MissVivis synvinklar

Direktlänk till inlägg 3 oktober 2014

Ibland blir det inte som man tänkt sig ...

Av Vivi - 3 oktober 2014 20:54

Ibland blir det inte som man tänkt sig ....

Skulle varit hemma hos familjen ikväll och sagt hejdå till mamma som åker till USA, men strax efter frukost i morgon så kräkten lilleman upp ALLTihop !

Min stackars lillkille har fått kräksjukan och det är första gången han faktiskt varit allvarligt sjuk. Huruvidare kräksjuka är allvarligt kan ju diksuteras, men när så här småbarn inte får behålla någon vätska kan de bli väldigt dåliga fort och ett tag trodde jag faktiskt vi skulle behöva åka in till akuten.

Som tur var med hjälp av underbara "Betty" på 1177 så har jag nu tillslut fått honom att behålla vätska och mjölkersättning i några timmar, nu sover han sött med väldigt övervakad av hönsmamman.


Saker jag lärde mig om kräksjukan:

- Ha alltid vätskeersättning hemma, finns att köpa på apoteket.

- Ge en sked vätskeersättning var 5:e minut i en timma och om barnet inte kräktsupp något av det , så försök sedan ge lite mat/ersättning eller liknande (ej ngt med fullkorn), men ge en ordentligt sked ersättning precis innan maten, det hjälper magen att ev. behålla maten.

- om barnet inte kissat på 6 timmar åk till akuten

- kolla alltid barnets allmän tillstånd och försök gå efter det

- ring och fråga 1177 om ni är oroliga, jag har alltid fått underbart bemötande av dem och det är bra att rådfråga kunniga när barnet kräks eftersom små barn snabbt kan bli dåliga !!


Hoppas ni lärt er något och håll tummarna för att lilleman fortsätter bli bättre nu !

 
ANNONS
 
Sara

Sara

4 oktober 2014 11:10

Fy stackars liten! Hoppas han mår bättre nu.

En annan sak jag har lärt mig om kräksjuka och småbarn är att man inte ska ge dem mjölk de första dagarna efter de varor sjuka, de kan nämligen vara känsliga för det. Min stora fick mjölkproteinallergi efter en kräksjuka :/

Ha en fin helg!

http://ensarasblogg.wordpress.com

Vivi

12 oktober 2014 22:01

Bra tips !

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Vivi - 17 augusti 2016 09:07

Det är något speciellt med de där första.... Första tårtbiten Första steget Första resan ..... Första karusellen !!                    Det kommer inte bli det sista .... speciellt det lilla parisehjulet Emil älskade ...

Av Vivi - 13 augusti 2016 10:15


Jag har gått upp något kilo och det är nog för att mitt hjärta blivit så tungt så tungt. Jag tror mammahjärtan ofta väger tyngre än andras..... (och vissa pappan-hjärtna med så klart). Det är en massa spännande på gång i våra liv nu och mycket av d...

Av Vivi - 9 augusti 2016 09:56


Semester.... ahhhh ljuvliga semester.... typ! Okej jag får faktiskt vara liiite bitter att hösten började samtidigt som min semester och för att det faktiskt är lite svårt att slappna av när man förbereder för flytt. Dessutom så fick vi ställa in...

Av Vivi - 17 juli 2016 12:00


Jag läste just en fantastiskt sorglig krönika av Staffan Landin (läs den gärna här). Den handlar om flyktingfrågan och framförallt om det orimliga hat den frågan väcker och troll .... jävla troll. Jag har ingen sympati för de människor som via r...

Av Vivi - 18 juni 2016 16:03


.. SER JAG UT NÄR JAG FÖRSÖKER GÖRA SIT-UPs.....

Lite mer om MissVivi


Kontakt:
missvivi@hotmail.se

Veckans tips

Bloggträff 7 Maj i Skåne !!

   

FACEBOOK

Instagram

30 besvarade frågor

Kategorier

Hitta i bloggen

Bloggisar

Roligheter

Bloggar jag läser

Något jag brinner för...

Stöd frisk och Fri, föreningen mot ätstörningar

SMS

Sms:a FRISK50 eller FRISK100 till 729 80 så skänker du 50 eller 100 kr.

 

Här har jag varit

För ett år sedan.....

Arkiv

Hitta recept

Matbloggstoppen

Köp en recension

Köp en recension på min blogg på blogvertiser.se

Ragga besökare

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se