MissVivis synvinklar

Direktlänk till inlägg 1 september 2012

Om jag syns då finns jag ....

Av Vivi - 1 september 2012 19:30

Nu har jag funderat lite igen....

Descartes myntade uttrycket "Cogito, ergo sum "

som kan översättas till "Jag tänker, alltså finns jag."

I dagens samhälle känns detta inte längre lika aktuellt, kanske borde vi iställe skriva:

"Videor ergo sum" som betyder Jag syns, alltså finns jag".




Instagram, facebook, twitter, bloggar... vårt bekräftelsebehov är stort!


Vi har nästan alltid med oss mobilen och idag används den inte bara för samtal utan även för att lägga upp bilder, checka in, uppdatera status m.m

Det känns lite som om vi måste synas så mycket som möjligt och hela tiden för annars... ja annars vadå ? Finns vi inte ?

Jag tolkar helt klart detta som något slags nytt och lite modernare bekräftelsebehov, istället för vara roligast i klassen, ha på sig utmanande eller provocerande kläder osv så vill vi synas och höras så mycket som möjligt digitalt.


Jag lägger inte direkt någon värdering i detta, jag kritiserar inte bara observerar och funderar, för tillslut måste man ju ändå måla in sig i ett hörn ? Man måste väl bli stressad och pressad?  För syns du inte finns du inte. Man skaffar sig en digital identitet och frågan är om man inte ibland blir lite splittrad?



Jag tror nog att det är bra att lägga undan telefoner och datorer ibland,

dra fram ett gammalt brädspel eller bara sitta och prata med sina nära och kära

utan att hålla koll på vilka som håller koll!



 
 
Johanna

Johanna

1 september 2012 20:43

Du är så klok! :)

Jag glömde köpa lott idag :/ Så inga miljoner vann jag :/
Ja den var lite seg i början, men sen kom den igång! kram

http://lifeofjohanna.bloggplatsen.se

 
Johanna

Johanna

1 september 2012 20:54

Haha ja det var ganska mycket lurilur i det inlägget hihi kram

http://lifeofjohanna.bloggplatsen.se

 
Margita

Margita

1 september 2012 22:00

Jag tycker du har helt rätt där Vivi! Har tänkt på det många gånger när jag läser i unga (tjejers) bloggar om att de känner sig stressade och pressade. Att kunna lägga den digitala världen åt sidan då och då är nog bara sunt och bra. Man måste inte alltid finnas tillgänglig eller vara uppdaterad, det kan absolut skapa stress. Tror på din tanke att då och då varva ner och bara vara med sina nära och kära. Spela canasta! hihi :D

http://sengas.bloggplatsen.se

 
trollet

trollet

1 september 2012 22:22

du är en mycket klok kvinna... skriver verkligen under!!

http://www.lchftrollet.blogg.se

 
Anna

Anna

1 september 2012 22:44

Men åh vad bra skrivet!!! Du har så rätt! Vid ett tillfälle kände jag press att blogga för att "behålla" läsare, för att synas. Men då tog jag i stället en bloggpaus för att "omvärdera" mig själv och mitt bloggande... Och det var så skönt - att liksom strunta i att synas :) ibland spårar det nog ur och går till överdrift. Hela den här internet-karusellen har gjort vårt samhälle så opersonligt! Folk umgås på nätet i stället för "på riktigt"...

http://Livetmedskorpan.blogg.se

 
Fina Frun

Fina Frun

2 september 2012 01:52

När digitala medier inkräktar på den personliga fysiska kontakten så är det inte bra. Men jag ser annars digitala medier som en möjlighet att vara social och hålla kontakt med dem som jag inte har tid eller möjlighet att träffa. Många nya härliga kontakter skapas ju också på detta sätt.

http://finafrun.se

 
Anna

Anna

2 september 2012 12:01

Jaaa, har inte tänkt på det egentligen - men visst ligger det något i det! Den där bekräftelsen är Viktig för många, "hallå! se mig!" Kan det vara någon sorts modern ensamhet?
....själv är jag nog tvärtom; jag vill gärna vara med i livet men inte behöva delta på riktigt. Då är det toppen med fb och skriva/läsa bloggar - jag hänger med men på betryggande avstånd :-)
Nog om det!
Ha en trevlig söndag.
/ANNA

http://anna-i-dungen.bloggplatsen.se

 
Johanna

Johanna

2 september 2012 12:44

Ja när Madde kom hem så sa jag, du vet ju jag vill skaffa barn, då trodde hon jag skulle säga nu vill jag inte, så när jag sa så vill jag det ännu mer blev hon glad :) Ja hon var jätte söt i skorna, och gick runt med dem och vinkade hejdå! :)

helgen har varit bra, vill ha mer helg, är inte alls sugen på jobbet imorgon :/ Men jag har ju bett om förflyttning på jobbet så hoppas chefen har ett bra besked snart :)

