MissVivis synvinklar

Direktlänk till inlägg 30 november 2012

En lyxig drink till helgen ?

Av Vivi - 30 november 2012 13:45

Jag kanske inte är så mycket för att dricka vin, öl eller cider, men en riktigt god drink tycker jag är lyx.

Att faktiskt lägga lite tid på att göra en riktigt god och festlig drink innan eller efter maten kan höja vilken middag som helst, kan höja vilken kväll som helst med för den delen, med eller utan middag.


  

Nu var det alldeles för länge sedan jag gav er drinktips och anledningen är att jag helt enkelt varit alldeles för dålig på att dricka drinkar. Det har ju ibland blivit en vanlig rom och cola på helgen, kanske med en lime i, gott, men ärligt talat inte särskilt intressant. Jag är riktigt sugen på att pröva något nyt & spännande !


När jag ska festa till det blir det ju oftast daiquiris, de är ju alltid en hit och det känns lite mer avancerat då man får dra fram mixern, göra sockerlag osv., men även om man kan variera daiqiuris in i det oändliga, så tröttnar man tillslut på dem med.


Mango daiquiri

    
Nu kanske man inte alltid har alla ingredienser som behövs hemma när man är sugen på att göra en festlig drink, i många drinkar är det speciella likörer som ska i. Men du kommer faktiskt långt på att ha grunderna hemma t.ex. vit rom, gin och vodka. Passa på och köp småflaskor med likör när du har möjlighet, de används kanske inte så ofta, men de håller länge och brukar vara användbara när man prövar att göra drinkar!

Om du inte vill fylla upp barskåpet med suspekta likörer   så fungerar det ju bra att helt enkelt testa drinkar på krogen.

 


 
ANNONS
 
Yohanna - Fotograf i Hälsingland

Yohanna - Fotograf i Hälsingland

30 november 2012 14:14

Jag tycker att det är rätt skoj att försöka få ihop lite drinkar, men som sagt så ska man ha en massa saker som man oftast inte har hemma..

SV: Tackar :)
Okej, då ska jag testa göra cake-pops nått tag :)

http://yohannafotograferar.blogg.se

 
Patricia♔ ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ

Patricia♔ ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ

30 november 2012 14:47

Jag är dålig på drinkar, dricker väldigt sällan nu för tiden så jag har knappt testat något alls.

Tack Vivi:) Jaså, förför bär inte du rött. Den färgen som är så fin. Men det är så med vissa färger att man kan gilla dem, men man tycker inte själv att man passar i dem.

Jo, jag önskar vissa stunder att jag också kände någon bra läkare, men de verkar vara sällsynta.

Var rädd om dig!

http://patriciac.blogg.se

 
Bodypalace

Bodypalace

30 november 2012 15:06

Det är ganska mysigt och gott med glögg på första advent också ;)

http://bodypalace.blogspot.se

 
Johanna

Johanna

30 november 2012 15:10

ha en badanka i drinken lyxar absolut till det och badankan får testa på annat än badkaret :) få får dricka drinkar ihop någon gång ;)

Ja absolut är det kul och se hur bloggaren ser ut, men det är inte det som avgör om jag läser bloggen eller inte. Utan vad personen skriver... skit snygg men helt tom på ideer, eller skit ful och ha massor med intressant och säga... enkelt val :P

11.35 till och med, bara inte tågen är sena, de har en tendens å vara det. När vi åkte till malmö för se handbollen, ställde dem in tåget, dörren gick inte och stänga haha.... kram

http://lifeofjohanna.bloggplatsen.se

 
Johanna

Johanna

30 november 2012 15:53

Ja vi får hoppas på det. Kom på måste kolla tåg hem med! :) Så jag slipper gå i timmar efter du åkt sen haha, så kul är det inte... :P
Tågen går rätt ofta så risken är minimal. Trist inte tågen matchade för dig :(

Låter bra, vi får boka in det haha.. kram

http://lifeofjohanna.bloggplatsen.se

 
Miimz

Miimz

30 november 2012 17:34

SV: Hoppas du har lika trevligt som jag! :)

http://daydream91.wordpress.com

 
FANTASY DINING

FANTASY DINING

30 november 2012 21:32

Håller med om att en riktig drink är lyx!Min favorit drink heter Platinum blond ocj innehåller gin, countrau,sockerlag, cirtonsaft och en skvätt malibu!

http://www.fantasydining.com

 
thaipinnen

thaipinnen

1 december 2012 13:09

sv; absolut det ska jag tänka på!:)

http://thaipinnen.se

 
Anna

Anna

4 december 2012 14:41

Vad roligt med drinkar!
När jag var i Thailand beställde jag alltid "Siamese Twins" på en av mina favoritbarer :-) Men jag har googlat och hittar tyvärr ingen drink med det namnet :/ Så det var nog någon egen uppfinning den bartendern hade... :( Typiskt när man väl hittar nån man tycker om.
Det var någon form av daiquiri (med krossad is i). Och grejen var att beställde man Siamese Twins så fick man in TVÅ glas...därav namnet :) Gott, gott i värmen :)
Men finns det någon klassisk vinterdrink egentligen???

http://livetmedskorpan.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Vivi - 17 augusti 2016 09:07

Det är något speciellt med de där första.... Första tårtbiten Första steget Första resan ..... Första karusellen !!                    Det kommer inte bli det sista .... speciellt det lilla parisehjulet Emil älskade ...

Av Vivi - 13 augusti 2016 10:15


Jag har gått upp något kilo och det är nog för att mitt hjärta blivit så tungt så tungt. Jag tror mammahjärtan ofta väger tyngre än andras..... (och vissa pappan-hjärtna med så klart). Det är en massa spännande på gång i våra liv nu och mycket av d...

Av Vivi - 9 augusti 2016 09:56


Semester.... ahhhh ljuvliga semester.... typ! Okej jag får faktiskt vara liiite bitter att hösten började samtidigt som min semester och för att det faktiskt är lite svårt att slappna av när man förbereder för flytt. Dessutom så fick vi ställa in...

Av Vivi - 17 juli 2016 12:00


Jag läste just en fantastiskt sorglig krönika av Staffan Landin (läs den gärna här). Den handlar om flyktingfrågan och framförallt om det orimliga hat den frågan väcker och troll .... jävla troll. Jag har ingen sympati för de människor som via r...

Av Vivi - 18 juni 2016 16:03


.. SER JAG UT NÄR JAG FÖRSÖKER GÖRA SIT-UPs.....

Lite mer om MissVivi


Kontakt:
missvivi@hotmail.se

Veckans tips

Bloggträff 7 Maj i Skåne !!

   

FACEBOOK

Instagram

30 besvarade frågor

Kategorier

Hitta i bloggen

Bloggisar

Roligheter

Bloggar jag läser

Något jag brinner för...

Stöd frisk och Fri, föreningen mot ätstörningar

SMS

Sms:a FRISK50 eller FRISK100 till 729 80 så skänker du 50 eller 100 kr.

 

Här har jag varit

För ett år sedan.....

Arkiv

Hitta recept

Matbloggstoppen

Köp en recension

Köp en recension på min blogg på blogvertiser.se

Ragga besökare

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se