MissVivis synvinklar

Direktlänk till inlägg 21 augusti 2013

Katter & nyfödda

Av Vivi - 21 augusti 2013 19:43

Visst tusan !

Här skriver jag en massa om Pyret, naglar och annat och glömmer helt bort att berätta de glada nyheterna...

Athena är friskförklarad från ringormen !!!

  

Ni anar inte hur lättad och lycklig jag blev över det beskedet. Trodde faktiskt inte att vi skulle få henne frisk så snabbt, men tydligen (enligt en av alla de vetrinärer som vi pratat med) så är ringormens smittrisk lite överdriven. Enligt henne är det oftast människor och djur med nedsatt immunförsvar som får ringorm. Sedan kan det räcka med att du har en lätt infektion i kroppen, men i alla fall !

Så sanering & medecinering, allt vi kämpat så hårt med, verkar faktiskt ha gett resultat. Nu behöver vi inte oroa oss när pyret kommer till världen.


Däremot är det lite lustigt vad många kan ha åsikter om katter & att skaffa barn. Det finns de på mitt jobb t.ex som faktiskt sa att de tyckte vi skulle avliva katterna när Athena fick ringorm. Ännu fler tycker att det inte är en bra ide att ha katter alls med en nyfödd i huset för risken att katten lägger sig på barnet eller att de blir agressiva. Har tillochmed läkare som tycker att jag åtmindstone ska sluta hantera katterna nu när jag är gravis. Visst... man ska inte tömma deras kattlåda pga toxoplasmos, men att inte ens klappa sin katt känns väldigt överdrivet !!

Folk har haft djur i alla tider, man överger inte sitt husdjur, sin familjemedlem, bara så där.
Speciellt inte när det faktiskt handlar om små risker som EVENTUELLT kan inträffa.


Har ni varit med om eller hört något liknande ?

Hur reagerar ni ?


Pyrets "syskon" !!!

      




 
 
Sofia

Sofia

21 augusti 2013 20:03

Kan säga att jag vet precis hur det är. Hur ofta man får höra att du kan ju inte skaffa barn då får du avliva alla djuren ju, och liknande. Blir så j*vla arg av sånt!! Skulle aldrig göra mig av med mina djur, de är ju familj med<3

Sv: Jo visst är det, önska man hade hur mkt pengar som helst och kunde köpa allt man vill ha :)

http://bian.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

La mor

21 augusti 2013 20:07

Vi gillar lurviga barnbarn också - det är väl en självklarhet att behålla sina älskade djur även om det kommer ett litet pyre - den mesta forskningen visar att barn och djur är en riktigt bra kombi <3

Vivi

21 augusti 2013 20:08

Precis ! Puss mammi !

 
Teskedsmamman

Teskedsmamman

21 augusti 2013 20:19

Hur jag reagerade? Gosade med katterna och bad folk vara tysta om de inte hade nåt intelligent att säga.

http://Www.teskedsmamma.se

 
Ingen bild

Lisa-fisan

21 augusti 2013 20:46

Jag tycker att det är det dummaste jag hört. Ens katter är ju ens små bäbisar tills dom riktiga bäbisarna kommer. Det hade varit som att avliva det nya barnets storasyster för att hon eventuellt smittar den lilla med influensa. Åh, blir bara så bitter på människor som inte kan förstå kärleken man känner till sitt husdjur och tycker man ska avliva för "det är ju bara ett djur". Måh, känslolösa idioter som jag undanbeder mig från mitt liv. Men ÅH va härligt att Athena är frisk igen, hurra!! Hoppas du har det underbart och njuter ordentligt av din vackra tjocka mage :-D massa kramar!!

Vivi

23 augusti 2013 15:39

Tack Lisa !! :)

 
Emm

Emm

21 augusti 2013 21:32

Folk kan säga vad dom vill men det viktiga är hur ni känner. :) Kramar

http://www.emmli89.bloggplatsen.se

 
Jenny

Jenny

21 augusti 2013 21:45

Jag känner många som har haft katter och bebisar samtidigt utan problem! Ett par fick dock problem, men det var för att katten blev så svartsjuk på bebisen att han började protestera genom att bl.a kissa i barnvagnen (som var bebisfri vid tillfället). Men jag känner ingen - eller har ens hört talas om - att en katt skulle skada en bebis på något sätt!!

Men vad skönt att Athena är frisk - det gjorde ni bra! <3

http://jennyelin.bloggplatsen.se

Vivi

23 augusti 2013 15:55

Tack fina Jenny !