http://lifeofjohanna.bloggplatsen.se

 
Johanna

Johanna

2 september 2012 12:44

Hur har din helg varit? kram

http://lifeofjohanna.bloggplatsen.se

 
Linda-Mamma till Alfred

Linda-Mamma till Alfred

2 september 2012 13:08

Håller helt med dig angående detta. Det digitala bekräftelsebehovet stressar oss nog mer än vad vi tror. Vare sig vi vill eller inte. Men jag personligen lägger faktiskt inte ngn större vikt vid detta jag bloggar för att jag tycker det är kul likadan med Instagram ibland dröjer det innan jag uppdaterar och känner ingen stress för det. Men de personer som gör det borde nog tänka om litegrann för att alltid ha en inre stress är inte nyttigt alls!
Ja nu Vivi har höstrusket kommit till oss efter 2 helt underbara dagar fred & lördag var det verkligen sommar på riktigt här hos oss! Nu kan jag gärna motta höstens rusk med öppna armar, alltid mysigt md lite tända ljus & kurslitteratur! Blir nog inge bok på ett tag,hehe..
Ja han är så fin vår lillskrutt. Ja att vara ledig fredagar gör verkligen gott särskilt nu när jag åkt på tidernas värsta förkylning!!

http://hummingbird.blogg.se

 
Bodypalace

Bodypalace

2 september 2012 13:18

Ibland är det rikigt skönt när bredbandet eller mobiltäckningen inte fungerar (först känner man dock frustration haha!) eller om man råkat glömma mobilen när man ska nånstans. Annars brukar jag inte följa det mina vänner skriver på facebook alls. Vad ska man prata om när man träffas? de flesta har ju redan hela sitt dagliga liv där. Sen kan jag tänka mig att många bloggare känner sig stressade och pressade.

http://bodypalace.blogspot.se

 
Eleonore

Eleonore

2 september 2012 14:10

Visst borde man skriva om citatet egentligen, syns man inte överallt glöms man bort! Själv är jag en av de som är beroende av att ständigt hålla mig uppdaterad men behöver nödvändigtvis inte lägga upp bilder och en ny statusuppdatering själv! Man har ju med sig telefonen på toaletten ibland haha :P

Det är helt ok att göra receptet till sitt eget genom att byta ut ett par ingredienser med! Har många gånger känt att man kan förbättra recepten och ibland undrar man hur de tänkte när de skrev recepten :P

Jag uppskattar verkligen att du tipsade om tävlingen även om du själv inte deltar, det värmer :)
Hoppas helgen varit bra! Kramar

http://fikamed.wordpress.com

 
Johanna

Johanna

2 september 2012 19:58

Ja det är nog så, och så är det så blääää på jobbet att man blir bläää utanför jobbet med och så blir allt bläää! Men hoppas chefen kommer med något vettigt snart! :)

Hoppas du med kan bli förflyttad! Håller tummarna för det. Kram

http://lifeofjohanna.bloggplatsen.se

 
kaffehörnan

kaffehörnan

3 september 2012 00:49

Hej hopp
Hur är de med dig
kram

http://www.kaffehornan.se

 
Johanna Håkansson

Johanna Håkansson

21 augusti 2014 23:58

Fördelen är ju att om man vill så är det ju bara att ta ett break, stänga ner alltihop och låta det ligga tills man känner att man vill komma igång med det igen. =)

Kram

http://www.rosabubbla.se

Vivi

22 augusti 2014 22:05

Sant Johanna ;)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Vivi - 17 augusti 2016 09:07

Det är något speciellt med de där första.... Första tårtbiten Första steget Första resan ..... Första karusellen !!                    Det kommer inte bli det sista .... speciellt det lilla parisehjulet Emil älskade ...

Av Vivi - 13 augusti 2016 10:15


Jag har gått upp något kilo och det är nog för att mitt hjärta blivit så tungt så tungt. Jag tror mammahjärtan ofta väger tyngre än andras..... (och vissa pappan-hjärtna med så klart). Det är en massa spännande på gång i våra liv nu och mycket av d...

Av Vivi - 9 augusti 2016 09:56


Semester.... ahhhh ljuvliga semester.... typ! Okej jag får faktiskt vara liiite bitter att hösten började samtidigt som min semester och för att det faktiskt är lite svårt att slappna av när man förbereder för flytt. Dessutom så fick vi ställa in...

Av Vivi - 17 juli 2016 12:00


Jag läste just en fantastiskt sorglig krönika av Staffan Landin (läs den gärna här). Den handlar om flyktingfrågan och framförallt om det orimliga hat den frågan väcker och troll .... jävla troll. Jag har ingen sympati för de människor som via r...

Av Vivi - 18 juni 2016 16:03


.. SER JAG UT NÄR JAG FÖRSÖKER GÖRA SIT-UPs.....

Lite mer om MissVivi


Kontakt:
missvivi@hotmail.se

Veckans tips

Bloggträff 7 Maj i Skåne !!

   

FACEBOOK

Instagram

30 besvarade frågor

Kategorier

Hitta i bloggen

Bloggisar

Roligheter

Bloggar jag läser

Något jag brinner för...

Stöd frisk och Fri, föreningen mot ätstörningar

SMS

Sms:a FRISK50 eller FRISK100 till 729 80 så skänker du 50 eller 100 kr.

 

Här har jag varit

För ett år sedan.....

Arkiv

Hitta recept

Matbloggstoppen

Köp en recension

Köp en recension på min blogg på blogvertiser.se

Ragga besökare

Ovido - Quiz & Flashcards