MissVivis synvinklar

Direktlänk till inlägg 18 april 2013

Ibland blir jag så j-la arg !!!

Av Vivi - 18 april 2013 11:52

Läste en artikel idag som gjorde mig minst sagt upprörd (vill du läsa den gå in här på Metro).

I stockholm står alltså modellagenturer utanför ätstörningkliniker och försöker hitta modeller !!!

Även om den var ett år sedan de hade ett rappoterat fall då detta förekommit, så är personalen på kliniken övertygade om att det fortfarande pågår.


Jag hade bra gärna velat ha ett namn på en av dessa agenturer och jag hade hängt ut dem överallt och jag hade gärna fått tag på en av agenterna som hängt utanför sådana kliniker.

Hur kan man åka till ett ställe där svårt sjuka människor finns, många minderåriga, och försöka få in dem i en branch som helt klart hade varit skadlig för dem. Dessutom att bara gå fram till en person med en ätstörnng och börja ge komplimanger för att han/hon är smal är att försöra allt det som kliniken jobbar för ! Det kan göra väldigt stor skada.


Det finns så mycket som samhället måste lära sig om ätstörningar. Att det är en allvarlig sjukdom som faktiskt tar livet av människor verkar månmg aha svårt att förstå tyvärr.

Ush !! Nej...nu ska jag itne skriva mer om det för jag blir bara så himla upprörd !!! 


 


 
ANNONS
 
Dyslexiamaniac

Dyslexiamaniac

18 april 2013 12:08

Ja men.... Så som modellerna ska se ut så är det ju helt rätt avdelning att leta dem på, tyvärr. Eller tror du modeller är naturligt smala?
http://static.feber.se/article_images/23/94/86/239486_450.jpg
Helt normala modeller, vilka är väldigt smala. Var går gränsen till friskt och sjukt där?

http://dyslexiamaniac.bloggplatsen.se

Vivi

20 april 2013 09:28

Förstår inte ditt argument... du kan inte på fullaste allvar mena att det på ngt skulle rättfärdiga dessa agenters bettende och jag är fullt medveten om problematiken med ätstörningar i modellvärlden och detta är ett problem, ätstörningar är en allvarlig sjukdom som inte får den uppmärksamhet och hjälp den behöver !

 
Bodypalace

Bodypalace

18 april 2013 15:46

Kan tycka att det är väldigt konstigt att inte agenturen namnges. Det är ju en journalists uppgift att ta reda på det för att bekräfta storyn. Men förmodligen är dom väl skyddade av någon slags lag eller regel. Hoppas namnet på företaget dyker upp så småningom!

http://bodypalace.blogspot.se

 
Miimz

Miimz

18 april 2013 20:20

Usch! Det är så otroligt fult av dem att göra så. Jag förstår helt varför du blir arg.

http://daydream91.wordpress.com

 
Hanna

Hanna

19 april 2013 20:36

Ja, det är helt galet, härnäst kommer McDonalds bygga restauranger utanför varje viktväktarlokal....kram

http://hannastankar.bloggplatsen.se

 
Cecilia

Cecilia

24 april 2013 22:28

Men jösses, det där hade jag aldrig hört talas om, det är ju helt sjukt ju :/ verkligen att förstöra klinikers arbete som du skriver.

Hoppas att pissen snart mår bra :( låter ju inte alls kul det där, förstår att det är jättejobbigt att åka hem utan katt alltså, jag hade också blivit knäckt, minst sagt.
Vad är det mer för fel på henne? (har inte hängt med här på olika bloggar som vanligt...)
Stackars liten...

Hade ni det trevligt på Vann? Jag var där med sambon efter min sista födelsedag, bara någon timme dock. Fick badat lite, gillade de där uppvärmda små krypinen ;) Hehe.
Synd du inte hann ses, men skulle du till Bohuslän på någons födelsedag här snart eller vad sker? =) Skulle vara himla kul att träffa dig i verkligheten, fast vi skriver ju inte så mycket längre till varandra och det är nog mitt fel. Jag har haft så mycket att greja med. Nu är jag dock ledig ifrån jobbet i alla fall. Alltid nåt. Börjar igen om några veckor =)

Kram till dig!

http://www.ceciliadarling.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Vivi - 17 augusti 2016 09:07

Det är något speciellt med de där första.... Första tårtbiten Första steget Första resan ..... Första karusellen !!                    Det kommer inte bli det sista .... speciellt det lilla parisehjulet Emil älskade ...

Av Vivi - 13 augusti 2016 10:15


Jag har gått upp något kilo och det är nog för att mitt hjärta blivit så tungt så tungt. Jag tror mammahjärtan ofta väger tyngre än andras..... (och vissa pappan-hjärtna med så klart). Det är en massa spännande på gång i våra liv nu och mycket av d...

Av Vivi - 9 augusti 2016 09:56


Semester.... ahhhh ljuvliga semester.... typ! Okej jag får faktiskt vara liiite bitter att hösten började samtidigt som min semester och för att det faktiskt är lite svårt att slappna av när man förbereder för flytt. Dessutom så fick vi ställa in...

Av Vivi - 17 juli 2016 12:00


Jag läste just en fantastiskt sorglig krönika av Staffan Landin (läs den gärna här). Den handlar om flyktingfrågan och framförallt om det orimliga hat den frågan väcker och troll .... jävla troll. Jag har ingen sympati för de människor som via r...

Av Vivi - 18 juni 2016 16:03


.. SER JAG UT NÄR JAG FÖRSÖKER GÖRA SIT-UPs.....

Lite mer om MissVivi


Kontakt:
missvivi@hotmail.se

Veckans tips

Bloggträff 7 Maj i Skåne !!

   

FACEBOOK

Instagram

30 besvarade frågor

Kategorier

Hitta i bloggen

Bloggisar

Roligheter

Bloggar jag läser

Något jag brinner för...

Stöd frisk och Fri, föreningen mot ätstörningar

SMS

Sms:a FRISK50 eller FRISK100 till 729 80 så skänker du 50 eller 100 kr.

 

Här har jag varit

För ett år sedan.....

Arkiv

Hitta recept

Matbloggstoppen

Köp en recension

Köp en recension på min blogg på blogvertiser.se

Ragga besökare

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se