MissVivis synvinklar

Direktlänk till inlägg 13 januari 2015

En första rapport...

Av Vivi - 13 januari 2015 13:25

Två dagar har lilleman nu varit på förskola och det är lite blandande känslor...

Maken är stolt över att han inte slog ned en två-åring som puttade Emil flera gånger (och mamman sa knappt till) och jag är stolt över att jag försöker vara så positiv till allt som har med förskolan att göra.


De har något de kallar föräldrar-aktiv inskolning vilket innebär att vi är med hela tiden, först på fredag ska barnen lämnas ensamma med pedagogerna.

Detta gör att det blir lite som öppna-förskolan och det har både för och nackdelar. Delvis känns det bra då jag kan finnas där för Emil, men sedan hade jag ju gärna sett hur pedagogerna agerade med honom.

Jag tog gårdagen och maken idag, vi delar på det. I morgon tar jag med svärmor... som spion!

Svärmor är en av de mest engagerade förskolelärare jag känner och det hade varit skönt och få ett proffesionellt utlåtande om både skola & pedagoger faktiskt. Det ÄR inte så att jag vill testa eller spionera, men det är en nyöppnad skola och jag känner mig inte helt trygg då vi har fått lite bristfälligt med information, så ...

jag tycker faktiskt jag får ta till lite extra stöd och någon som kan hjälpa mig se vad för saker jag som förälder kan hålla koll på.  

Vad tycker ni ? Är det okej att ta med en "spion" ?


Okej... inser att det kommer vara puttningar, slag och liknande, men jag tycker att antingen föräldrer eller pedagog också ska upplysa barnen om att det inte är okej beteende ! 

Märker verkligen av hur jäkla snäll vår lille Emil är !

 

  

 
ANNONS
 
Annie

Annie

13 januari 2015 14:26

Sv: Tack så mycket :)Vad jobbigt, men skönt att det går över iaf!

Jag tycker nog att det är ok, det är ju erat barn : ;)
Vad bra med en engagerad svärmor, vad skönt :)
Håller med dig om att dem ska upplysa om det, verkligen!

Ha en fin dag :)

Kramar

http://www.lifebyannie.bloggplatsen.se

 
Life of Johanna

Life of Johanna

13 januari 2015 15:51

Just därför jag inte vill ha vår inskolning sen, för jag är för inne i världen att jag vill inte se "misstag" de gör. Eller att de gör på annat sätt än vi gör haha... :)

Nej gillar inte den uppblåsbara, den känns inte skön och ligga på och för plastig :) Har gogglat, men ingen finns med exakt de mått som skötbordet har. kram

http://lifeofjohanna.se

 
natalia

natalia

13 januari 2015 19:11

Men usch så hemskt att bli puttad.. :(
Lille gubben <3
Han är ju världens underbaraste unge!

http://nattis98.bloggplatsen.se

 
Clin

Clin

13 januari 2015 20:52

Jag tycker absolut det är tillåtet att ta med en spion :D Man måste ju ha ögon och öron öppna och det är lätt att man inte ser allt själv.
Det handlar ändå om sin käraste ägodel <3
Hoppas du har haft en underbar helg och start på veckan
Kram <3

http://emmaclin.blogg.se

 
anna

anna

14 januari 2015 17:33

Klart det är ok med spion!
Jag hade kunnat göra detsamma.
Hoppas de blir godkända ;-)

/anna

http://nygammalt-och-dammtussar.bloggplatsen.se

 
Margita

Margita

14 januari 2015 21:08

Jag tycker det är helt i sin ordning att du "spionerar". Det är ju faktiskt ditt eget barn du lämnar över till andra som ska ansvara för det käraste du har. Är pedagogerna inte med alls den första tiden när Emil inskolas? Tycker som du att alla puttningar osv ska man med en gång visa som pedagog att det inte är ok! Jätteviktigt!
Lycka till med inskolningen och rapportera gärna mer om hur det går. Och glöm inte - pedagogerna finns där för dig och för ditt barn! Om de inte förstår det har de inte valt rätt yrke...
Jag tycker du ska vara en "besvärlig" förälder...:)när jag arbetade som förskollärare uppskattade jag att föräldrar ställde krav och ställde frågor, det har de all rätt att göra och jag blev ärligt talat förbannad när mina kollegor började prata "skit" om vissa föräldrar...grrrr....
Stor KRAM
Tack snälla du, du är så omtänksam! Ja, det är lite oroligt att mamma inte mår så bra. Hon är ju inte purung, blir 85 i mars. Men min syster och jag hjälps åt med det praktiska och även den mentala biten. Vi försöker stötta pappa också så mycket vi orkar, men även vi har ju en gräns. Det är banne mig inte lätt att bli gammal...men vi skrattar ofta ändå, det är bättre än att oroa sig för mycket.

http://sengas.bloggplatsen.se

 
Linda

Linda

15 januari 2015 16:20

Jag tycker det är helt i sin ordning att både spionera själv + att ha en spion med sig. Det gäller ju det käraste man har! (Spioneri har jag sysslat med i sjutton år ;) både på pedagoger, lärare och mina egna barn ;) man gör det av kärlek även om barnen inte förstår det alltid...man ska aldrig sluta snoka och spionera!!...på rätt sätt då förstås.
Ha en bra kväll.
Kram

http://www.enlitenvra.blogspot.se

 
mamma mindy

mamma mindy

16 januari 2015 08:13

Godmorgon söta..Så söt liten sötnos på bilden..Ha en fin fredag.kram

http://blondis81.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Vivi - 17 augusti 2016 09:07

Det är något speciellt med de där första.... Första tårtbiten Första steget Första resan ..... Första karusellen !!                    Det kommer inte bli det sista .... speciellt det lilla parisehjulet Emil älskade ...

Av Vivi - 13 augusti 2016 10:15


Jag har gått upp något kilo och det är nog för att mitt hjärta blivit så tungt så tungt. Jag tror mammahjärtan ofta väger tyngre än andras..... (och vissa pappan-hjärtna med så klart). Det är en massa spännande på gång i våra liv nu och mycket av d...

Av Vivi - 9 augusti 2016 09:56


Semester.... ahhhh ljuvliga semester.... typ! Okej jag får faktiskt vara liiite bitter att hösten började samtidigt som min semester och för att det faktiskt är lite svårt att slappna av när man förbereder för flytt. Dessutom så fick vi ställa in...

Av Vivi - 17 juli 2016 12:00


Jag läste just en fantastiskt sorglig krönika av Staffan Landin (läs den gärna här). Den handlar om flyktingfrågan och framförallt om det orimliga hat den frågan väcker och troll .... jävla troll. Jag har ingen sympati för de människor som via r...

Av Vivi - 18 juni 2016 16:03


.. SER JAG UT NÄR JAG FÖRSÖKER GÖRA SIT-UPs.....

Lite mer om MissVivi


Kontakt:
missvivi@hotmail.se

Veckans tips

Bloggträff 7 Maj i Skåne !!

   

FACEBOOK

Instagram

30 besvarade frågor

Kategorier

Hitta i bloggen

Bloggisar

Roligheter

Bloggar jag läser

Något jag brinner för...

Stöd frisk och Fri, föreningen mot ätstörningar

SMS

Sms:a FRISK50 eller FRISK100 till 729 80 så skänker du 50 eller 100 kr.

 

Här har jag varit

För ett år sedan.....

Arkiv

Hitta recept

Matbloggstoppen

Köp en recension

Köp en recension på min blogg på blogvertiser.se

Ragga besökare

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se