 
SaraM

SaraM

22 augusti 2013 07:05

Vad härligt att hon är frisk! Nu är inte jag någon djurmänniska överhuvudtaget men tycker det låter jättekonstigt att man inte skulle kunna ha husdjur när man har små barn. Kom ihåg att du är mamma till din bebis, du vet om det är bäst! Kram

http://ensarasblogg.blogspot.com

Vivi

26 augusti 2013 20:36

Tack snälla Sara!! Kul att jag nu iaf kan följa dig på instagram även om jag saknar läsa dina inlägg. Kram

 
trollet

trollet

22 augusti 2013 08:25

Finns mycket som är överdrivet... fortsätt du klappa din katt=)) OM det blir ett problem får du ta det då!! Oftast går det utmärkt... Kram!

http://lchftrollet.blogg.se

 
Patricia♔ ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ

Patricia♔ ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ

22 augusti 2013 13:48

Men vilka idiotiska uttalande. Det finns ju hur många som helst som har djur och har barn. Risker finns det med allt, men man kan ju inte gå runt och nojja och oroa sig i onödan. Klart katterna ska få leva kvar hos er.
kramar

http://patriciac.blogg.se

 
anna

anna

22 augusti 2013 17:15

Vad härligt att missen är frisk!!! Hurra :-) Hemskt när "ungarna" blir dåliga....

Jisses!!!?
AVLIVA katterna pga bebbe i huset? Var får folk allt ifrån, det är skrämmande. Jag menar, visst skulle katten vilja mysa och lägga sig hos babyn, men de flesta föräldrar har koll på sitt spädbarn....och ensamma hemma brukar de ju inte vara.....typ ;-)

Att inte tömma pottan, det kan man förstå. Men att inte KELA med djuren? Märkligt. Vare sig de har haft ringorm eller inte, katten är ju friskförklarad!

Om någon i familjen får allergi - det är en helt annan fråga! Och då hade de flesta (hoppas jag!!) sökt ett nytt bra hem till hårmonsterna.

Vi har tre ungar i huset och de har överlevt ett gäng katter och ett par hundar. Ett stort plus är att de samtidigt lärt sig hantera djur!

Skit i olycks-korparna och mys på - tycker jag <3

/anna

http://anna-i-dungen.bloggplatsen.se

 
Margita

Margita

22 augusti 2013 20:42

Jaha, så det är så det pratas....;)
Visst finns den där risken med toxoplasmos men den finns ju också vid arbete med jord....så jag tycker nog att det är överdrivet att överge sina katter när man blir gravid, men jag känner ändå respekt för de som väljer att göra så. Inte överge men omplacera. Själv skulle jag aldrig komma på tanken men det är jag det! :)

http://sengas.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Vivi - 17 augusti 2016 09:07

Det är något speciellt med de där första.... Första tårtbiten Första steget Första resan ..... Första karusellen !!                    Det kommer inte bli det sista .... speciellt det lilla parisehjulet Emil älskade ...

Av Vivi - 13 augusti 2016 10:15


Jag har gått upp något kilo och det är nog för att mitt hjärta blivit så tungt så tungt. Jag tror mammahjärtan ofta väger tyngre än andras..... (och vissa pappan-hjärtna med så klart). Det är en massa spännande på gång i våra liv nu och mycket av d...

Av Vivi - 9 augusti 2016 09:56


Semester.... ahhhh ljuvliga semester.... typ! Okej jag får faktiskt vara liiite bitter att hösten började samtidigt som min semester och för att det faktiskt är lite svårt att slappna av när man förbereder för flytt. Dessutom så fick vi ställa in...

Av Vivi - 17 juli 2016 12:00


Jag läste just en fantastiskt sorglig krönika av Staffan Landin (läs den gärna här). Den handlar om flyktingfrågan och framförallt om det orimliga hat den frågan väcker och troll .... jävla troll. Jag har ingen sympati för de människor som via r...

Av Vivi - 18 juni 2016 16:03


.. SER JAG UT NÄR JAG FÖRSÖKER GÖRA SIT-UPs.....

Lite mer om MissVivi


Kontakt:
missvivi@hotmail.se

Veckans tips

Bloggträff 7 Maj i Skåne !!

   

FACEBOOK

Instagram

30 besvarade frågor

Kategorier

Hitta i bloggen

Bloggisar

Roligheter

Bloggar jag läser

Något jag brinner för...

Stöd frisk och Fri, föreningen mot ätstörningar

SMS

Sms:a FRISK50 eller FRISK100 till 729 80 så skänker du 50 eller 100 kr.

 

Här har jag varit

För ett år sedan.....

Arkiv

Hitta recept

Matbloggstoppen

Köp en recension

Köp en recension på min blogg på blogvertiser.se

Ragga besökare

Ovido - Quiz & Flashcards