MissVivis synvinklar

Direktlänk till inlägg 25 april 2014

Polkagris-cheesecake

Av Vivi - 25 april 2014 15:00


DENNA GJORDE JAG I HELGEN OCH DET KAN VARA DEN GODASTE CHEESECAKE JAG ÄTIT

 


Botten:

ca ett halv paket digestive

100gr smör


Krossa digestive till "mjöl" tex i en matberedare, smält smör. Blanda smulor och smör och tryck ut i en form med löstagbar botten. ställ in i kyl medans du gör fyllningen.


Fyllning:

800gr Piladephia ost

4 ägg

1 tsk vanilj

2 ½ dl Socker

2 msk vetemjöl

½tsk salt

pepparmyntsekstrakt (ca ½ tsk)

Röd karamellfärg


Vispa ost och socker, blanda i salt, vanilj och mjöl. Vispa ned ett ägg i taget och ha sist i pepparmyntan.

Häll 1/3 av smeten i en ny bunke och blanda med karamellfärg.

Häll först i den "vita" smeten över botten och sedan den röda, varva med en sked om du vill ha en marmorerad cheesecake annars kan du bara hälla och ha två olikfärgade lager.

Grädda i nederdelen av ugnen i ca 1 h på 175 grader.


Glasyr:

200 gr Philadephia ost

2-3dl florsocker

1tsk vanilj


En påse krossade polkagrisar


Rör ihop ost och sikta ned florsocker under omrörning, ned med vanilj.

Bred detta på en sval kaka och ha tillsist på de krossade polkagrisarna.

Ställ i kyl minst 4 h, men gärna över natten!


ENJOY !!

 
ANNONS
 
Margita

Margita

26 april 2014 09:47

själv är jag inte så förtjust i polkagrisar (kanske jag föråt mig när vi körde förbi Gränna varje år när jag var liten?!) men kakan ser verkligen inbjudande ut. Vacker och jag vill verkligen försöka ta en smakbit men den vill inte släppa genom datorn ;)

http://sengas.bloggplatsen.se

 
Jenny

Jenny

30 april 2014 16:21

Guuuuuuuu' så gött det låter!!!

http://jennyelin.bloggplatsen.se

Vivi

1 maj 2014 20:14

Det är den !!!! :P

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Vivi - 17 augusti 2016 09:07

Det är något speciellt med de där första.... Första tårtbiten Första steget Första resan ..... Första karusellen !!                    Det kommer inte bli det sista .... speciellt det lilla parisehjulet Emil älskade ...

Av Vivi - 13 augusti 2016 10:15


Jag har gått upp något kilo och det är nog för att mitt hjärta blivit så tungt så tungt. Jag tror mammahjärtan ofta väger tyngre än andras..... (och vissa pappan-hjärtna med så klart). Det är en massa spännande på gång i våra liv nu och mycket av d...

Av Vivi - 9 augusti 2016 09:56


Semester.... ahhhh ljuvliga semester.... typ! Okej jag får faktiskt vara liiite bitter att hösten började samtidigt som min semester och för att det faktiskt är lite svårt att slappna av när man förbereder för flytt. Dessutom så fick vi ställa in...

Av Vivi - 17 juli 2016 12:00


Jag läste just en fantastiskt sorglig krönika av Staffan Landin (läs den gärna här). Den handlar om flyktingfrågan och framförallt om det orimliga hat den frågan väcker och troll .... jävla troll. Jag har ingen sympati för de människor som via r...

Av Vivi - 18 juni 2016 16:03


.. SER JAG UT NÄR JAG FÖRSÖKER GÖRA SIT-UPs.....

Lite mer om MissVivi


Kontakt:
missvivi@hotmail.se

Veckans tips

Bloggträff 7 Maj i Skåne !!

   

FACEBOOK

Instagram

30 besvarade frågor

Kategorier

Hitta i bloggen

Bloggisar

Roligheter

Bloggar jag läser

Något jag brinner för...

Stöd frisk och Fri, föreningen mot ätstörningar

SMS

Sms:a FRISK50 eller FRISK100 till 729 80 så skänker du 50 eller 100 kr.

 

Här har jag varit

För ett år sedan.....

Arkiv

Hitta recept

Matbloggstoppen

Köp en recension

Köp en recension på min blogg på blogvertiser.se

Ragga besökare

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se