MissVivis synvinklar

Direktlänk till inlägg 28 november 2012

Snälla använd reflexer....

Av Vivi - 28 november 2012 08:45

Igår när jag körde till simhallen körde jag förbi både polis & ambuland som stod vid ett övergångställe.

Som tur var visade sig ingen ha blivit skadad, det var en ambulans som hade fått väja för en gångtrafikant som hade gått rakt ut i gatan (mot röd gubbe).

Det hade ju däremot kunnat gå riktigt illa, både för personen som inte såg sig för, för ambulansen och för personen som var i ambulansen och skulle upp till sjukhuset.


Jag känner lite att gångtrafikanterna skyller på att bilförarna kör som idioter och bilförarna klagar på att cyklister och gångtrafikanter cyklar/går rätt ut utan att se sig för.

Hur man än ser på det, så är det personen utanför bilen som blir värst skadad om något händer, så därför är det väldigt bra om man försöker synas så mycket som möjligt.

Så använd reflexer !!! Inte bara en liten dinglande sak utan gärna ngt som sitter på benen & armarna, helst en reflexväst! De finsn att köpa på de flesta större varuhus som Ica, claes Ohlson osv. och jobbar ni på förskola hoppas jag ni vet att ni till skolan kan få gratis reflexvästar från t.ex IF och Trygghansa.


Själv är jag alltid försiktig vid övergångställen när jag kör och samma sak när jag går, för det är otroligt svårt som bilförare att se mörkt klädda personer (allt utan vitt blir mörkt) när det är mörkt ute, speciellt om det dessutom regnar eller duggar !!

Brukar ni använda reflexer ?

bild från google

 

 
ANNONS
 
Bodypalace

Bodypalace

28 november 2012 10:16

I yngre dar så var det det ju lite så att man skämdes över att reflexer för att det kändes fult. Lite sådär att reflexer var töntigt. Man förstod inte innebörden med att bära dom.

Igår hade jag faktiskt på mig hela fyra stycken olika med diverse reklam på också haha.

http://bodypalace.blogspot.se

 
Johanna

Johanna

28 november 2012 10:26

många gånger är det faktiskt inte bilarnas fel :) Gång och cyklister tror ibland de är odödliga...

Men det är lika när man cyklar och en gående tror de skall hinna över innan... eller går på cykelbanan och inte flyttar sig, man kommer ganska snabbt, jag har varit när cykla om kull flera gånger för de inte aktat sig när man i god tid plingar och sakta ner, men de går kvar lugnt som om inget hänt.

kram

http://lifeofjohanna.bloggplatsen.se

 
Johanna

Johanna

28 november 2012 10:48

Nu har jag gjort din award =)

http://lifeofjohanna.bloggplatsen.se

 
Mia

Mia

28 november 2012 10:54

Tack rara va gullig du är och så kör du omlott med rekläjmLinda ♥

Lustigt att du lade upp detta just idag, något som passar i mörkret och för alla (även de utan tanke på väst och de kan inte säga att det inte passar) kommer upp i shopen snaaart :-D

Kramkram

http://fredthevov.blogg.se

 
Patricia♔ ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ

Patricia♔ ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ

28 november 2012 11:23

Ibland kan jag nästan tycka att de borde införa en lag om att reflexer ska bäras när det är skymning och mörkt och är det nu så att man inte har reflex på sig så får man ju faktiskt ta lite ansvar och se till att det är säkert innan man springer över vägen. Men människor är inte kloka!!

När jag gör den citron/lakritstryfflen så hackar jag sådana där turkiskpeppar godisar. http://patriciac.blogg.se/2011/december/en-onskan-fran-en-lasare.html här är "receptet".

Kramkram

http://patriciac.blogg.se

 
Erica

Erica

28 november 2012 12:13

Jag använder nästan aldrig reflexer, men jag brukar däremot alltid tänka på att se mig för innan jag går över en gata (även om det är övergångsställe!) och inte bara gå. ;p

http://faithhopelove.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Vivi - 17 augusti 2016 09:07

Det är något speciellt med de där första.... Första tårtbiten Första steget Första resan ..... Första karusellen !!                    Det kommer inte bli det sista .... speciellt det lilla parisehjulet Emil älskade ...

Av Vivi - 13 augusti 2016 10:15


Jag har gått upp något kilo och det är nog för att mitt hjärta blivit så tungt så tungt. Jag tror mammahjärtan ofta väger tyngre än andras..... (och vissa pappan-hjärtna med så klart). Det är en massa spännande på gång i våra liv nu och mycket av d...

Av Vivi - 9 augusti 2016 09:56


Semester.... ahhhh ljuvliga semester.... typ! Okej jag får faktiskt vara liiite bitter att hösten började samtidigt som min semester och för att det faktiskt är lite svårt att slappna av när man förbereder för flytt. Dessutom så fick vi ställa in...

Av Vivi - 17 juli 2016 12:00


Jag läste just en fantastiskt sorglig krönika av Staffan Landin (läs den gärna här). Den handlar om flyktingfrågan och framförallt om det orimliga hat den frågan väcker och troll .... jävla troll. Jag har ingen sympati för de människor som via r...

Av Vivi - 18 juni 2016 16:03


.. SER JAG UT NÄR JAG FÖRSÖKER GÖRA SIT-UPs.....

Lite mer om MissVivi


Kontakt:
missvivi@hotmail.se

Veckans tips

Bloggträff 7 Maj i Skåne !!

   

FACEBOOK

Instagram

30 besvarade frågor

Kategorier

Hitta i bloggen

Bloggisar

Roligheter

Bloggar jag läser

Något jag brinner för...

Stöd frisk och Fri, föreningen mot ätstörningar

SMS

Sms:a FRISK50 eller FRISK100 till 729 80 så skänker du 50 eller 100 kr.

 

Här har jag varit

För ett år sedan.....

Arkiv

Hitta recept

Matbloggstoppen

Köp en recension

Köp en recension på min blogg på blogvertiser.se

Ragga besökare

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se