MissVivis synvinklar

Alla inlägg under november 2014

Av Vivi - 10 november 2014 14:00

Ni som läste inlägget om att spara pengar för att båda föräldrarna ska kunna vara hemma med barnet.... Här kommer en fortsättning, nämligen hur det har fungerat att vara hemma SAMTIDIGT !


Det var ju inte planen att vi skulle var hemma båda två samtidigt, inte så här länge iaf. Anledningen är ju som sagt att jag är arbetslös och jag har tyvärr inte fått jobb ännu, bara ett par intervjuer...ett par "silvermedaljer". Söker så många jobb jag kan, för jag vill verkligen ut i arbetslivet igen.


Det finns ju många fördelar med att vara hemma samtidigt så länge, men faktiskt också någon nackdel.


Fördelar:

Emil får ha båda sin föräldrar hemma, han får en bra grund trygghet, han får mycket uppmärksamhet och är faktiskt varken pappig eller mammig, har aldrig varit och det kan ju bero på detta.

Jag och maken delar på ansvaret med både Emil och hem, vi får båda mycket tid med vår son, ser hans framsteg, ser honom växa upp. Delar allt detta fantastiska med varandra och kan dessutom få en del egentid ibland då vi kan dela upp tiden mellan oss.

Ja, jag kan fortsätta skriva en massa fördelar, för det är faktiskt en ynnest och ett privilegium att få denna tiden tillsammans. Något jag verkligen värderar och försöker njuta av så länge det varar för det är få förunnat och kommer nog aldrig hända igen även om vi får fler barn.


Nackdelar:

Man trampar varandra lite på tårna när man är hemma så länge båda två. Det blir lite svårt att låta maken vara pappaledig på heltid eftersom jag faktiskt också är hemma och det tar inte 8h/dag för att söka jobb ärligt talat.

Emil kanske vänjer sig vid att få så mycket uppmärksamhet, ngt som kanske blir svårt sedan när jag börjar jobba och han ska in på förskola.


I slutändan hoppas jag att jag snart får jobb,
men fram tills det händer försöker jag njuta och ta tillvara denna tiden!

 


#föräldrarledighet #mammaledig #pappaledig #föräldrarskap #uppfostran #barn

Av Vivi - 9 november 2014 20:00

Det har varit lite rörigt idag....

Först var planen att jag skulle åka och hälsa på finast K och hennes nya familjemedlem... islandsstoet Snemma !!

Men sedan hörde lillasyster av sig och skulle komma förbi och eftersom vi ses så sällan så prioriterade jag ju det.

Fast sedan fick hon ett erbjudande hon inte kunde tacka nej till, så då var hästbesök aktuellt igen ...

Fast finaste K blev dålig .... 

så det har blivit vääääldigt många ändringar denna söndag.

  

Tillslut blev det en supermysig familjefika hos syster och denna donnan lyckades ju svänga ihop både biscotti och en kladdkaka på ngn timma, bara så där liksom ....

(okej skryt skryt, men det var fasen så gott och riktigt bra jobbat på den tiden he he )

Viktigast av allt så har ju papporna i familjen blivit ordentligt firade med både paket och gott att äta.


Sedan var det ju en sak till....

Den där tävlingen...

För ni har väl inte väntat på att vinnaren ska utses ?? Ni är väl itne det minsta nyfikna va ???

Hi hi ...


Jag gjorde så att alla som hade ett godkänt tävlingsinlägg fick ett nummer & hade du flera lotter så blev det flera nummer (som tex. 2st 5:or osv). Emil drog vinnaren....



 

GRATTIS NR 14 !!!!

(klicka på länken så ser du vem som vann)

Hör av dig på mig på mailen -------> så jag får din adress !


Vill också lägga till att jag önskar att ni alla kunde vunnit eller iaf många av er!

Så många fina ord om er själva och bra anledningar till att vinna en goodiebag,

önskar jag kunde ge en till er alla !!

  


Av Vivi - 9 november 2014 09:00


Alltså .... visst är detta en låt man skruvar upp på hög volym när man är ensam hemma och städar i underkläderna!

  



Av Vivi - 8 november 2014 15:26

För ett tag sedan berättade jag ju att jag var iväg på en massa tester angående ett jobb...

Nu fick jag tyvärr inte jobbet, så då känns det okej att berätta vad det gällde. Det var ett arbete som SOS-larmoperatör, något som kändes jättespännande, men tyvärr blev jag då inte helt godkänd på alla dessa tester. Det känns lite trist , men samtidigt okej då det är väldigt höga krav på tjänsten. Är glad över att jag kom så långt i rekryteringsprocessen som jag gjorde.


I veckan var jag på en annan rekryteringsträff, denna gång på ett arbete som resebyråasisten. Ett jobb som helt ärligt hade passat mig perfekt då jag faktiskt är urduktig på service och tycker det är superkul att jobba med.

Dock är det inte det lättaste att försöka visa upp sig själv och sina egenskaper på en snabbintervju på 10 min, så håll era tummar för mig !!


Har ni någon erfarenhet av snabbintervjuer eller rekryteringsträffar?


Idag är det sista dagen att tävla ------->

Så glöm inte bort det, i morgon drar jag en vinnare !


Många snabba frågor blev det ...

