MissVivis synvinklar

Alla inlägg under juni 2013

Av Vivi - 9 juni 2013 20:00


Gud som jag grät när jag hörde denna första gången....


ANNONS
Av Vivi - 8 juni 2013 18:30

Jag gillar verkligen låten, men älskar videon !!

ANNONS
Av Vivi - 8 juni 2013 08:45

Detta inlägget har jag funderat på länge om jag skulle skriva,

men jag väljer att berätta för att det är något man inte pratar så mycket om.

Det är först när du är med om det själv som människor runt omkring dig berättar sina historier.

Det hjälpte mig, jag hoppas min historia hjälper någon annan.


I maj 2012 kom det där lilla extra sträcket på stickan, det kändes overkligt men oj vad glad jag blev.

Först har man lite svårt att förstå att det verkligen är sant, men när dagar blev till veckor insåg man att det var på riktigt, något litet växte i mig och vi skulle bli föräldrar.

I början fick mina föräldrar och närmaste vänner veta, men ju närmare man kom den "säkra" v.12 ju fler fick veta det på jobbet osv. Det är svårt att hålla sådan glädje inom sig för länge.


V.12 kom och gick, jag hade börjat kolla på barnkläder & mammakläder och vi hade tagit bilder på magen sedan v.8

I vecka 13 fick jag plötsligt väldigt ont i ryggen en dag och min mage blev väldigt hård och svullnade. Några kommenterade på jobbet att nu såg jag verkligen gravid ut...

Kvällen kom och smärtan ville inte ge sig, den ökade snarare i styrka och jag började få små blödningar. Jag var förstås fruktansvärt rädd och orolig och pratade med vårduppplysning som sa att allt detta kunde vara normalt, men när jag fick en större blödning åkte jag och maken iväg till akuten.


Väl på sjukhuset fick jag undersökas och det konstaterades att jag fått missfall.

Fostret hade dött några veckor tidigare, men det tog väl ett litet tag innan min kropp reagerade på att jag inte längre var gravid. Var femte graviditet slutar faktiskt i missfall, men de flesta sker innan v.8

Självklart var det förkrossande att gå igenom detta, att förlora en bit av en framtid, ett litet liv, men man tar sig igenom det. Det hjälper att ha fantastiska vänner, familjen och framförallt min underbare make som jag gick igenom detta med, det var ju inte bara jag utan vi som förlorat.


-Det jag dock jag säga om mina erfarenheter är att det inte hjälper att oroa sig, det är inget du kan styra över. Det är inget du gör eller har gjort som orsakar missfallet, det är bara sådant som händer ibland då en graviditet faktiskt är en otroligt komplicerad process.

-Ge dig också tid att faktiskt sörja, det är ett litet liv, en framtid som försvinner och man får vara ledsen trots att man får höra att missfall är vanligt. Ingen kan heller mäta sorg, ingen kan jämför din sorg med någon annans.

-Folk kommer också komma med klumpiga kommentarer, försök stänga dem ute då de flesta ändå menar väl. Hörde så många gånger  "Nu vet du iaf att du kan bli gravid",  det är inget som hjälper då meningen med att bli gravid är att kunna få barn.

-Jag sörjde, men kanske inte så som jag borde, jag bet nog ihop lite mycket och sköt sorgen framför mig som jag är så otroligt br apå att göra. Det är inget som fungerar, den hinner ikapp förr eller senare. I mitt fall kan den fortfarande komma i små omgångar, det är helt okej.


Idag står jag här med en ny babybula.

Jag har självklart varit orolig, speciellt i början av min graviditet och jag har inte riktigt samma galna glädjerus som jag hade första gången, men jag är lycklig.

Vi växer och pyret verkar må bra!

Det har varit ett tufft 1½ år om jag ska vara ärlig, men jag ser fram emot framtiden!


Har ni några frågor är det bara att fråga på, jag lyssnar och jag svarar.

Ville som sagt skriva detta inlägg för att synlig göra något vi inte pratar så mycket om.

Många kramar !!

 Av Vivi - 7 juni 2013 18:00


Jag har förälskat min lite i denna rösten, hans låtar får mig dock ofta att gråta.

Vet inte riktigt varför, kanske det är det vackra trasiga i hans låtar & videos...

Imorgon kommer ett inlägg där jag berättar om något väldigt personligt.... 
Av Vivi - 7 juni 2013 08:55

Igår firade jag Sverige genom att njuta av Sverige !


