MissVivis synvinklar

Alla inlägg under september 2014

Av Vivi - 18 september 2014 10:45

Först... GRATTIS PÅ FÖLSIS FINASTE UNDERBARA ZANDRA !!!


Så ...

Då många har frågat om min detox så tänkte jag berätta lite

om hur det har gått och hur det går till.
 Vill upprepa att detoxen är inte till för att gå ned i vikt,
för det du tappar går du upp igen när du äter "normalt" igen.

Detta är något för att rensa ur kroppen på slaggprodukter
och sedan kan man använda det som jag för att bli av med sockerberoendet. 

Det är också något man gör MAX 1-2ggr/år och endast 7 dagar !!

  

Först hur det gått.

Jag avbröt ju min detox lite tidigare eftersom jag skulle till Zandra. Har dock försökt hålla den så mycket jag kunnat och har inte ätit något onyttigt annat än kaffelatte och nötter. Är riktigt stolt över det!

Min sockersug är ärligt talat inte helt borta, men oändligt mycket bättre, nu gäller det bara att undvika socker på någon vecka till så är det nog fixat. Kommer aldrig vara en sådan som undviker socker helt, men jag måste ha kontroll över det för att må bra. Jag blev ju tyvärr sjuk, men känner ändå att kroppen känns lättare och jag var piggare än på länge i slutet på förra veckan.

Allt som allt har det varit riktigt lyckat !!


Hur går en detox till ?

Jag äter utefter schemat nedan, är inte säker på om några forskare kommit fram till detta, för detta är ngt vi i vår familj har använt oss av och det fungerar för mig. Det är inte säkert att alla klarar detta då man kan må väldigt dåligt av att bara äta flytande föda, så om du vill testa, testa, men känns efter och mår du dåligt sluta !!

Säkert inget heller som rekommenderas till personer som ev. äter medecin eller haft problem med hjärtat eller liknande. Bara så ni vet !


Undvik gärna kaffe, färdiga produkter med mycket e-ämnen osv och mejeriprodukter under denna period i den mån du kan. Dock måste man känna efter själv. Jag har tex ätit färdigköpt soppa från KELDA och varma koppen ibland. En latte har också slunkit ned så lägg nivån så det känns okej för dig.


SCHEMA :

Dag 1) Idag äter jag grönsaker, frukt och flytande. Grönsallad, avokado & soppor och smoothies till frukost.

Dag2) Idag bara frukt och flytande så det blir melon och smoothie till frukost, soppor till lunch/middag och frukt däremellan när jag blir hungrig.


Dag 3,4,5) Bara flytande. dricker smoothies till frukost och sedan soppor resten av dagen. Brukar dock dricka en varma koppen på kvällen, te ibland och smoothie om jag behöver mellanmål.

Finns massa goda soppor att laga, en favorit är morotssoppa. Glöm inte bara att mixa alla soppar, inga bitar får finnas. Nu ska nämligen magen inte ha ngt att jobba med så den rensar ut gammal ... skit rent ut sagt :).

Drick mycket vatten !  


Dag6) Nu kan man börja äta frukt igen, så frukt och flytande idag.


Dag7) Nu får du äta grönsaker igen, så festa till med en sallad till middag/lunch.


Efter dag 7) kan du äta som normalt igen. Själv brukar jag dock vänta en vecka med att äta nottygheter som kakor, godis m.m då jag vill bli helt av med socker beroendet! 


Bara skriv om ni har frågor !!!

 
ANNONS
Av Vivi - 17 september 2014 21:38

Tjoho!!

Jag har ju nämt att jag vr på ett test/prov i fredags....

Är så jäkla glad för ikväll ringde arbetsgivaren och kallade mig till intervju !!

Var lite osäker på jobbet först, men efter informationsmötet jag var på så blev jag riktigt sugen.

Nästa torsdag kommer en nervös kvinna sitta på intervju på eftermiddagen.

Dock är jobbet sådant att om de inte anser att jag passar för det så tar jag inte illa vid mig, det är nämligen ett väldigt speciellt yrke som kräver mycket.

Får berätta mer om vilket yrke en annan gång, vågar inte riktigt skriva det här faktiskt.

  

Ohhhhh vad jag är glad !


ANNONS
Av Vivi - 17 september 2014 14:14

Ni hr ju kanske inte missat att jag hållit mig borta senaste dagarna.

