MissVivis synvinklar

Direktlänk till inlägg 18 september 2014

Mer om min detox

Av Vivi - 18 september 2014 10:45

Först... GRATTIS PÅ FÖLSIS FINASTE UNDERBARA ZANDRA !!!


Så ...

Då många har frågat om min detox så tänkte jag berätta lite

om hur det har gått och hur det går till.
 Vill upprepa att detoxen är inte till för att gå ned i vikt,
för det du tappar går du upp igen när du äter "normalt" igen.

Detta är något för att rensa ur kroppen på slaggprodukter
och sedan kan man använda det som jag för att bli av med sockerberoendet. 

Det är också något man gör MAX 1-2ggr/år och endast 7 dagar !!

  

Först hur det gått.

Jag avbröt ju min detox lite tidigare eftersom jag skulle till Zandra. Har dock försökt hålla den så mycket jag kunnat och har inte ätit något onyttigt annat än kaffelatte och nötter. Är riktigt stolt över det!

Min sockersug är ärligt talat inte helt borta, men oändligt mycket bättre, nu gäller det bara att undvika socker på någon vecka till så är det nog fixat. Kommer aldrig vara en sådan som undviker socker helt, men jag måste ha kontroll över det för att må bra. Jag blev ju tyvärr sjuk, men känner ändå att kroppen känns lättare och jag var piggare än på länge i slutet på förra veckan.

Allt som allt har det varit riktigt lyckat !!


Hur går en detox till ?

Jag äter utefter schemat nedan, är inte säker på om några forskare kommit fram till detta, för detta är ngt vi i vår familj har använt oss av och det fungerar för mig. Det är inte säkert att alla klarar detta då man kan må väldigt dåligt av att bara äta flytande föda, så om du vill testa, testa, men känns efter och mår du dåligt sluta !!

Säkert inget heller som rekommenderas till personer som ev. äter medecin eller haft problem med hjärtat eller liknande. Bara så ni vet !


Undvik gärna kaffe, färdiga produkter med mycket e-ämnen osv och mejeriprodukter under denna period i den mån du kan. Dock måste man känna efter själv. Jag har tex ätit färdigköpt soppa från KELDA och varma koppen ibland. En latte har också slunkit ned så lägg nivån så det känns okej för dig.


SCHEMA :

Dag 1) Idag äter jag grönsaker, frukt och flytande. Grönsallad, avokado & soppor och smoothies till frukost.

Dag2) Idag bara frukt och flytande så det blir melon och smoothie till frukost, soppor till lunch/middag och frukt däremellan när jag blir hungrig.


Dag 3,4,5) Bara flytande. dricker smoothies till frukost och sedan soppor resten av dagen. Brukar dock dricka en varma koppen på kvällen, te ibland och smoothie om jag behöver mellanmål.

Finns massa goda soppor att laga, en favorit är morotssoppa. Glöm inte bara att mixa alla soppar, inga bitar får finnas. Nu ska nämligen magen inte ha ngt att jobba med så den rensar ut gammal ... skit rent ut sagt :).

Drick mycket vatten !  


Dag6) Nu kan man börja äta frukt igen, så frukt och flytande idag.


Dag7) Nu får du äta grönsaker igen, så festa till med en sallad till middag/lunch.


Efter dag 7) kan du äta som normalt igen. Själv brukar jag dock vänta en vecka med att äta nottygheter som kakor, godis m.m då jag vill bli helt av med socker beroendet! 


Bara skriv om ni har frågor !!!

 




 
 
Fröken J!

Fröken J!

18 september 2014 11:48

Åh! Men de är intressant att se hur det fungerar och så, ska nog testa också för att som du bli av med sockersuget! :)

http://www.vintagejohanna.se

 
Sessie

Sessie

18 september 2014 14:30

Vad skönt när man har hittat ett sätt som faktiskt fungerar för sig. Jag känner att jag skulle behöva göra något liknande. Kanske skulle jag må bättre och känna mig piggare för nu har jag kommit in i den där trötthelatidenochharingenork cirkeln. Nu gäller det bara att hitta lite roliga sopprecept och vara ordentligt förberedd. Och framförallt ta tag i det haha:P

Jo, jag berömmer mig själv, men det sker mest inom träningen. Men jag försöker, varje dag. Känns dock inte som det ger mig något, eller såå är det jag som har för dåligt tålamod med att få huvudets ankar att ändra sig haha.

kramar

http://sessie.se

 
Linda-Mamma till Alfred

Linda-Mamma till Alfred

18 september 2014 17:40

Detox alltså, ja det kanske funkar;)Finns det bevisat att att man med denna metod rensar ur kroppen på slagprodukter?Alltså vetenskapligt bevisat inte "bara för att en dietist/eller ngn annan påstår att detta funkar"?
Haha ja extremt ytligt, japp har en hel del jag kan berätta om den kvällen vill jag lova;) Alltså om man ser till VIP bloggarna så är det ju tydligen "den sorts folk de vill hålla sig med". Vi andra är bara "vanliga".Maila du skall jag berätta mer;)
Jaaaa våran grej jag & Mia har kommer bli helgrymt tror jag!

