MissVivis synvinklar

Direktlänk till inlägg 20 december 2012

Kontaktperson & nytt jobb ?

Av Vivi - 20 december 2012 14:00

Jag har ju skrivit lite om att de kommer ske vissa förändringar på bloggen, men det är först nu jag känner att jag kan berätta om vad som kommer hända och framförallt varför !

Jag kommer ju inte ha samma tillgång till bloggen som förrut, tidigare har jag ju kunnat blogga från jobbet, men nu kommer bloggen bli en fritidssyssla och jag kommer dessutom få lite mindre fritid.

Detta av två anledningar....


1) Från och med i januari kommer jag få en ny arbetsgivare och nya arbetsrutiner. Detta är något jag ser väldigt mycket fram emot. Vägen hit har varit lång och snårig och det kommer inte bli en dans på rosor, men jag försöker ändå gå in med en positiv attityd och hoppas att resten löser sig.

Jag kommer faktiskt gå från att vara fastanställd av ett bemanningsföretag till att ta ett föräldrarvikariat. Varför jag gör detta är för att som bemanningsanställd så vet jag inte vart jag hamnar och hur länge jag får uppdrag eller hur långt jag får köra (utan milersättning) och jag får ca 3000-4000kr mer i månaden på att ta vikariatet.


2) Jag kommer vara kontaktperson för ABkontakt! (ABkontakt = Anorexi/Bulimi-kontakt)


Detta är något jag ser oerhört mycket framemot!! Ni vet ju alla att jag har ganska starka åsikter när det kommer till kroppsideal och jag har länge kännt att jag velat engagera mig mer och det var där någonstanns som jag hittade abkontakt och de hittade mig. Nu hjälper jag dem att starta upp en lokalförening här i länet då det inte funnits någon sådan tidigare och det var det artikeln jag berättade om handlade om.



 


Det kommer börja i liten skala då jag har begränsat med tid eftersom jag jobbar 100% och för att vi ännu är väldigt få volontärer/frivilligarbetare, men min förhoppning är naturligtvis att lokalföreningen ska växa och göra en massa nytta !

Jag kommer skriva mer om ABkontakt i framtiden, men detta är min privata blogg och kommer fortsätta i samma stil & anda som innan.


Jag ber inte ofta er läsare om tjänster,

men jag tänkte be er som inte har tiden men kanske pengarna att kanske skänka en liten gåva.

ABkontakts arbete är otroligt viktigt speciellt nu vid jul då många vårdinstanser stänger

och det är ofta den svårast tiden på året för de som är drabbade av en ätstörning.


Antingen kan man bli medlem, det kostar bara 200kr om året (läs mer här)

eller...

                                                  
                       SMS:a
din gåva!

sms-modul



 


 
 
Fia

Fia

20 december 2012 15:51

Hurra, så roligt att allt är klart! Stort grattis från Seattle. :) Och så häftigt med tidningsartikeln. Heja heja, fina Vivi! Kramar

http://www.emeraldcityreflections.blogspot.com

 
Ingen bild

Fisan

20 december 2012 15:52

Åh vad roligt att trilla in här efter långt om länge och se att det börjar röra på sig för dig.
Jag tycker det är ett jätte bra beslut att ta det där vicket, så otroligt duktig och uppskattad som du är så tror jag att de flesta arbetsgivare skulle göra sitt yttersta för att hålla kvar dig.
...och vilken medmänniska du är som ställer upp för folk med ätstörningar. Alla skulle behöva en liten dos av dig. Medmänsklighet, vänlighet och energi att dela med sig kan vara smittsamt ;)

Vill även passa på att åter igen be om ursäkt för att jag glömde vår fika. Det skäms jag fortfarande för :P ...och jag kunde ha hanterat det hela betydligt bättre än vad jag gjorde.
Lycka till Miss Vivi. Jag tror 2013 blir ett toppen år för dig :)

God jul och gott nytt!!

Vivi

20 december 2012 16:22

HEEEEEEJ!
Tack för din underbara kommentar

 
Mia

Mia

20 december 2012 15:59

Åhhh va spännande och roliga saker, tjohej 2013 blir toppen för världens bästa tjej - är så glad för din skull så jag storknar o spricker nästan :-D

Du är perfekt som kontakt, du har rätt inställning och också erfarenhet av hur andra kan må och du själv har mått och tänkt - spännande att följa dig där.

