MissVivis synvinklar

Alla inlägg under oktober 2014

Av Vivi - 10 oktober 2014 20:15


       

Av Vivi - 10 oktober 2014 13:00

På måndag är ju min lilla kille ett helt år sedan och det har fått mig att tänka tillbaka på min förlossning väldigt mycket. I morgon har vi kalas och i morgon är det precis ett år sedan värkarna började. Jag hade alltså värkar i 48 timmar .... *Phu*


Här hittar ni hela min förlossningsberättelse


Nu i efterhand kan jag faktiskt tycka att jag var jäkligt duktigt som tog mig igenom allt och dessutom bara använda lustgas då jag var rädd att få gallstensanfall av epiduralen (epidural är morfinliknande preparat och jag får gallsten av morfin, så jag vågade inte... finns inget annat sammanhang). ÄRLIGT TALAT KÄNNER JAG MIG LITE SOM EN SUPERHJÄLTE !!!

  

Hahhaha, det faktiskt jävligt svårt och jävligt jobbigt att föda barn. Samtidigt så är det också så att när jag ser tillbaka på det upplever jag det inte som sååååå jobbigt ändå.

Jag vet , motsägelsefullt som tusan.


Det råd jag skulle vilja ge blivande mödrar är :


-Det finns inga dumma frågor, fråga barnmorskorna om allt du vill veta

-Spela inte hjälte ta de smärtlindringar du känner du behöver och bada.

-ANDAS !! Det hjälper att andas så öva gärna på en andningsteknik eller bar aatt ta djupa lugna andetag, andas genom smärtan.

- Sist men inte minst, var inte rädd !! När du kommer till BB finns läkare och barnmorskor på plats som hjälpt flera tusen barn till världen. Du kan inte påverka skeendet av födslen på något annat sätt än att försöka kämpa fram ditt lilla liv. Allt som kan hända som du tycker är läskigt, det kan du inte påverka, händer ngt så händer det , men då finns en arsenal av kunniga människor på plats att hjälpa dig och göra det så bekvämt och säkert för dig och ditt barn som möjligt.


Jag vet inte om vi kan, vill eller kommer få fler barn i framtiden,

men förlossningen är definitivt inget som hindrar mig från att skaffa fler.


   





Av Vivi - 9 oktober 2014 19:50

Hej alla fina!!

 


Nu känns det som om verkligheten hittat mig igen eller ja ... den var ju aldrig borta, men själv känns det ju som om man går lite vid sidan om allt när man varit riktigt sjuk.

Jag skulle ju gjort tester igår angående ett jobb, men ringde dem i tisdags och förklarade läget. De var så otroligt gulliga och förstående att de flyttade alla tester och jag fick en tid på måndag istället. Det är visserligen Emils födelsedag då, men jag är ju inte borta hela dagen och vi firar honom i helgen.


Jag har börjat förbereda för Emils 1års kalas som vi har i helgen. Det blir familjen som kommer och några nära vänner tittar också förbi, så jag bullar upp med lite kakor och tårta så klart. Emil får inte äta något av det då vi valt att undvika socker helt, men jag ska faktiskt göra en liten pannkakstårta åt honom med mosad banan och annan frukt/bär som fyllning.

Ni som har barn, vad åt era barn på sin första födelsedag ?





Av Vivi - 8 oktober 2014 20:02

Tack för att ni väntar...

Jag är bättre nu, men fortfarande lite för trött för att hinna med jobbsök, lilleman OCH bloggen...

Lovar återkomma i morgon.

Ska ni se Greys ikväll ???

Kramar

foto kräftskiva 2014

 

Av Vivi - 6 oktober 2014 15:45

  Kräksjuka är fasen det värsta man kan ha av "vanliga" sjukdomar.

Inte nog med att min älskade lille fick det, jag lyckades inte stå emot det heller utan blev sjuk i lördags.

Maken var ju iväg så det är tur att man har så bra support från familjen, hade aldrig klarat det annars. Min älskade pappa hämtade upp Emil och körde honom till farmor som ställt upp som barnvakt hela helgen.