 


#arbetslös #jobb #intervju

Av Vivi - 7 november 2014 19:52

Av Vivi - 6 november 2014 14:45

Vi har alltid haft mycket olika sparkonton, vi har ett resekonto, ett huskonto och ett buffert + privatsparande. Vi har både i vår vanliga bank och ett i en annan bank som ger mycket högre ränta, du kan ju kolla på flera olika sparalternativ och inte bara de stora bankerna, bara du kollar upp villkoren ordentligt. För oss fungerar det jättebra med flera olika sparkonton, senaste året har vi dock sparat för något helt annat....



Hus, resa, bil, några av de vanligaste sakerna folk sparar till...

       


Jag har ju faktiskt inte pratat så mycket om att både jag och maken är hemma med Emil just nu, det är ju faktiskt något vi på sätt och vis planerat, i alla fall att maken skulle vara hemma.


Så här tänkte vi:

När jag var gravid pratade vi om hur vi ville göra med föräldrarledigheten och vi kom fram till att vi båda ville att min man skulle vara pappaledig i ett par månader, dvs MER än 2 månader. Problemet var att jag hade ett föräldrarvikariat som jag inte ens skulle jobba tiden ut på eftersom jag var gravid. Jag skulle med andra ord vara mammaledig och sedan arbetslös medans han var pappaledig.  Vår inkomst skulle alltså minsta över 10 000kr!!


Jag hör ofta föräldrar säga att de inte har råd att dela upp sin föräldrarledighet, att de förlorar för mycket pengar på det, men ärligt talat är det (för de flesta) ett val man gör.
För de flesta har faktiskt råd, om man sparar.

Vi sparade så mycket vi kunde fram tills min make gick på pappaledighet och nu använder vi de pengar vi sparat för att hjälpa till när våra inkomster inte riktigt räcker till.


Vi prioriterade alltså att han skulle vara hemma, valde att rikta våra sparpengar dit och det kan faktiskt de flesta föräldrar göra. Klart att det kan ta olika lång tid att spara ihop pengar,men de flesta kan faktiskt undan vara ganska mycket varje månad om man bestämmer sig.


Som sagt jag säger inte att detta gäller alla. För en del handlar det kanske inte om pengar utan att ena parten vill vara hemma längre, en del har faktiskt inte råd, en del har ingen partner att dela med osv osv.

Det finns alltid undantag.

Jag kan däremot ibland känna en liiiiten irritation att ursäkten "vi har inte råd" används lite för ofta när den inte stämmer, det handlar lite om att ta sig råd ... om man vill (och kan). Bättre att stå för att man itne vill ändra på sin livsstil för mycket.


Hur det fungerar att vara hemma båda två, fördelar och nackdelar får jag ta i ett annat inlägg.

Nu är jag lite nyfiken.... vad har ni för reaktioner på detta ?

Har ni som har barn någonsin tänkt tanken att spara till föräldrarledighet?


Vår bästa investing     

 






 

Av Vivi - 5 november 2014 14:00



De som följt mig har ju inte missat att jag försöker få fram att man ska visa alla sina sidor, inte bara de bra (både yttre och inre) och att jag tycker utseende-fixeringen i samhället är fruktansvärt ohälsosam !
Läs mer om det i denna kategorin.


Älskar denna låten och videon.

Önskar de kunde komma ännu fler sådana här låtar och videos 
den ger ett så viktigt budskap !



#kroppsideal #utseendefixering #musik

Av Vivi - 4 november 2014 13:09

I helgen hade vi ju besök och det vi valde att sysselsätta oss med på kvällen var att spela spel,
kort närmare bestämt, Gin Rummy för att vara exakt.

Jag ÄLSKAR verkligen att spela spel, tycker det är ett jätteroligt sätt att umgås eller att fördriva tiden. Tyvärr gör jag det alldeles för sällan.


Kort är jätteroligt att spela, men jag tycker nog frågesport är allra roligast. Favorit kategorin är nog natur eller underhållning. Ärligt talat vet jag nog inte riktigt varför jag tycker det är så kul med just frågesport för jag är oftast ganska dålig på det *ha ha*, men jag tror det är för att man ändå lär sig något samtidigt som man leker/spelar. Sedan är det ju lite kul när man faktiskt kan svara på en udda fråga ingen annan kan.

Andra spel som kan spelas här hemma är Monopol eller Med andra ord, någon tjejkväll har även twister åkt frma *fniss*. Brukar ni spela spel eller frågesport? Har ni några favoriter?? 


    



Lite mer om MissVivi


Kontakt:
missvivi@hotmail.se

Veckans tips

Bloggträff 7 Maj i Skåne !!

   

FACEBOOK

Instagram

30 besvarade frågor

Kategorier

Hitta i bloggen

Bloggisar

Roligheter

Bloggar jag läser

Något jag brinner för...

Stöd frisk och Fri, föreningen mot ätstörningar

SMS

Sms:a FRISK50 eller FRISK100 till 729 80 så skänker du 50 eller 100 kr.

 

Här har jag varit

För ett år sedan.....

Arkiv

Hitta recept

Matbloggstoppen

Köp en recension

Köp en recension på min blogg på blogvertiser.se

Ragga besökare

Ovido - Quiz & Flashcards