Du får bli som jag i bloggsfären, iblandkontakt och just nu vid årsslut ännu mindre men hos några är jag nog ändå varje dag :-D gissa vilka ;-)

I morgon jobbar bara jag här o det är skönt, inga störningsmoment så jag blir klar i tid innan jul.

Puss o kram finaste Vivi ♥

http://fredthevov.blogg.se

 
Margita

Margita

20 december 2012 16:09

Stort STORT Grattis till ditt nya jobb och ditt engagemang för de med ätstörningar. Du är guld värd, Vivi! Jag har känt en "Anorexiatjej" på nära håll (men det var längesen nu och hon är frisk idag), så jag vet lite om vilket h-e de går igenom, dessa tjejer (för det är ju oftast tjejer, finns det killar som har åkomman förresten, kom jag på nu?) hmm
Kram

http://sengas.bloggplatsen.se

 
Tess

Tess

20 december 2012 19:38

Grattis t kneget! Va kul, låter spännande!

http://motherwomanwife.blogg.se

 
Tess

Tess

20 december 2012 19:38

Sv: Önskar dig också en riktigt God Jul! Kram!

http://motherwomanwife.blogg.se

 
malin-heléna

malin-heléna

20 december 2012 20:36

Hej Vivi! Jag fick faktiskt ett litet ryck att klicka in på bloggen idag och kände mig så stygg för att jag inte svarat på alla kommentarer jag fått på så länge. ;P
Och fick faktiskt lite bloggsug med! :)

Vad roligt att läsa detta inlägg! Jag blir så glad för din skull både för jobbet och din insats för ABkontakt! Du är en fantastisk människa med så mycket go. :)
Du kommer att bli en super bra tillgång för dem! Både på jobbet och som kontakt person.
Kram!

http://www.malin-helena.bloggplatsen.se

 
Ida

Ida

20 december 2012 21:35

Va härligt! Bara bra nyheter, trots att bloggen får lite mindre tid. Men vad gör det när du har så mycket intressant och viktigt att göra! Tycker det låter jättebra med ABkontakt! Det behövs verkligen i dagens samhälle! Hurra för dig (för er!!)! :)


SV: Ska försöka varva ner nu. Imorn ska jag ju träffa en gammal vän (ja hon är 17 dagar äldre än mig...haha) och hoppas kunna skratta bort lite stress. Ska även till en underbar inredningsbutik och kika lite. Kram

http://lilla-pys.bloggplatsen.se

 
Linda

Linda

20 december 2012 21:40

Jättegrattis till ditt nya jobb:-)

Känner ju inte dig irl s.a.s men du känns så riktig och äkta och jag tror du är en perfekt person att välja som kontaktperson gällande sådana här viktiga frågor. Bara så rätt!!

Tack för hårberömmet :-) Jag har varit rödhårig förut, men inte såhär röd, trivs jättebra i det!

Kram till dig och önskar dig en riktigt skön, härlig, mysig och God Jul.

Kram Linda

http://www.enlitenvra.blogspot.com

 
SaraM

SaraM

20 december 2012 21:42

GRATTIS till nya jobbet! Låter som en utmaning och som att 2013 kommer bli ett toppen år! Det verkar ju börja lovande i alla fall. Kram!

http://ensarasblogg.blogspot.com

 
Hanna

Hanna

20 december 2012 23:36

Vad fint! Verkligen glad för din skull! Alla borde göra något för det som de brinner för! Tänk vad fin världen hade varit då!
Hoppas att allt blir lika bra som du tror på jobbfronten!
KRAMAR

http://hannastankar.bloggplatsen.se

 
chris

chris

21 december 2012 01:13

det du gör är så sjukt bra! jag kan lätt skänka pengar om jag år skriva om det i min blogg som jag brukar göra med de jag skänker pengar till?

http://chriisss.blogg.se

 
Emm

Emm

21 december 2012 10:33

Vad antastiskt roligt för dig! Jag håller alla tummar och tår att det kommer gå jättebra...men det gör det också. Ingen är bättre lämpad för ett jobb som när man brinner för det. Kramar

http://www.emmli89.bloggplatsen.se

 
Linda-Mamma till Alfred

Linda-Mamma till Alfred

21 december 2012 11:29

Men ÅHH stort grattis till världens grymmaste tjej! Passar dig verkligen bra!! Starkt Vivi..
Hihi tyckte det var kul med en twist på tårtan alla fick sig ett gott skratt!Haha jobbas det för långsamt så kan jag allt vara en liten bitch;)Mohahahahaha.
Japp skall berätta när allt är klart såklart!

