Direktlänk till inlägg 20 mars 2014
Enda boken som köptes på bokrean och vilket fynd !
Har en massa goda recept som jag vill laga, lite amerika-inspirerat.
Först ut var en av de godaste chokladkakor/tårtor jag någonsin ätit....
DEVILs CHOCLATE CAKE
200gr Smör
3dl socker
3 ägg
1½ dl kakao
5dl mjöl
½ tsk bakpulver
1½ tsk bikarbonat
1 tsk vanilj
1 tsk salt
3 dl vatten (jag fick ärligt talat använda 4 dl)
Blanda torra ingredienser i en bunke, häll sedan i vattnet och rör till en smet/deg (använd gärna degkrokar)
Vispa smör & socker pösigt, tillsätt sedan äggen ett i taget under omrörning.
Blanda ned smörsmeten i chokladsmeten.
In i ugn ca 40 min på 175 grader.
Ta ut kakan,låt den svalna och dela i två eller tre delar.
CHOKLADKRÄM
500gr choklad (fin choklad inte blockchoklad)
1 dl grädde
150gr smör
Smält choklad och smör i micro eller vattenbad och häll i grädden, låt svalna lite och vispa sedan ihop!
Bred ut krämen mellan tårtbottnarna och även på tårtan/kakan (de måste vara helt svala ej varma).
Kan ätas direkt eller stå i kyl, men kan bli lite torr i kylen. Fungerar att frysa, men godast är den att äta ganska omgående, då är det riktigt saftig och mjuk !
Sms:a FRISK50 eller FRISK100 till 729 80 så skänker du 50 eller 100 kr.