MissVivis synvinklar

Alla inlägg under januari 2015

Av Vivi - 15 januari 2015 21:00

Tack alla fina som ställt frågor !!

Tycker det är skitkul att svara på frågor och jag fick många roliga.

Här är några:


Nattis:


Vilka "stora" bloggar läser du?

Läser inte så många ärligt talat, det brukar bli så att jag mest läser de bloggar som kommenterar hos mig eller hos andra bloggvänner, men Fnulan & Meekatt är nog de största bloggerskorna vars bloggar jag läser. (länk---->)


Vad gör du helst en ledig dag?

Det beror på om jag har Emil hemma eller inte, är man mamma är man sällan ledig faktiskt, men om jag har lite egentid så tar jag gärna ett bad, läser en kopp eller kryper ned i soffan med lite godis och en bra film !


Skulle du vilja ha fler barn

Jag vet inte ... jag tror det. Samtidigt vill jag att både jag och maken ska vara redo för ett till och att vi ska bo större än vad vi gör nu. ...och att jag har ett jobb.


Patricia:


Din absoluta drömresa just nu?

Oj svårt... Älskar att resa och vill besöka många ställen. Just nu längtar jag  dock tillbaka till Mexico otroligt mycket, så det ligger nog först, sedan är det en dröm att resa en längre resa i USA och besöka Nya Zeeland/Australien. 


Vilket är det mest magiska ögonblicket under alla dina resor?

Det är när vi fick träffa lejon och klappa dem, det var en livsdröm som gick i uppfyllelse, ni kan läsa om det här och se fler bilder.

 


Finns det något land du aldrig vill åka till?

Mja.... det finns de länder jag känenr att jag inte är intresserad av, men på rak arm skulle jag säga Dominikanska republiken, har varit där och en gång räckte... hittar inte att jag skrivit om den resan, så det får jag nog göra .. ha ha .


Vilket land har haft den godaste maten och vad åt du då?

Spontan säger jag nog Turkiet, de har så otroligt goda kyckling & fiskrätter och ölskar meze, smårätter man kan beställa innan huvudrätt. Annars är det kycklingfajitas på Carlos & Charlies i Mexico !

Vilken är de allra bästa rengöringsprodukterna för ditt ansikte?

Min favorit är DM formulations scrub,  men den har slutas säljas *gråt*,  så nu använder jag bodyshops produkter och är faktiskt jättenöjd med just ansiktstvätten som är ett skum ferån deras aloe-serie.


Favoritmärke på nagellack?

Depend, små, billiga och bra!

Hur många bloggisar har du träffat på riktigt?

Oj ...vad svårt ! Började med Zandra och sedan min bloggträff.... säker uppe i ett 20tal vid detta laget, kanske mer om man räknar alla event och så jag varit på, men det är kanske 7-8 möten som varit lite mer speciella.

 




Av Vivi - 14 januari 2015 19:30


hahahaha, de första 6 min ... hihihihi


Av Vivi - 13 januari 2015 18:00


Älskar att svara på frågor, så fortsätt gärna fråga.

Inga frågor är dumma... även om man läst bloggen i flera år

så finns det säkert massa man missar eller glömmer, så bara fråga på ! 


Denna bilden tex. fråga på den ?? hahahaha

 

Av Vivi - 13 januari 2015 13:25

Två dagar har lilleman nu varit på förskola och det är lite blandande känslor...

Maken är stolt över att han inte slog ned en två-åring som puttade Emil flera gånger (och mamman sa knappt till) och jag är stolt över att jag försöker vara så positiv till allt som har med förskolan att göra.


De har något de kallar föräldrar-aktiv inskolning vilket innebär att vi är med hela tiden, först på fredag ska barnen lämnas ensamma med pedagogerna.

Detta gör att det blir lite som öppna-förskolan och det har både för och nackdelar. Delvis känns det bra då jag kan finnas där för Emil, men sedan hade jag ju gärna sett hur pedagogerna agerade med honom.

Jag tog gårdagen och maken idag, vi delar på det. I morgon tar jag med svärmor... som spion!

Svärmor är en av de mest engagerade förskolelärare jag känner och det hade varit skönt och få ett proffesionellt utlåtande om både skola & pedagoger faktiskt. Det ÄR inte så att jag vill testa eller spionera, men det är en nyöppnad skola och jag känner mig inte helt trygg då vi har fått lite bristfälligt med information, så ...

jag tycker faktiskt jag får ta till lite extra stöd och någon som kan hjälpa mig se vad för saker jag som förälder kan hålla koll på.  

Vad tycker ni ? Är det okej att ta med en "spion" ?


Okej... inser att det kommer vara puttningar, slag och liknande, men jag tycker att antingen föräldrer eller pedagog också ska upplysa barnen om att det inte är okej beteende ! 

Märker verkligen av hur jäkla snäll vår lille Emil är !

 

  

Av Vivi - 12 januari 2015 11:45


Jag har faktiskt aldrig aldrig haft frågestund på bloggen ...

(och har bloggat i flera flera år)

Har liksom tänkt att folk frågar om de har några frågor, men vet ni ...

VI PRÖVAR !

Jag har ju skrivit om så mycket och vissa inlägg var ju flera år sedan, så passa på och fråga om ni vill veta ngt om mig, om barn, om resor, om feminism, om hudvård... ja vad som helst!


