MissVivis synvinklar

Direktlänk till inlägg 14 september 2012

Att komma ut...

Av Vivi - 14 september 2012 08:45


Jag blev tipsad om en artikel om Jason Sommerville, den förste öppet homosexuella pokerspelaren och blev lite inspirerad. Jag tänkte ta upp ett ämne som kan vara väldigt känsligt, homosexualitet & att komma ut som homosexuell.


När jag var ungefär 15 år var vi ett gäng på 4-5st som brukade umgås, en av killarna i gänget var homosexuell. Vi visste nog alla om att han var det, men han sa aldrig något om det till oss och det var egentligen aldrig något vi brydde oss om. Först när vi gick i gymnasiet valde han att han komma ut och berätta att han var homosexuell.

Vår stad var inte så stor och plötsligt visste alla vem han var. Tyvärr ledde detta till att han misshandlades ett par gånger av människor som inte kunde acceptera hans läggning och tillslut tröttnade han och flyttade upp till Stockholm där han kunde känna sig mer anonym.


Jag beundrar verkligen de som vågar komma ut och står för sin sexualitet, samtidigt är det ju lite sorgligt att det behövs. Egentligen ska ju inte det spela någon roll vilken kön man har eller vilket kön man dras till, men ofrivilligt verkar många homosexuella identifieras med sin sexuallitet.
När de flesta andra människor beskrivs med utseende, jobb och annat så tror jag homosexuella ofta blir benämnda som: ”Jo Johan i verkstan… ja du vet han som gillar killar”.  Ingen på mitt jobb skulle säga ”Jo Vivi i receptionen, hon som gillar killar”.


Det är säkert ännu svårare i en bransch eller yrkesroll där det säkert kan vara rätt hårt klimat och extra mycket fördomar. Jag kan tänka mig att Jason Sommerville och även andra i liknande situationer har fått jobba ganska mycket med sig själva för att orka hantera alla de situationer de kan tänkas hamna i bara för att de är en homosexuella.


Nej i slutändan är vi alla olika, men alla är vi människor. Fördomar handlar bara om rädsla & okunskap och innan man dömer något, vad det än gäller, ska man nog ta sig en snabb till i den där berömda spegeln … 


Den berömda spegeln kanske ...

   


       

 
ANNONS
 
|| mannen som kan prata om hundar ||

|| mannen som kan prata om hundar ||

14 september 2012 08:58

Jag tycker det är förjävligt att folk misshandlas för sin sexuella läggning :/

http://www.henrikolsson.eu

 
Mia

Mia

14 september 2012 09:48

Många är nog rädda och gör saker utifrån den egna rädslan, sen är ju vissa bara helt ointresserade att lära känna människan bakom en stämplad titel såsom homosexuell/trans eller annan (enligt dem) avart. Men syvene och sist är vi alla människor, med känslor, tankar om livet osv.

Tack det är mycket bättre i fötterna, får inflammationen bara lägga sig så ... nu kryper jag inte upp för att gå på toa på morgonen i alla fall ;-) Har försökt sitta mycket på jobbet denna vecka och inte gjort mycket hemma på kvällarna så det lägger sig :-D

Klart jag måste skriva nåt och jag håller mig alltid till sanningen ju ;-D kramar om

http://fredthevov.blogg.se

 
Ingen bild

La mor

14 september 2012 10:20

Min kloka dotter, visst är vi alla berättigade att älska och att älskas oavsett om det är man/kvinna, man/man eller kvinna/kvinna. De människor som inte kan tolerera detta är tyvärr ofta lågutbildade och har med sig en skev människosyn från sin uppväxt.
Kram

 
|| mannen som kan prata om hundar ||

|| mannen som kan prata om hundar ||

14 september 2012 11:53

Sv: När jag bodde i Malmö arbetade jag på en gammal gayklubb - och lärde känna helt underbara människor :)

http://www.henrikolsson.eu

 
Hanna

Hanna

14 september 2012 12:21

Verkligen tråkigt att folk skall göra så stor grej av det.
Visst normen är att gilla motsatta könet men för det behöver det inte innebära att du på något vis är annorlunda ifall du gillar samma kön. Det är ju inte det som definierar dig som person. Utan det är ju trots allt din personlighet som är det viktiga. Ifall du är intresserad av att skapa en relationen med en person kanske det kan vara intressant att veta den andra personens läggning, men annars så förstår jag inte hetsen.

KRAMAR

http://hannastankar.bloggplatsen.se

 
Fina Frun

Fina Frun

14 september 2012 12:33

Tråkigt att läsa om din vän som råkade illa ut. För mig är det totalt obegripligt att någon ska behöva kränkas pga sexuell läggning, religion, hudfärg, nationalitet...