http://hummingbird.blogg.se

Vivi

20 september 2014 12:03

Men det skriver jag ju Linda :) det är inget som har några vetenskapliga undersökningar i grunden utan ngt som helt enkelt fungerat för mig och min familj

 
Johanna - RosaBubbla.se

Johanna - RosaBubbla.se[/url]

18 september 2014 22:21

Åh, så skönt att bli av med sockerberoende. Jag är en riktig sucker for sugar.... Kanske borde köra en detox jag med. Just nu är jag dock på gång med PT och kostrådgivning från och med idag. Då ingår iofs varken chokladbollar eller godis. =P

Kram

http://www.rosabubbla.se

 
Linda-Mamma till Alfred

Linda-Mamma till Alfred

19 september 2014 07:39

Japp måste till jobbet på FM då jag håller öppet för en norsk som har handlat för över 33.000:- av mig;) Så jag måste bara leverera hans saker, så hoppas att jag går på mässan på lördag och då tycker jag absolut att vi skall ses!Maila mig så får du mitt nummer!

http://hummingbird.blogg.se

 
Mia

Mia

19 september 2014 11:12

Låter ju suveränt att detoxa bort sockersug :-D själv gör jag väl något liknande men med vin/ölsuget efter sommarens ljuva ledighet/slapparliv ;-)

Jodå, han funkar bra, tar mer plats och blir mer och mer framåt för varje dag som går, är ju inte den som står bakom storebrorsan o skäller ut andra hundar för att sedan gömma sig där bakom när det ev "hettar" till ;-) Med oss är det nog värre, sorgen ligger som ett lock över allt vi gör tillsammans, han saknas oss verkligen vår fine Gålle och vi blir ju påminda varje dag eftersom varje dag har varit en dag vi gjort saker ihop med hundarna ♥

kram fina o tack för att du bryr dig ♥

http://fredthevov.blogg.se

 
Lisa (sjubarnsmamma)

Lisa (sjubarnsmamma)

19 september 2014 11:50

Har själv funderat på att göra en detox men jag vet inte riktigt hur det fungerar. Men jag ska nog ta modet till mig en dag :-)
Vill tipsa om en tävling som jag har i min blogg. Man kan vinna ett valfritt smycke och jag kommer dra två vinnare. Kika gärna in om du vill http://www.sjubarnsmamma.se/2014/09/15/vinn-ett-valfritt-smycke-tva-vinnare-utses/

Önskar dig en fin helg.

http://www.sjubarnsmamma.se

 
Sofia

Sofia

19 september 2014 12:50

Oj denna detoxen låter intressant, Ska nog testa den här framöver :)

Kramis

http://bian.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Vivi - 17 augusti 2016 09:07

Det är något speciellt med de där första.... Första tårtbiten Första steget Första resan ..... Första karusellen !!                    Det kommer inte bli det sista .... speciellt det lilla parisehjulet Emil älskade ...

Av Vivi - 13 augusti 2016 10:15


Jag har gått upp något kilo och det är nog för att mitt hjärta blivit så tungt så tungt. Jag tror mammahjärtan ofta väger tyngre än andras..... (och vissa pappan-hjärtna med så klart). Det är en massa spännande på gång i våra liv nu och mycket av d...

Av Vivi - 9 augusti 2016 09:56


Semester.... ahhhh ljuvliga semester.... typ! Okej jag får faktiskt vara liiite bitter att hösten började samtidigt som min semester och för att det faktiskt är lite svårt att slappna av när man förbereder för flytt. Dessutom så fick vi ställa in...

Av Vivi - 17 juli 2016 12:00


Jag läste just en fantastiskt sorglig krönika av Staffan Landin (läs den gärna här). Den handlar om flyktingfrågan och framförallt om det orimliga hat den frågan väcker och troll .... jävla troll. Jag har ingen sympati för de människor som via r...

Av Vivi - 18 juni 2016 16:03


.. SER JAG UT NÄR JAG FÖRSÖKER GÖRA SIT-UPs.....

Lite mer om MissVivi


Kontakt:
missvivi@hotmail.se

Veckans tips

Bloggträff 7 Maj i Skåne !!

   

FACEBOOK

Instagram

30 besvarade frågor

Kategorier

Hitta i bloggen

Bloggisar

Roligheter

Bloggar jag läser

Något jag brinner för...

Stöd frisk och Fri, föreningen mot ätstörningar

SMS

Sms:a FRISK50 eller FRISK100 till 729 80 så skänker du 50 eller 100 kr.

 

Här har jag varit

För ett år sedan.....

Arkiv

Hitta recept

Matbloggstoppen

Köp en recension

Köp en recension på min blogg på blogvertiser.se

Ragga besökare

Ovido - Quiz & Flashcards