Fråga mig vad ni vill, jag svarar på ALLT, VAD jag svarar är en annan femma hihihi

Nej men ärliga och trevliga frågor får ärligt och trevligt svar!


 

Av Vivi - 11 januari 2015 16:00

Denna veckan har bara flugit förbi ...

Någon som vet vart den egentligen tog vägen ? Gömde den sig för det kassa vädret ??

Hur har Egon röjjt hos er? Eftersom de andra två stormarna inte blev några stormar hos oss, så tog jag det lite lugnt inaöfr denna ...som naturligtvis blev en storm. Som tur bor vi ganska skyddat så det var bara en lykta som fick sätta livet till.


Denna vecka har jag ju hunnit med flera fikor, var av en på Gekås med Johanna (flåt om jag var lite disträ med jag hadeju med Emil och har man med sin lille/lille är man nästan alltid lite disträ +  Gekås).

Handlade inte så mycket roligt, så jag har inte så bra shoppingbilder tyvärr. Älskar dock att åka till Gekås i januari/feb. för det är så lugnt då, väldigt lite folk om man jämför med sommar och höst.


Unnade mig faktiskt en bok och en kofta, lite kassa foton men men ....

          


I fredags passade mormor & morfar Emil så vi kunde röjja i garaget. Fasen vad duktiga vi var!! Vi har röjjt en hel del och fajtats med JÄTTEstora spindlar... okej en del av dem var döda redan, men iaf två levde och var hur jäkla äckliga som helst. Tur att maken & jag har dealen att han tar spindlarna & jag kackerlackorna ... praktiskt då det finns väldigt få kackerlackor i Sverige ... hehehehe

 

Noups ... nu ska jag njuta av sista dagen innan förskola..... *gulp*

Hmmmm undrar hur det kommer gå bar a...han har börjat krypa i cirklar .... :P


Älskade , finaste .... (mattan=Emils nya kärlek, är köpt på Gekås)


 

Av Vivi - 11 januari 2015 09:00


Eftersom Elle inte hört av sig och inte lämnade kontaktuppgifter

och för att jag faktiskt efterlyst henne två gånger,

så drar jag nu en ny vinnare av detta paketet :


 


MANNA !!

Du vann detta paket och om du ser detta får du gärna maila din adress,

annars hör jag av mig !

Av Vivi - 10 januari 2015 12:15

På måndag är det dags...

Något jag gort min bästa att undvika tänka på, ngt jag skjutit framför mig .... det är dags för lilleman att börja på förskola.


Jag har varit rätt tuff och haft en, vad jag tycker, helt logisk tanke om hur bra allt kommer gå och hur bra det kommer bli. Jag tror ju det är bra för barn att börja förskola, de blir sociala, lära sig att dela med sig osv osv   MEN ... här om dagen satt vi vid matbordet när den där ångesten jag ignorerat letade sig upp och stora tårar trillade ned för mina kinder när vi pratade om förskolan. När maken blev orolig och undrade vad det var snyftade jag fram ... "men men om jag inte är där... tänk om något fruktansvärt händer och jag inte finns där och får hålla honom i mina armar..."


 


Jag har fortfarande svårt att skriva detta utan att börja grina .. okej jag sitter och grinar. Jag vet helt logisk att sannolikheten att ngt hemskt händer Emil är väldigt liten, jag vet att massa barn börjar på förskolor hela tiden och jag tror helt ärligt talat att Emil kommer vara en sådan unge som ÄLSKAR att vara på förskolan.

Dock har vi spenderat nästan varje dag ihop sedan han föddes och det ÄR jobbigt att han nu ska vara borta från mig ett par timmar flera dagar i veckan.

Det tycker jag fast jag älskar de dagar jag får några timmar för mig själv, det blir liksom en annan sak när han har ett eget schema och är med människor jag faktiskt inte känner särskilt väl, på ett ställe vi inte känner till då han inte fick plats på vårt första val. Dessutom kan han inte gå ännu (gåvägrar fortfarande) och kan inte äta själv riktigt ... inte med bestick iaf.


Nu kommer han skolas in nästa vecka, men sedan kommer han inte vara iväg mer än 15h i veckan eftersom jag är arbetslös och det lättar min ångest lite. Vi har valt att lägga ut dessa timmar på tre dagar, då det dels blir mer praktiskt för oss och jag tror det också blir bättre för Emil med lite längre dagar (5h) om jag sedan för jobb och han måste gå in på heltid fram tills make kan gå ned i tid.

Jag tror att det kommer gå bra, men lite ångest har jag fortfarande.


Älskade busunge.... ska busa utan mamma <3

   


Hur gjorde ni ? Kände ni också förskole-ångest?


#förskola #ångest #barn #inskolning #föräldrarskap

Lite mer om MissVivi


Kontakt:
missvivi@hotmail.se

Veckans tips

Bloggträff 7 Maj i Skåne !!

   

FACEBOOK

Instagram

30 besvarade frågor

Kategorier

Hitta i bloggen

Bloggisar

Roligheter

Bloggar jag läser

Något jag brinner för...

Stöd frisk och Fri, föreningen mot ätstörningar

SMS

Sms:a FRISK50 eller FRISK100 till 729 80 så skänker du 50 eller 100 kr.

 

Här har jag varit

För ett år sedan.....

Arkiv

Hitta recept

Matbloggstoppen

Köp en recension

Köp en recension på min blogg på blogvertiser.se

Ragga besökare

Ovido - Quiz & Flashcards