Direktlänk till inlägg 17 december 2014
Tänkte att jag skulle dela med mig med två nya kakrecept som jag hittat i tidningen Baka och som är väldigt juliga. Först ut är pepparkakssalami, senare i veckan kommer kanelstjärnor !
Det bästa med denna första kaka är att den går snabbt att göra & görs ngn dag innan, sedan kan du ha den i kylen/frysen och ta fram en bit när du är sugen och framförallt .... den är RACKARNS god !!
Pepparkakssalami
250gr pepparkakor
100gr hasselnötter
30gr pistachenötter (ca 50-60gr om du väger med skal)
100gr torkade tranbär
200gr smör
150gr råsocker (tror detta även kallas rörsocker, det var iaf vad jag använde)
3 msk vatten
1st ägg
100gr choklad
Hacka nötter, tranbär och choklad, krossa pepparkakorna.
Smält smöret och tillsätt råsockret/rörsockret + vattnet, koka upp och rör tills sockret har smält, vispa sedan ned ägget i denna blandning och vispa/rör i ca 5 min. tills det tjocknar. Häll då ned chokladen och låt den smälta. Låt denna kräm nu svalna till rumstemperatur.
När den svalnat häll i nötter, tranbär och pepparkakor, rör om allt till en smet/deg.
Ta sedan två plastfolie bitar och bred ut massan i mitten på dessa, häften på varje bit.
Sedan rullar du ihop bitarna till "korvar", snurra ytterbitarnaså du får en riktig korvliknande ..."sak".
Låt stå i kylen minst ett dygn, sedan kan du antingen skärna skivor av hela och ha i frysen eller så låter du den vara i kylen och skär när du ska servera.
Enjoy !!
Salamin är den längst ned i bild, den andra kakan kommer recept på senare i veckan.
Kom ihåg att rösta här om du inte redan gjort det idag.
Man kan rösta en gång om dagen och vinner jag blir det tävling!
#tävling #kaka #julkaka #jul #recept #pepparkaka #pepparkakssalami
Sms:a FRISK50 eller FRISK100 till 729 80 så skänker du 50 eller 100 kr.