MissVivis synvinklar

Direktlänk till inlägg 29 september 2013

Tips jag samlat på mig...

Av Vivi - 29 september 2013 12:30

Tänkte faktiskt ge er blivande mammor därute några små tips som jag samlat på mig under min graviditet. Man får ju ganska många goda råd inför framtiden, jag tänkte dela med mig av några favoriter och även några små saker jag själv upptäckt...


- Först & främst lyssna på din kropp.

Är du hungrig - Ät ! Är du trött - vila! Detta är inte alltid det lättaste när man kanske jobbar och är i gång, men faktum är att din kropp ofta är tydligare nu än någon gång annars och man mår bättre om man gör som den vill.


-Vad det gäller mat...

Först och främst var lite försiktig med sockret, det är lätt att ta till när man är småsugen men är inte ofta det man behöver. Ät gärna godis osv. men ersätt det inte med mellanmål, se till att äta så varierat du orkar och kan, men framförallt ät ! Det hjälper både mot illamående och trötthet. Det man kan tänka lite extra på är att borsta tänderna lite oftare eller tugga tuggummi efter vissa måltider för när man äter så oregelbundet och ofta är det lättare att få karies.


-Illamående

Alla har sina knep, för mig var det läkerol & iskallt vatten som fungerade och naturligtvis kex. Digestive eller skorpor hade/har jag alltid hemma !


- Ge dig någon vecka ledigt innan BF

Att gå hem och ta föräldrarledigt två veckor innan BF är bland det bästa jag gjort! Har inte insett hur trött jag varit förrän nu och det är sååå skönt att få gå hemma och förbereda lite i lugn och ro.

Det är mycket små saker som tar tid som man inte tänker på, som att tvätta bäbiskläder osv.


- Lyssna på alla råd du får, men du behöver inte följa alla och läs inte FÖR mycket.

Jag tror faktiskt man bara kan förbereda sig till viss del, klart att föräldrargrupper och att läsa böcker är bra, men till en viss gräns. Jag har själv aktat mig för att t.ex läsa för mycket på internet för ibland kan vissa råd och vissa artiklar stjälpa mer än hjälpa.

Lita på de människor du har runt om dig och lita på din egen instinkt!


-Var beredd på att det inte bara kommer vara rosenskimmer.

Ja bebisar är otroligt söta, små kläder och babysakerna kan man ju bli helt tossig över för allt är så gulligt, men att skaffa barn är inte bara lycka rakt igenom. Det är tårar, för lite sömn och smärtor. Personligen tycker jag det är bra att iaf försöka tänka på att det kommer vara riktigt riktigt jobbigt ibland, men självklart kommer det vara värt det 100 gånger om !


Det var några själsliga råd...

Nästa gång tar jag några praktiska råd ... och som sagt, lyssna på det ni vill och strunta i resten !

  


 

 
ANNONS
 
Ida

Ida

29 september 2013 17:58

Alltid bra med tips. Sen är ju allas graviditeter individuella. Hoppas jag får en enkel graviditet.;) Nu är det inte långt kvar! Spännande!! kram

http://lilla-pys.bloggplatsen.se

 
Susanne

Susanne

29 september 2013 21:28

Kloka ord som vanligt! :)
Nu har Sussi blivit Susanne och bloggen allt-om-inget ligger fortfarande på hyllan. Men jag provar mig fram med en ny blogg. Lite annan inriktning fast ändå inte. Hoppas du vill följa mig där med.

Kramisar

http://beauty-beholder.bloggplatsen.se

 
Sojkas framtid

Sojkas framtid

30 september 2013 09:57

sv:Men precis inte lätt med dagens blöjor säkert! Men vissa verkar ha lättare än andra och det är jobbigt att höra på andra att är han inte så stor nu att han borde vara utan blöja?
Kram!

http://blogg.alltforforaldrar.se/sojka

 
Eleonore

Eleonore

30 september 2013 15:17

Väldigt bra råd! Det känns egentligen som att man alltid behöver följa många av råden men speciellt viktigt blir det ju när man är gravid 😊 är så spännande nu när det bara är dagar kvar! Men håller tummarna för att du hinner gå och se Peter Jöback iaf hihi.

Minns inte om jag tackat för gratulationen på min födelsedag, är alldeles för dålig på att kommentera just nu!

http://eleonorebk.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Vivi - 17 augusti 2016 09:07

Det är något speciellt med de där första.... Första tårtbiten Första steget Första resan ..... Första karusellen !!                    Det kommer inte bli det sista .... speciellt det lilla parisehjulet Emil älskade ...

Av Vivi - 13 augusti 2016 10:15


Jag har gått upp något kilo och det är nog för att mitt hjärta blivit så tungt så tungt. Jag tror mammahjärtan ofta väger tyngre än andras..... (och vissa pappan-hjärtna med så klart). Det är en massa spännande på gång i våra liv nu och mycket av d...

Av Vivi - 9 augusti 2016 09:56


Semester.... ahhhh ljuvliga semester.... typ! Okej jag får faktiskt vara liiite bitter att hösten började samtidigt som min semester och för att det faktiskt är lite svårt att slappna av när man förbereder för flytt. Dessutom så fick vi ställa in...

Av Vivi - 17 juli 2016 12:00


Jag läste just en fantastiskt sorglig krönika av Staffan Landin (läs den gärna här). Den handlar om flyktingfrågan och framförallt om det orimliga hat den frågan väcker och troll .... jävla troll. Jag har ingen sympati för de människor som via r...

Av Vivi - 18 juni 2016 16:03


.. SER JAG UT NÄR JAG FÖRSÖKER GÖRA SIT-UPs.....

Lite mer om MissVivi


Kontakt:
missvivi@hotmail.se

Veckans tips

Bloggträff 7 Maj i Skåne !!

   

FACEBOOK

Instagram

30 besvarade frågor

Kategorier

Hitta i bloggen

Bloggisar

Roligheter

Bloggar jag läser

Något jag brinner för...

Stöd frisk och Fri, föreningen mot ätstörningar

SMS

Sms:a FRISK50 eller FRISK100 till 729 80 så skänker du 50 eller 100 kr.

 

Här har jag varit

För ett år sedan.....

Arkiv

Hitta recept

Matbloggstoppen

Köp en recension

Köp en recension på min blogg på blogvertiser.se

Ragga besökare

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se