Direktlänk till inlägg 5 februari 2014
Det var en MYCKET uppskattad kakbuffé jag hade på dopet och ärligt talat var jag sååå nöjd !
Det blev inte bara snyggt (tack Zandra för hjälpen) det blev himla gott också ! Är som sagt riktigt stolt över hur bra allt blev och extra roligt var det ju då jag faktiskt slitigt en del för det.
Det som bakades var minisemlor, morotskaka, två sorters minicupcakes, fotkakor och mint-macarons. Allt var glutenfritt utom semlorna och fotkakorna.
Recept på mintmacarons hittar ni här
Recept på morotskakan hittar ni här, det är enkelt att byta ut det vanliga mjölen till en glutenfri mjölmix, finns att köpa i alla välsorterade matbutiker.
De andra recepten kommer jag lägga upp här allt eftersom, men vi kan börja med fotkakorna.
Det var fina Eleonore som gav mig idén och receptet, tack Eleonore !!
FOTKAKOR ca 25-30st
4½ dl vetemjöl
1 dl socker
200 g smör
Tärna kallt smör ned med mjöl & socker och arbeta sedan ihop det till en deg, överarbeta inte degen.
Låt den sedan vila i kylskåp i minst 30 min. i plastfolie, jag lät min ligga ett dygn, den går även att frysa.
Kavla sedan degen mellan två bitar plastfolie och använd önskad form, fotform finns att köpa i t.ex en del nätbutiker, jag köpte min på partytajm.se
Om ni vill kan ni ha lite färgat socker på kakorna innan ni sätter dem i ugnen eller glasyr när de svalnat.
Grädda i 200 grader i ca 8-10 min i mitten av ugnen.
Färga socker:
Ta lite strösocker och droppa ned en droppe karamellfärg, tillsätt sedan socker allt eftersom till du har fått en sockrig koncistens igen.
Glasyr:
2 msk vatten
ca 4 dl florsocker
ev. ngn droppe karamellfärg
De blir riktigt goda och söta !!
Förresten.. kommentar 15 700 i bloggen tog retrobloggerskan Johanna
Sms:a FRISK50 eller FRISK100 till 729 80 så skänker du 50 eller 100 kr.