MissVivis synvinklar

Direktlänk till inlägg 20 mars 2014

Devils choclate cake - chokladorgasm !

Av Vivi - 20 mars 2014 11:30


   


Enda boken som köptes på bokrean och vilket fynd !

Har en massa goda recept som jag vill laga, lite amerika-inspirerat.

Först ut var en av de godaste chokladkakor/tårtor jag någonsin ätit....


DEVILs CHOCLATE CAKE


200gr Smör

3dl socker

3 ägg


1½ dl kakao

5dl mjöl

½ tsk bakpulver

1½ tsk bikarbonat

1 tsk vanilj

1 tsk salt

3 dl vatten (jag fick ärligt talat använda 4 dl)


Blanda torra ingredienser i en bunke, häll sedan i vattnet och rör till en smet/deg (använd gärna degkrokar)

Vispa smör & socker pösigt, tillsätt sedan äggen ett i taget under omrörning. 

Blanda ned smörsmeten i chokladsmeten.

In i ugn ca 40 min på 175 grader.

Ta ut kakan,låt den svalna och dela i två eller tre delar.


CHOKLADKRÄM

500gr choklad (fin choklad inte blockchoklad)

1 dl grädde

150gr smör


Smält choklad och smör i micro eller vattenbad och häll i grädden, låt svalna lite och vispa sedan ihop!


Bred ut krämen mellan tårtbottnarna och även på tårtan/kakan (de måste vara helt svala ej varma).

Kan ätas direkt eller stå i kyl, men kan bli lite torr i kylen. Fungerar att frysa, men godast är den att äta ganska omgående, då är det riktigt saftig och mjuk !

 
ANNONS
 
Sessie

Sessie

20 mars 2014 14:22

Den där ser farligt god ut. Kul att du skrev ut receptet så jag kan baka den någon dag, men det får bli i framtiden för just nu är inte bästa tillfället. Bakar du något mer så får du dela med dig av de recepten också. Det är så kul att få ny inspiration.

Att jobba gick bättre än förväntat, men det var himla skönt att komma hem igen. Jag förstår inte hur jag någonsin ska kunna ha en normal vardag som alla andra. Jag orkar ju inte med det:(

Stor kram

http://sessie.se

 
Miimz

Miimz

21 mars 2014 17:06

Såg himla god ut! Den måste provas :P

http://daydream91.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Vivi - 17 augusti 2016 09:07

Det är något speciellt med de där första.... Första tårtbiten Första steget Första resan ..... Första karusellen !!                    Det kommer inte bli det sista .... speciellt det lilla parisehjulet Emil älskade ...

Av Vivi - 13 augusti 2016 10:15


Jag har gått upp något kilo och det är nog för att mitt hjärta blivit så tungt så tungt. Jag tror mammahjärtan ofta väger tyngre än andras..... (och vissa pappan-hjärtna med så klart). Det är en massa spännande på gång i våra liv nu och mycket av d...

Av Vivi - 9 augusti 2016 09:56


Semester.... ahhhh ljuvliga semester.... typ! Okej jag får faktiskt vara liiite bitter att hösten började samtidigt som min semester och för att det faktiskt är lite svårt att slappna av när man förbereder för flytt. Dessutom så fick vi ställa in...

Av Vivi - 17 juli 2016 12:00


Jag läste just en fantastiskt sorglig krönika av Staffan Landin (läs den gärna här). Den handlar om flyktingfrågan och framförallt om det orimliga hat den frågan väcker och troll .... jävla troll. Jag har ingen sympati för de människor som via r...

Av Vivi - 18 juni 2016 16:03


.. SER JAG UT NÄR JAG FÖRSÖKER GÖRA SIT-UPs.....

Lite mer om MissVivi


Kontakt:
missvivi@hotmail.se

Veckans tips

Bloggträff 7 Maj i Skåne !!

   

FACEBOOK

Instagram

30 besvarade frågor

Kategorier

Hitta i bloggen

Bloggisar

Roligheter

Bloggar jag läser

Något jag brinner för...

Stöd frisk och Fri, föreningen mot ätstörningar

SMS

Sms:a FRISK50 eller FRISK100 till 729 80 så skänker du 50 eller 100 kr.

 

Här har jag varit

För ett år sedan.....

Arkiv

Hitta recept

Matbloggstoppen

Köp en recension

Köp en recension på min blogg på blogvertiser.se

Ragga besökare

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se