MissVivis synvinklar

Direktlänk till inlägg 10 november 2014

Hur det är när båda föräldrarna är hemma

Av Vivi - 10 november 2014 14:00

Ni som läste inlägget om att spara pengar för att båda föräldrarna ska kunna vara hemma med barnet.... Här kommer en fortsättning, nämligen hur det har fungerat att vara hemma SAMTIDIGT !


Det var ju inte planen att vi skulle var hemma båda två samtidigt, inte så här länge iaf. Anledningen är ju som sagt att jag är arbetslös och jag har tyvärr inte fått jobb ännu, bara ett par intervjuer...ett par "silvermedaljer". Söker så många jobb jag kan, för jag vill verkligen ut i arbetslivet igen.


Det finns ju många fördelar med att vara hemma samtidigt så länge, men faktiskt också någon nackdel.


Fördelar:

Emil får ha båda sin föräldrar hemma, han får en bra grund trygghet, han får mycket uppmärksamhet och är faktiskt varken pappig eller mammig, har aldrig varit och det kan ju bero på detta.

Jag och maken delar på ansvaret med både Emil och hem, vi får båda mycket tid med vår son, ser hans framsteg, ser honom växa upp. Delar allt detta fantastiska med varandra och kan dessutom få en del egentid ibland då vi kan dela upp tiden mellan oss.

Ja, jag kan fortsätta skriva en massa fördelar, för det är faktiskt en ynnest och ett privilegium att få denna tiden tillsammans. Något jag verkligen värderar och försöker njuta av så länge det varar för det är få förunnat och kommer nog aldrig hända igen även om vi får fler barn.


Nackdelar:

Man trampar varandra lite på tårna när man är hemma så länge båda två. Det blir lite svårt att låta maken vara pappaledig på heltid eftersom jag faktiskt också är hemma och det tar inte 8h/dag för att söka jobb ärligt talat.

Emil kanske vänjer sig vid att få så mycket uppmärksamhet, ngt som kanske blir svårt sedan när jag börjar jobba och han ska in på förskola.


I slutändan hoppas jag att jag snart får jobb,
men fram tills det händer försöker jag njuta och ta tillvara denna tiden!

 


#föräldrarledighet #mammaledig #pappaledig #föräldrarskap #uppfostran #barn

 
 
Denise

Denise

10 november 2014 16:21

Bra inlägg! :)

http://flingans.nu

 
sara

sara

10 november 2014 16:31

Tusen tack och jag trivdes faktiskt som mimmi :)

Det är min värk som bara ökat senaste året och nu gick det inte längre så kommer vara hemma året ut.

Tycker att det låter jättehärligt att vara hemma tillsammans, men kan förstå känslan av att trampa varandra på tårna. Tror inte att du behöver oroa dig för inskolningen försök vara positiv inför Emil den dagen det kommer så brukar det lösa sig. Håller tummarna för att du ska få ditt jobb snart.

Kram

http://ensarasblogg.wordpress.com

 
natalia

natalia

10 november 2014 16:53

Guud vilken fin bild och shieeeet vad fina ögon lillen har :O !

http://nattis98.bloggplatsen.se

 
JoHaNNa

JoHaNNa

10 november 2014 21:02

bra inlägg :) tänk vad att allt har både för och nackdelar :) men oftast brukar fördelarna väga upp och sen tycker jag det är bra att alltid vara medveten om nackdelarna för då kan man nästan alltid göra något åt det :)

hen till manualer lät allt bra :)

håller tummar och tår att du snart får ett jobb :) man får fortsätta kämpa för tillslut så hittar man ett :) jag sökte över 150 jobb innan vi flytta hit och var på tre interjuver :)

kramar

http://johannaspratstund.blogg.se

 
Sessie♔ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ

Sessie♔ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ

11 november 2014 09:54

Åh fina familjen.
Det finns för och nackdelar med allt och man skulle nog kunna rabbla upp många mer än de du skrivit, men jag tycker du gör rätt i som försöker njuta av den här tiden och det här tillfället.

Nja, är nästan hundra på att det inte är en urinvägsinfektion. Har inte haft sådär ont när man kissar som man brukar få vid uv utan den mesta smärtan sitter i njurområdet.
Denna gången fixade jag det hemma. Men blir det sådär igen kommer jag behöva åka in för nu har jag inga extra tabletter kvar hemma:'(

kramar

http://patriciac.blogg.se

 
Linda-Mamma till Alfred

Linda-Mamma till Alfred

11 november 2014 12:26

Haha jag hade dött att gå hemma med gubben så länge! Han med tror jag;) Man behöver arbetslivet;)
Japp lite förkylningar o annat kommer ju med hösten dessvärre o snart är det vinter o jul;) Då kommer kräksjukan igen;)
Hihi klok o klok kommentar, ja du vet ju hur jag är, säger det jag tycker & tänker helt enkelt, så jag räknas väl till den klokare kategorin av människor då, om du säger så;)

http://hummingbird.blogg.se

 
chris

chris

11 november 2014 23:34

Tufft när man inte får jobb! Men vet att du snart kommer få det! Det fixar du och de första året för barnen är ju extremt viktigt med trygghet, så himla fin bild på er, fina familjen! :)

http://chriisss.blogg.se

 
Hanna

Hanna

12 november 2014 11:29

Kul att fördelarna ändå var fler än nackdelarna, men förstår att det kan vara lite påfrestande att umgås så tätt inpå varandra hela tiden.

Kramar

http://tankarofhanna.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Vivi - 17 augusti 2016 09:07

Det är något speciellt med de där första.... Första tårtbiten Första steget Första resan ..... Första karusellen !!                    Det kommer inte bli det sista .... speciellt det lilla parisehjulet Emil älskade ...

Av Vivi - 13 augusti 2016 10:15


Jag har gått upp något kilo och det är nog för att mitt hjärta blivit så tungt så tungt. Jag tror mammahjärtan ofta väger tyngre än andras..... (och vissa pappan-hjärtna med så klart). Det är en massa spännande på gång i våra liv nu och mycket av d...

Av Vivi - 9 augusti 2016 09:56


Semester.... ahhhh ljuvliga semester.... typ! Okej jag får faktiskt vara liiite bitter att hösten började samtidigt som min semester och för att det faktiskt är lite svårt att slappna av när man förbereder för flytt. Dessutom så fick vi ställa in...

Av Vivi - 17 juli 2016 12:00


Jag läste just en fantastiskt sorglig krönika av Staffan Landin (läs den gärna här). Den handlar om flyktingfrågan och framförallt om det orimliga hat den frågan väcker och troll .... jävla troll. Jag har ingen sympati för de människor som via r...

Av Vivi - 18 juni 2016 16:03


.. SER JAG UT NÄR JAG FÖRSÖKER GÖRA SIT-UPs.....

Lite mer om MissVivi


Kontakt:
missvivi@hotmail.se

Veckans tips

Bloggträff 7 Maj i Skåne !!

   

FACEBOOK

Instagram

30 besvarade frågor

Kategorier

Hitta i bloggen

Bloggisar

Roligheter

Bloggar jag läser

Något jag brinner för...

Stöd frisk och Fri, föreningen mot ätstörningar

SMS

Sms:a FRISK50 eller FRISK100 till 729 80 så skänker du 50 eller 100 kr.

 

Här har jag varit

För ett år sedan.....

Arkiv

Hitta recept

Matbloggstoppen

Köp en recension

Köp en recension på min blogg på blogvertiser.se

Ragga besökare

Ovido - Quiz & Flashcards