Direktlänk till inlägg 8 april 2014
Här kommer receptet på den marmorerade cheesecaken, lite ändringar har jag gjort.
Vi var 7 vuxna och 2 barn och det blev över så receptet borde räcka till ca 10 personer.
MISSVIVIS marmorerade cheesecake
BOTTEN
225gr digestive
1 dl rostade hasselnötskärnor (hackade)
3st dubbeldajm
25gr mörk choklad
ca 75gr smält smör
Krossa digestive, krossa dajmen. Blanda Smält smöret och häll i chokladen (finhackad ) och låt allt smälta tillsammans, häll sedan över digestiven! Rör i hop detta och tryck ut det i en form ca 20-24 cm i diameter med löstagbar botten. Ställ i kyl medans du gör fyllningen.
FYLLNING
400gr Philadephia ost
2 dl naturell yoghurt
1 1/4 dl socker
1 tsk vanilj
3½ dl grädde
175gr mörk choklad
200gr vit choklad
7gr gelatinpulver (ca 3 tsk)
3 msk vatten
Hacka chokladen och smält mörk för sig och ljus för sig.
Rör ihop socker och philadelphiaost, rör sedan ned yoghurt och vanilj.
Vispa grädden ganska hårt och vänd ned denna i förra blandningen.
Häll gelatinpulver i vattnet i en värmetålig bunke, ta sedan och rör ihop denna över ett vattenbad tills gelatinpulvret smält. Häll sedan ned gelatinet i ost/grädd-blandningen och dela upp blandningen i 2 bunkar.
Häll i mörk choklad (smält) i bunke ett
Häll i vit choklad (smält) i bunke 2
Häll den ljusa fyllningen över botten och bred ut, sedan den mörka fyllningen.
För att marmorera kakan kan du ta en kniv och försiktigt blanda runt.
Vill ni göra mönster på ovandelen som jag har gjort är det bara att använda en gaffel.
Servera med hallon
(eller kanske blåbär? Vad ni själva tycker är gott, man kan också äta den som den är utan tillbehör )
ENJOY !
Sms:a FRISK50 eller FRISK100 till 729 80 så skänker du 50 eller 100 kr.