Först en minimässa vid kajen, mötte upp finaste D och sötaste lille W och det blev en jättemysig liten stund med fika, lite fotografering och en titt på utställarna. Jättetrevligt initiativ av tjejjerna som ordnade det måste jag säga !!

Jag hittade bland annat en tjej som har homepartyn för bakintresserade ( SugarKitchen ) och en tjej som sydde fantastiska små mössor & kläder för barn (Myran & Lo).

Bäst var dock Malins alias Meekatt coola tavlor! Älskar att hon går utanför ramarna (ha ha nu var jag rolig va) och gör tavlor med ord som speglar verkligheten lite mer än "carpe diem".


Snygga som tusan, finns att köpa här !

 

Sötaste fikasällskapet (sorry D, lille W vinner   )

 


Efter denna mysiga lilla tripp så mötte jag uppp maken & svärmor, åkte förbi och köpte varsin macka och dricka och sedan ut i naturen. Jag älskar att göra små utflykter och igår var det helt perfekt utflyktsväder.

Jag njöt av våra vackra västkust i fulla drag, sedan avslutade vi med glass på favorit glasshaket, det var helt enkelt en ganska perfekt dag. Fler sådan tack !!  

 

     


 

Av Vivi - 6 juni 2013 11:00

Idag firar jag Sverige!

Jag firar vår historia, vår vackra natur, vår allemanrätt.

Jag firar att jag bor i ett demokratiskt land utan krig.

Jag firar att jag vaknar varje dag utan att behöva oroa mig för mat eller tak över huvudet.

Jag firar jag får röra mig fritt.

Jag firar att jag får studera, köra bil och jobba.

Jag firar att jag har någon stanns att ta vägen när jag blir sjuk elelr när jag blir gammal.


Ja vi har mycket att jobba med här i Sverige,

men vi får ALDRIG glömma bort hur bra vi också har det jämfört med många andra länder !


 

Av Vivi - 5 juni 2013 18:30

Det är fyra år sedan jag skrev detta inlägget...

Galet vad tiden går !!

I fyra år har vi bottt i vårt lilla hus !!

  

 Av Vivi - 5 juni 2013 09:30

Vilken härlig dag !!

Solen skiner, har redan fått in en tvätt i maskinen, dammsugning och lite städning står på schemat... MEN....

Jag är ledig !!


Jag har en liten minisemester från idag till måndag, egentligen skulle jag och maken åkt iväg på en miniweekend, hälsat på älskade lillasyster, bott ngn natt på SPA och haft det riktigt mysigt, men nu när Angelique fick sitt tredje anfall så kändes det inte riktigt bra. Att lämna två ganska svårt sjuka katter med svärmor kändes inte okej för oss. Även om Svärmor kanske hade kunnat hantera det så hade vi oroat oss så pass mycket att vi ev. inte hade kunnat njuta av semestern.

Det känns så klart lite trist, vi hade verkligen velat få denna sista lilla semestern innan bebis kommer, men nu gör vi det bästa av vår "hemmasmester" istället!


Ska städa lite idag, men sedan skajag också njuta lite av solen och framförallt passa på att vila. Tror min kropp tycker jag behöver varva ned lite och pyssla om både mig själv och magen.

i morgon ska jag på ett litet minievent med en tjejkompis och resten av helgen... ja vi får se. Middag & bio kanske, en utflykt ? Vi får se vad jag och maken orkar och har lust med helt enkelt. Ska bli skönt att bara få vara några dagar !

Vad ska ni hitta på denna nationaldagshelg ??


Ser ut att bli en fin dag idag !

  

Lite mer om MissVivi


Kontakt:
missvivi@hotmail.se

Veckans tips

Bloggträff 7 Maj i Skåne !!

   

FACEBOOK

Instagram

30 besvarade frågor

Kategorier

Hitta i bloggen

Bloggisar

Roligheter

Bloggar jag läser

Något jag brinner för...

Stöd frisk och Fri, föreningen mot ätstörningar

SMS

Sms:a FRISK50 eller FRISK100 till 729 80 så skänker du 50 eller 100 kr.

 

Här har jag varit

För ett år sedan.....

Arkiv

Hitta recept

Matbloggstoppen

Köp en recension

Köp en recension på min blogg på blogvertiser.se

Ragga besökare

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se