Det har ju berott på att jag i helgen haft alldeles för kul för att blogga och sedan blev jag sjuk ... hmm hoppas det inte har ett samband. Kan man bli allergisk mot att ha för trevligt ???

  

Hursom...

Jag var ju i härliga Lidköping och träffade Zandra i helgen! Först åkte jag iof till Vara för att möra upp Z och även fina Malin-Helena och hennes söte lille A. Det var en supermysig fika som jag hoppas blir av snart igen !

Fredag kväll tog jag och Zandra det mest lugn, men på lördagen han vi med både en utfykt till KinneKulle och ett varv (eller två) inne i Lidköping som verkligen är en jättemysig stad.

Som alltid när jag umgås med Zandra blir jag bortskämd och har JÄTTEtrevligt, önskar vi bodde närmre gumman!


Foton från KinneKulle, det finns ett matställe där som hade suuuupergoda räkmackor!

       


Lördagen hade vi lite tjejkväll hos Zandra, ett litet "snartflyttarfyllerjagår"-firande. Det var verkligen supermysigt då vi alla hade på oss myskläder och kollade på både Dirty Dancing och Pretty Woman, mer tjejkväll än så blir det inte ... vi målade dessutom naglarna som pricken över i:et.


 


Till sist två foton från gästrummet där Z hade världens coooolaste kudde


Bortskämd med mysig sovplats och present !  

 Av Vivi - 16 september 2014 15:53

Ledsen mina vänner...

Uppdatering av helgen, foton, svar på kommentarer och annat skoj får vänta lite då jag åkt på en rejäl halsinfektion och har tappat orken helt. Återkommer snart !


  

Av Vivi - 14 september 2014 10:00


Eftersom jag är borta hela helgen ...

Lite söndags kul !

  


 


     

Av Vivi - 13 september 2014 15:37

Av Vivi - 13 september 2014 11:00

Säger återigen som alla andra mammor....

VART TAR TIDEN VÄGEN !!!?????

11månader idag och dags att planera hans ettårs kalas!

  Oktober 2013

 


Emil äter fortfarande jättebra och det blir i ärligthetens namn inte mycket hemlagat tutan barnmat på burk, men så mycket ekologiskt sådan som möjligt.

Till "fika" är banan en favorit, men är vi är iväg är det mest praktiskt med smoothies. Det mesta går ju som sagt ned i denna lillekille som inte är så liten långre. Ändå är han rätt "smärt" eller som barnmorskan sa "mer sportmodell än Michellin-gubbe".


Böcker är ett stort intresse och det bläddras friskt fram och tillbaka och flera sidor i taget .... när man inte gnager lite på dem.


Emil älskar också när vi sjunger. Bästa låterna just nu är Imse vimse Spindel och Klappa händerna, han kan klappa i händerna även om han gör det mer efter vi sjungit än undertiden och han kan även "regnet faller ned- rörelsen" till imse vimse spindel.


Att stå upp är skitkul och han vill gärna klättra på ALLT, men gå väntar han lite med. Samma med orden, Mamma säger han tydligt och Pappa är "Baba", övriga ord är inte så intressanta just nu, men man börjat märka att han förstår en del ord.


Är väldigt glada över att vi fortsatt med babysimmet för han ÄLSKAR att bada vår lille kille och väsnas mest av alla ungarna i gruppen, men det är han förlåten eftersom han tjuter, tjoar och skrattar högt av lycka under nästan hela badpassen.


Oj oj lille killen om du bara visst hur mycket vi älskar dig !!

   


Lite mer om MissVivi


Kontakt:
missvivi@hotmail.se

Veckans tips

Bloggträff 7 Maj i Skåne !!

   

FACEBOOK

Instagram

30 besvarade frågor

Kategorier

Hitta i bloggen

Bloggisar

Roligheter

Bloggar jag läser

Något jag brinner för...

Stöd frisk och Fri, föreningen mot ätstörningar

SMS

Sms:a FRISK50 eller FRISK100 till 729 80 så skänker du 50 eller 100 kr.

 

Här har jag varit

För ett år sedan.....

Arkiv

Hitta recept

Matbloggstoppen

Köp en recension

Köp en recension på min blogg på blogvertiser.se

Ragga besökare

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se