Direktlänk till inlägg 20 december 2014
Lovade er receptet på dubbla kanelstjärnor också,
fast jag har döpt om den till juliga ballerina-kakor för det passar mycket bättre.
Rätt enkla att göra och helt galet goda !!
Juliga Ballerina-kakor
200gr smör
ca 2dl socker
2 tsk kanel
1 ägg
1 tsk salt
ca 6½dl mjöl
Nutella (ca en halv burk)
Se till att smöret är rumsvarmt och mjukt och blanda det med alla ingredienser utan nutellan.
Rör ihop till en deg som du slår in i plastfolie och låter stå i kyl 1 h.
Kavla ut degen (den är hård och spricker men tryck ihop den och kavla på, det går tips är att kavla emllan plastfolie) till ca 0,5cm tjocklek.
Stansa ur stjärnor eller vilken form du vill ha. Jag gjorde som ni ser runda.
Ta hälften av kakorna och gör hål i mitten av dem med en stans (går även bra med glas/flaskor ja vad tusan du har hemma i lämplig storlek och som är rent). Ställ kakorna i kylen medan du värmer ugnen till 175 grader,
Grädda i ugn på 175 grader i ca 8-12min.
Ta ut kakor och låt dem svalna, de som inte har hål spritsar/klickar du ut nutella på och sedan trycker du fast en "hålkaka". Kan förvaras i både kyl och frys.
ENJOY !
#kaka #ballerina #jul #recept #juligkaka #kanelstjärnor
Sms:a FRISK50 eller FRISK100 till 729 80 så skänker du 50 eller 100 kr.