på första intervjun och det är faktiskt många som reagerar.

Självklart reagerar de inte tydligt, det är inte tillåtet att neka någon jobb pga av att personen är förälder, men det märks på frågorna, på en blick när man säger att man har en som på drygt ett år osv. Man ser att en del tyst undrar när nästa barn kommer....


Det som stör mig i detta är att detta är något som sällan händer män som har småbarn. Det finns fortfarande en syn på föräldrarskapet där mamman är den som är hemma mest och på något sätt inte kommer ge allt på jobbet.


Jag är väldigt hungrig på att börja jobba igen.

Jag och maken har redan pratat om att han förmodligen kommer få gå ned i tid och inte jag då det blir mest praktiskt osv osv. Jag brukar faktiskt poängtera detta på intervjuer (fast jag inte borde behöva) men endel har på ngt sätt tappat intresset när jag sa att jag hade småbarn.


Långt ifrån alla företag är sådana, många är förstående, har barn själva osv osv. Har helt enkelt mindre fördommar, men att det förekommer i dagens Sverige är bara en av anledningarna till att vi faktiskt måste fortsätta att jobba på att bli jämställda  !!


Har du kännt dig diskriminerad ? Varit med om liknande ??


Feminist javisst !!

 

 
ANNONS
 
Annie

Annie

3 februari 2015 16:04

Ja det är trist att det ska behöva vara så! :(

Sv: Kul att du gillade mina träningstips! :) Har ett nytt inlägg uppe nu om träning ifall du vill läsa. Skriver om fördelar med träning i fall det är svårt att "komma igång" ;) :)

Ha en fin kväll!

Kramar

http://www.lifebyannie.bloggplatsen.se

 
natalia

natalia

3 februari 2015 16:39

Tror du har massa fördelar, så snygg! ;;D

http://nouw.com/nataliatrojan

 
Sofia

Sofia

3 februari 2015 20:32

Kan tänka mig att det blir så, blir så jädra arg och förbannad på sånt. Det hamnar väl ofta på mamman att vara hemma för att pappan tjänar mer, dåligt av företagen!!! Fy dom borde skämmas!!

Ja har SEB, vi har alltid haft det i familjen o så min morfar var direktör där :P Så det har mest fallit på oss den jävla banken :D Tur morfar inte kan höra mig nu!

Ja är så mätt på detta nu, trodde det var klart när ja fick att min chef skulle säga att ja är fast. Men icke! Ock det hade dom sagt innan :(

Kramis

http://bian.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Vivi - 17 augusti 2016 09:07

Det är något speciellt med de där första.... Första tårtbiten Första steget Första resan ..... Första karusellen !!                    Det kommer inte bli det sista .... speciellt det lilla parisehjulet Emil älskade ...

Av Vivi - 13 augusti 2016 10:15


Jag har gått upp något kilo och det är nog för att mitt hjärta blivit så tungt så tungt. Jag tror mammahjärtan ofta väger tyngre än andras..... (och vissa pappan-hjärtna med så klart). Det är en massa spännande på gång i våra liv nu och mycket av d...

Av Vivi - 9 augusti 2016 09:56


Semester.... ahhhh ljuvliga semester.... typ! Okej jag får faktiskt vara liiite bitter att hösten började samtidigt som min semester och för att det faktiskt är lite svårt att slappna av när man förbereder för flytt. Dessutom så fick vi ställa in...

Av Vivi - 17 juli 2016 12:00


Jag läste just en fantastiskt sorglig krönika av Staffan Landin (läs den gärna här). Den handlar om flyktingfrågan och framförallt om det orimliga hat den frågan väcker och troll .... jävla troll. Jag har ingen sympati för de människor som via r...

Av Vivi - 18 juni 2016 16:03


.. SER JAG UT NÄR JAG FÖRSÖKER GÖRA SIT-UPs.....

Lite mer om MissVivi


Kontakt:
missvivi@hotmail.se

Veckans tips

Bloggträff 7 Maj i Skåne !!

   

FACEBOOK

Instagram

30 besvarade frågor

Kategorier

Hitta i bloggen

Bloggisar

Roligheter

Bloggar jag läser

Något jag brinner för...

Stöd frisk och Fri, föreningen mot ätstörningar

SMS

Sms:a FRISK50 eller FRISK100 till 729 80 så skänker du 50 eller 100 kr.

 

Här har jag varit

För ett år sedan.....

Arkiv

Hitta recept

Matbloggstoppen

Köp en recension

Köp en recension på min blogg på blogvertiser.se

Ragga besökare

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se