Det var jättejobbigt att lämna bort honom då han faktisk ínte var helt återställd, men det ar tur jag gjorde det. Så dålig som jag var lördag kväll har jag nog aldrig varit, fy fasen. Kräktes varje halvtimma och mer därtill.


Nu har jag dock varit kräkfri i 1½ dygn, svag men mycket piggare.

Maken kom hem imorse med lilleman, hade saknat dem massor, speciellt eftersom jag oroat mig för hur liten mår. Han är fortfarande inte sig själv helt, lite svagare och äter fortfarande små portioner av allt + lös i magen, men jag hoppas och tror på att det är på väg att bli helt bra snart.

Maken är sjuk han med, men han fick en väldigt mycket lättare variant än mig & Emil.


Så ...det jag levt på senaste två dagarna är Cola och smörgåsrån. Avslagen Coca cola är ngt jag druckit sedan jag var liten när jag mått illa.

Har ni några sådana knep ?


Kommer nog dröja ngn dag innan jag kan svara på alla era fina kommentarer.

Är lite för trött just nu.

Hoppas ni har tålamod med mig !

Kramar !!


 


Av Vivi - 4 oktober 2014 12:30

ÄNTLIGEN !!

Vi har försökt göra något åt att Emil gnager på sängen.

Inte alls kul att komma in i hans sovrum och han har fullt med färgflagor kring munnen *ryyys*.

Vi hade en provisorisk lösning med handdukar, panelgardiner osv, men nu härom veckan var jag äntligen och köpte några meter tyg och .....


Tada !

 


Har helt enkelt lindat tyget runt som ni kanske ser och sedan fick jag klippa lite vid kortsidorna så jag kunde binda det så det spände ordentligt. Tycker det ser mycket bättre ut nu och framför allt... gnag-säkert

  

Av Vivi - 3 oktober 2014 20:54

Ibland blir det inte som man tänkt sig ....

Skulle varit hemma hos familjen ikväll och sagt hejdå till mamma som åker till USA, men strax efter frukost i morgon så kräkten lilleman upp ALLTihop !

Min stackars lillkille har fått kräksjukan och det är första gången han faktiskt varit allvarligt sjuk. Huruvidare kräksjuka är allvarligt kan ju diksuteras, men när så här småbarn inte får behålla någon vätska kan de bli väldigt dåliga fort och ett tag trodde jag faktiskt vi skulle behöva åka in till akuten.

Som tur var med hjälp av underbara "Betty" på 1177 så har jag nu tillslut fått honom att behålla vätska och mjölkersättning i några timmar, nu sover han sött med väldigt övervakad av hönsmamman.


Saker jag lärde mig om kräksjukan:

- Ha alltid vätskeersättning hemma, finns att köpa på apoteket.

- Ge en sked vätskeersättning var 5:e minut i en timma och om barnet inte kräktsupp något av det , så försök sedan ge lite mat/ersättning eller liknande (ej ngt med fullkorn), men ge en ordentligt sked ersättning precis innan maten, det hjälper magen att ev. behålla maten.

- om barnet inte kissat på 6 timmar åk till akuten

- kolla alltid barnets allmän tillstånd och försök gå efter det

- ring och fråga 1177 om ni är oroliga, jag har alltid fått underbart bemötande av dem och det är bra att rådfråga kunniga när barnet kräks eftersom små barn snabbt kan bli dåliga !!


Hoppas ni lärt er något och håll tummarna för att lilleman fortsätter bli bättre nu !





Lite mer om MissVivi


Kontakt:
missvivi@hotmail.se

Veckans tips

Bloggträff 7 Maj i Skåne !!

   

FACEBOOK

Instagram

30 besvarade frågor

Kategorier

Hitta i bloggen

Bloggisar

Roligheter

Bloggar jag läser

Något jag brinner för...

Stöd frisk och Fri, föreningen mot ätstörningar

SMS

Sms:a FRISK50 eller FRISK100 till 729 80 så skänker du 50 eller 100 kr.

 

Här har jag varit

För ett år sedan.....

Arkiv

Hitta recept

Matbloggstoppen

Köp en recension

Köp en recension på min blogg på blogvertiser.se

Ragga besökare

Ovido - Quiz & Flashcards