Man ska inte behöva "komma ut" heller för den delen och behöva berätta och förklara vilken sexuell läggning man har. Varför liksom? "Hej, jag är hetro. Vad är du?" Vem bryr sig...

Men trots att du och jag tycker så, är det ju många som sagt som blir illa behandlade. Sorgligt!

http://finafrun.se

 
Linda

Linda

14 september 2012 13:00

Kan inget annat än instämma med alla andra här...ingen ska behöva bli misshandlad för sin sexuella läggning och trots att vi i Sverige har kommit långt i dessa frågor återstår mycket. Acceptansen har mycket kvar att hämta.
Som du skriver, Vivi är det ju tragiskt att man ska behöva 'komma ut' med sin läggning, vi ska ju bli älskade för den vi är inte för den vi älskar och lever med.
Sv. jo, nog är han lite söt med sin trumpna nya fotomin, Oliver men jag hoppas att han snart lägger av med den och återgår till en glatt leende fotomin istället :-)
Vad fint det låter när du säger att Signe kanske har tagit kattsemester :-) om det så vore. Jag tror det inte, men som sagt kanske hon rätt somd det är står och jamar på fönsterblecket i köket och vill komma in *hoppas*
Vi har nog likadant väder...här är det blåsigt så in i vassen och regn på det. Tror jag stannar inne resten av dagen :-)
Ha en härlig helg (läste hos Johanna att ni ska till Väla imorgon. Väla är aldrig fel :-)...kanske lite fel en lördag då det oftast är hur mkt folk som helst, men det är ju då de flesta är lediga. Ha det jättebra!!)
Kram till dig!

http://www.enlitenvra.blogspot.com

 
Viktkamp

Viktkamp

14 september 2012 20:38

Fint inlägg, Vivi! Jag är mycker för HBTQ-frågor och det ligger mig varmt om hjärtat. Blir så arg när jag hör folk som blir misshandlade för att det vågar vara öppna med sin läggning. Jag har vänner som inte vågar gå hand i hand på stan för att de är rädda och det tycker jag är fruktansvärt. kram

http://viktkamp.webblogg.se

 
Margita

Margita

15 september 2012 14:56

Ens sexuella läggning är ingenting som andra har med att göra. Det är varken farligt, olämpligt eller fel. Så tycker jag!
Jag uppskattar att du tar upp såna här "brännbara" ämnen Vivi! Tack!

http://sengas.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Vivi - 17 augusti 2016 09:07

Det är något speciellt med de där första.... Första tårtbiten Första steget Första resan ..... Första karusellen !!                    Det kommer inte bli det sista .... speciellt det lilla parisehjulet Emil älskade ...

Av Vivi - 13 augusti 2016 10:15


Jag har gått upp något kilo och det är nog för att mitt hjärta blivit så tungt så tungt. Jag tror mammahjärtan ofta väger tyngre än andras..... (och vissa pappan-hjärtna med så klart). Det är en massa spännande på gång i våra liv nu och mycket av d...

Av Vivi - 9 augusti 2016 09:56


Semester.... ahhhh ljuvliga semester.... typ! Okej jag får faktiskt vara liiite bitter att hösten började samtidigt som min semester och för att det faktiskt är lite svårt att slappna av när man förbereder för flytt. Dessutom så fick vi ställa in...

Av Vivi - 17 juli 2016 12:00


Jag läste just en fantastiskt sorglig krönika av Staffan Landin (läs den gärna här). Den handlar om flyktingfrågan och framförallt om det orimliga hat den frågan väcker och troll .... jävla troll. Jag har ingen sympati för de människor som via r...

Av Vivi - 18 juni 2016 16:03


.. SER JAG UT NÄR JAG FÖRSÖKER GÖRA SIT-UPs.....

Lite mer om MissVivi


Kontakt:
missvivi@hotmail.se

Veckans tips

Bloggträff 7 Maj i Skåne !!

   

FACEBOOK

Instagram

30 besvarade frågor

Kategorier

Hitta i bloggen

Bloggisar

Roligheter

Bloggar jag läser

Något jag brinner för...

Stöd frisk och Fri, föreningen mot ätstörningar

SMS

Sms:a FRISK50 eller FRISK100 till 729 80 så skänker du 50 eller 100 kr.

 

Här har jag varit

För ett år sedan.....

Arkiv

Hitta recept

Matbloggstoppen

Köp en recension

Köp en recension på min blogg på blogvertiser.se

Ragga besökare

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se