MissVivis synvinklar

Direktlänk till inlägg 12 oktober 2012

Gästinlägg- Hanna

Av Vivi - 12 oktober 2012 13:00

 Idag har vi vårt sista gästinlägg, det är Hanna som skriver ett inlägg.

I Hannas blogg finns alltid många kloka inlägg, med många åsikter och utrymme att diskutera.

På sätt och vi handlar detta inlägg om en resa, en livsresa, en åsiktsresa kanske! ?


Skall vi möta livets stora frågor idag?


Det är en fråga som jag ställer mig ibland. Skall vi sätta oss ner och diskutera döden? Eller meningen med livet? Tja. Vad är döden? Inte är det energi som slutar att existera i varje fall. Energi som förflyttas från ett objekt (en kropp) till en annan plats. Denna plats borde rimligen vara någonstans i närheten eftersom det verkar ologiskt att energin förflyttas till ett annat plan? Så har jag tänkt.


Meningen med livet. De dagar då jag inte riktigt vill, då tänker jag att den enda meningen med livet är att vara lycklig. Jag tänker att jag är så liten att jag ändå inte kan påverka. De dagar då jag vill, de dagarna tänker jag att meningen med livet är att vara lycklig men samtidigt påverka. Försöka att göra livet bättre för andra människor också. Då tänker jag att den sanna lyckan är att dela lyckan med andra, speciellt de som behöver det mest.


Livets stora frågor är som oss människor. De förändrar sig hela tiden. Frågorna är desamma, precis som kropparna vi lever i, men svaren verkar förändra sig varje dag. För mig är det viktigt att ändå reflektera och fundera över dem ibland. Viktigare frågor att veta var du står någonstans är ju etik och moral. Är det rätt att döda? Någonsin? Är det rätt stjäla? Om du gör det som Robin Hood? Hur mycket värt är en människas liv och hur skall du behandla andra människor. För om du vet var du står i de frågorna, då kan du vara mer säker på var du står som person. Fast. Precis som med allt annat så förändrar sig de åsikterna över tiden.


Så skall vi möta livets stora frågor lite idag, så att vi imorgon kan försöka att möta livets stora problem. Som hunger, krig och förtryck? Eller så kan vi ta oss an mindre problem som chefen, transportkostnader och val av kläder?Många kramar till alla som har läst och kramar till Vivi också, hoppas hon har en fin semester.


Hanna

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Vivi - 17 augusti 2016 09:07

Det är något speciellt med de där första.... Första tårtbiten Första steget Första resan ..... Första karusellen !!                    Det kommer inte bli det sista .... speciellt det lilla parisehjulet Emil älskade ...

Av Vivi - 13 augusti 2016 10:15


Jag har gått upp något kilo och det är nog för att mitt hjärta blivit så tungt så tungt. Jag tror mammahjärtan ofta väger tyngre än andras..... (och vissa pappan-hjärtna med så klart). Det är en massa spännande på gång i våra liv nu och mycket av d...

Av Vivi - 9 augusti 2016 09:56


Semester.... ahhhh ljuvliga semester.... typ! Okej jag får faktiskt vara liiite bitter att hösten började samtidigt som min semester och för att det faktiskt är lite svårt att slappna av när man förbereder för flytt. Dessutom så fick vi ställa in...

Av Vivi - 17 juli 2016 12:00


Jag läste just en fantastiskt sorglig krönika av Staffan Landin (läs den gärna här). Den handlar om flyktingfrågan och framförallt om det orimliga hat den frågan väcker och troll .... jävla troll. Jag har ingen sympati för de människor som via r...

Av Vivi - 18 juni 2016 16:03


.. SER JAG UT NÄR JAG FÖRSÖKER GÖRA SIT-UPs.....

Lite mer om MissVivi


Kontakt:
missvivi@hotmail.se

Veckans tips

Bloggträff 7 Maj i Skåne !!

   

FACEBOOK

Instagram

30 besvarade frågor

Kategorier

Hitta i bloggen

Bloggisar

Roligheter

Bloggar jag läser

Något jag brinner för...

Stöd frisk och Fri, föreningen mot ätstörningar

SMS

Sms:a FRISK50 eller FRISK100 till 729 80 så skänker du 50 eller 100 kr.

 

Här har jag varit

För ett år sedan.....

Arkiv

Hitta recept

Matbloggstoppen

Köp en recension

Köp en recension på min blogg på blogvertiser.se

Ragga besökare

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se