http://hummingbird.blogg.se

 
Cecilia

Cecilia

21 december 2012 12:39

Men åååhhh vad spännande & kul!! Det passar ju du perfekt som! Vad glad jag blir för din skull :-D
Hur kommer ditt arbete att bli, dina arbetsuppgifter? =) Åh det måste vara så mycket mer givande det jobbet. Grattis grattis i mängder till dig! Sånt skulle jag med vilja jobba med i framtiden :)

Sv: Åh men tack vad söt du är , kan se det framför mig när du står där med pompomarna hahaha :) och tomteluvan på det ;)

Ja men det får jag ju kika på. Får granska din blogg noggrannt ;) när jag hinner, är mycket nu. Jobb och klippningar om vartannat. Men jag klagar inte, det är skönt att ha något att göra, känna sig behövd. :)) Jag tacka iaf nej till nyår, även om jag inte vet vad som kommer ske den dagen, men så får det bli.

Kramar

http://www.ceciliadarling.se

 
Erica

Erica

21 december 2012 15:24

Måste säga att jag tycker att ABkontakt verkar vara något riktigt bra!! ♥

http://faithhopelove.blogg.se

 
Sussi

Sussi

22 december 2012 13:28

Men Grattis! Vilket otroligt intressant och givande jobb! Passar dig som handen i handsken. Kanske du till och med blir kvar där efter vikariatet går ut. Brukar ofta vara så..
Jag är intresserad av att bli medlem men är lite osäker när det gäller att gå in och betala på nätet. Finns det några andra sätt att göra det på? Annars får jag helt enkelt göra det på nätet. Klart man vill vara med och stödja på det sättet man kan.

Skoj Luciafirande du la ut :)

God Jul
Kramisar

http://allt-om-inget.bloggplatsen.se

 
Fnulan

Fnulan

22 december 2012 22:07

Många grattis till dig vännen!!! Glad att du vågar!! Och glad att du finns för våra barn eller vuxna med ätstörningar! DU vet att jag uppskattar det...
Massa varma kramar till dig!

http://bloggfamiljen.se/fnulan

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Vivi - 17 augusti 2016 09:07

Det är något speciellt med de där första.... Första tårtbiten Första steget Första resan ..... Första karusellen !!                    Det kommer inte bli det sista .... speciellt det lilla parisehjulet Emil älskade ...

Av Vivi - 13 augusti 2016 10:15


Jag har gått upp något kilo och det är nog för att mitt hjärta blivit så tungt så tungt. Jag tror mammahjärtan ofta väger tyngre än andras..... (och vissa pappan-hjärtna med så klart). Det är en massa spännande på gång i våra liv nu och mycket av d...

Av Vivi - 9 augusti 2016 09:56


Semester.... ahhhh ljuvliga semester.... typ! Okej jag får faktiskt vara liiite bitter att hösten började samtidigt som min semester och för att det faktiskt är lite svårt att slappna av när man förbereder för flytt. Dessutom så fick vi ställa in...

Av Vivi - 17 juli 2016 12:00


Jag läste just en fantastiskt sorglig krönika av Staffan Landin (läs den gärna här). Den handlar om flyktingfrågan och framförallt om det orimliga hat den frågan väcker och troll .... jävla troll. Jag har ingen sympati för de människor som via r...

Av Vivi - 18 juni 2016 16:03


.. SER JAG UT NÄR JAG FÖRSÖKER GÖRA SIT-UPs.....

Lite mer om MissVivi


Kontakt:
missvivi@hotmail.se

Veckans tips

Bloggträff 7 Maj i Skåne !!

   

FACEBOOK

Instagram

30 besvarade frågor

Kategorier

Hitta i bloggen

Bloggisar

Roligheter

Bloggar jag läser

Något jag brinner för...

Stöd frisk och Fri, föreningen mot ätstörningar

SMS

Sms:a FRISK50 eller FRISK100 till 729 80 så skänker du 50 eller 100 kr.

 

Här har jag varit

För ett år sedan.....

Arkiv

Hitta recept

Matbloggstoppen

Köp en recension

Köp en recension på min blogg på blogvertiser.se

Ragga besökare

Ovido - Quiz & Flashcards