MissVivis synvinklar

Alla inlägg under augusti 2013

Av Vivi - 10 augusti 2013 11:23

Vid vättern ligger Askersund och inte långt därifrån ligger Aspa Herrgård.

Vi bodde där för någon helg sedan då vi var på väg upp till Örebrotrakten för att gå på bröllop.

Aspa Herrgård är en troligt fin gammal herrgård med rum från 1700-talet och familjerna som äger det har verkligen försökt att behålla karaktären samtidigt som de fört in moderna bekvämligheter, jag tycker att de verkligen lyckats med det. 


Entre



Badrummet, helt fantastiskt fint... 



..men häftigast var ju sovrummet !! Sov väldigt gott i denna sängen !

   


Maten var riktigt bra och framförallt intressant, kocken har verkligen ansträngt sig för att komma på innovativa smaker. Det enda jag kan klaga på är att matsalen var lite väl varm, men det är så klart svårt att få ordentlig ventilation i en matsal från 1700-talet, det är inte bara att sätta dit en AC direkt.

Förrutom maten så var servicen riktigt bra, det verkade dock som hotellet i stortsett sköttes av två personer, men de jobbade på så bra att man aldrig upplevde att man behövde vänta på ngt.


Letar man efter ett romantiskt litet "get away" för en helg eller bara en natt så kan jag verkligen rekommendera Aspa Herrgård.

Med fina rum, god mat och otroligt bra service så kommer de verkligen få er att känna er ompysslade !


 


Av Vivi - 8 augusti 2013 12:00

Vi var ju på vårt andra bröllop nu i helgen som var, även det helt fantastiskt!

Tyvärr blev jag trött lite fortare denna gång och orkade inte vara uppe lika länge, men det var ändå lite extra speciellt då bruden var en god vän till mig och jag känner till hennes/deras kärlekshistoria från början  

 

Min vän var fantastiskt vacker då hon steg ut på gången för att möta sin man, tyvärr började det faktiskt regna nästan precis när vigseln började. Men ärligt talat gjorde det ingenting, alla började skratta och det var en otroligt varm dag så det var nästan skönt med lite regn.

Bröllopet hölls på ett av de mest underbara ställena jag varit på och det blir ett helt inlägg om Pios Country Club senare då både boende, miljö, service och mat var i världsklass.


En av de saker som också utmärker detta bröllop (förutom underbara ställen och mina fina vän som gifte sig) var att bruden ifråga gjorde en liten kupp...

Under middagen så ställde hon sig och sjöng en jättefin låt till sin man och inte bara det ... hon spelade dragspel till !! Hur häftigt som helst , inte ens vi som kännt henne i ett par år har fått höra henne spela och sjunga så, hon var otroligt duktig och det var så fint !!

Efter en regnig vigsel man sent glömmer, en jättegod middag, tal och gott sällskap så gav faktiskt jag & maken oss, det blev en relativt tidigt kväll och jag sov som en prinsessa, något jag inte blivit bortskämd med senaste månaderna !


Jag & min stilige make, samma klänning, men ny frisyr & smycken !

   


För att jämföra... från förra helgen

 

Av Vivi - 7 augusti 2013 18:52

Två veckor semester är på tok för lite...

Speciellt när man haft något varje dag första veckan.

De senaste dagarna har jag inte mått så bra, delvis pga hormoner säkert, men också för att jag kännt mig stressad. Det är så mycket man vill hinna med med huset och inför bäbisens ankomst som helt enkelt inte blir gjort.

Tillslut kändes det inte ens roligt att handla babysaker.

Nu känns det dock lite bättre, vi tog en runda på Gekås igår och jag har fått vara hemma nästan hela dagen idag, så det känns som jag är lite mer i balans, det är dock sista gången jag bara tar två veckors semester !


Bloggen blir ju lidande som ni märker, men jag ska berätta om bröllop nr två som var i helgen och om de hotellen vi bott på så snart jag kan, samt svara på kommentarer förstås!

  

Nu känns det som vi iaf har liite nödvändiga saker inför pyrets ankomst...

     


 

Av Vivi - 3 augusti 2013 11:30


Hoppas denna videon fungerar nu ....

Angelique har faktiskt först detta året börjat trampa på detta viset

  


 

Av Vivi - 2 augusti 2013 22:21

Hmm jag tror jag sa ngt om att ha en lugn semester.... men tiden har verkligen rusat iväg !

Det har varit något varje dag, väldigt roliga saker förstås som en halv dag på stan med goaste A, spontanbesök av förra helgens brudpar, fika på Väla med söta Johanna m.m som sagt bara roligheter, men nästa vecka ska jag försöka hålla lite mer ledig. Har redan planerat in några saker, men det hade varit bra med en eller två hel-lediga dagar tror jag.

    

Idag har jag förövrigt gått in i v.32 tiden rusar som sagt. Nästa vecka ska vi försöka ta tag i det där med barnvagn, babyskydd och lite annat viktigt, det har liksom inte riktigt hunnits med innan.


I morgon är det bröllop igen, ett bröllop jag verkligen ser fram emot eftersom det är "min" fina M som gifter sig !

Hoppas ni har en bra semester där ute ni med !!


Nu är tårna helt borta....   

 

Lite mer om MissVivi


Kontakt:
missvivi@hotmail.se

Veckans tips

Bloggträff 7 Maj i Skåne !!

   

FACEBOOK

Instagram

30 besvarade frågor

Kategorier

Hitta i bloggen

Bloggisar

Roligheter

Bloggar jag läser

Något jag brinner för...

Stöd frisk och Fri, föreningen mot ätstörningar

SMS

Sms:a FRISK50 eller FRISK100 till 729 80 så skänker du 50 eller 100 kr.

 

Här har jag varit

För ett år sedan.....

Arkiv

Hitta recept

Matbloggstoppen

Köp en recension

Köp en recension på min blogg på blogvertiser.se

Ragga besökare

Ovido - Quiz & Flashcards