MissVivis synvinklar

Direktlänk till inlägg 8 augusti 2012

Häxan från portebello...

Av Vivi - 8 augusti 2012 08:15

Häxan från Portebello är en bok av Paulo Coehlo, en av mina favoritförfattare. 

Boken handlar om den unga kvinnan Athena. Athena söker efter ro i sitt sinne, efter sina rötter, efter lycka och meningen med livet. Vi får följa med hennes resa och det andliga & magiska hon upptäcker på den.


Boken är skriven utifrån korta intervjuer av personer som kände Athena, det gör att man får lite olika perspektiv på samma person och samma händeler och det gillar jag.

Däremot måste jag säga att just denna boken inte är en av Paulos bästa, en del av hans böcker älskar jag som t.ex "Veronicka bestämmer sig för att dö" medan andra av hans böcker känns lite för inriktade på andlighet och magi, det känns lite krystat tillslut.

Däremot väcker alltid hans böcker en känsla eller tanke i mig, en mening man läser som fastnar eller som ger mig en liten "aha"- upplevelse !


Jag ger Häxan från portebello tre tassar av fem ! 



 
 
Johanna

Johanna

8 augusti 2012 10:09

Ja och jag är ju sämst på damma, så det lutar åt vitt, men kan man kombinera så blir det svarta stolar! :)

vi får se vad det blir av det! Haha ja lite söt är jag ibland :)
kram

http://lifeofjohanna.bloggplatsen.se

 
chris

chris

8 augusti 2012 11:49

ingen bok för mig tror jag inte :)

sv:Jag blev mest arg på socialen att det inte tog tag i det när jag ringde och sa att hon inte hörde av sig och inte svarade nr jag ringde. att det bara lätt det vara och hon fick komma undan. De är helt sjuka här i linköping. När jag bad om bidrag till lägenhet sa de att jag skulle sluta att klaga och tänka på att det finns folk som har det mycket värre en mig. Som om jag inte vet att folk har det. Sen andra gången jag sökte så sa de att jag kunde väl bo hos mina kompisar och pojkvän, jag slapp jo bo på gatan ialf. åh så länge ingen slog mig så kunde jag ju bo hemma för psykiskt misshandel var ju inte lika farligt. Fattar inte att dessa människor får behandla folk hur de vill alltså.

http://chriisss.blogg.se

 
Patricia♔ ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ

Patricia♔ ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ

8 augusti 2012 11:49

Ja det ska bli så skönt att det öppnar igen. Förhoppningsvis kommer jag må så mycket bättre av att komma igång rejält igen:)

Plugga och jobba samtidigt kan kanske bli lite trixigt för dig, men jag hoppas du fixar det utan att bli allt för stressad och sådär.

Stor kram

http://patriciac.blogg.se

 
Hanna

Hanna

8 augusti 2012 13:47

Jag älskar verkligen Paulo, bortsett från att han skriver väldigt ojämställt så är hans böcker bra. Jag tycker att häxan från portobello är en av hans bättre. Fast Brida och Veronica bestämmer sig för att dö är ju helt klart bättre! Sedan tycker jag inte alkemisten som är så känd är lika bra precis som en annan av hans böcker som jag läste som jag nu inte minns namnet på (så bra var den) det blir liksom för mycket barnsaga för min del. Känns som att läsa rödluvan i vuxen tappning, blir jättekonstigt.

KRAMAR

http://hannastankar.bloggplatsen.se

 
Linora

Linora

9 augusti 2012 01:37

Hej, jätte fin blogg!
Allt bra med dig? :D

http://linoraas.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Vivi - 17 augusti 2016 09:07

Det är något speciellt med de där första.... Första tårtbiten Första steget Första resan ..... Första karusellen !!                    Det kommer inte bli det sista .... speciellt det lilla parisehjulet Emil älskade ...

Av Vivi - 13 augusti 2016 10:15


Jag har gått upp något kilo och det är nog för att mitt hjärta blivit så tungt så tungt. Jag tror mammahjärtan ofta väger tyngre än andras..... (och vissa pappan-hjärtna med så klart). Det är en massa spännande på gång i våra liv nu och mycket av d...

Av Vivi - 9 augusti 2016 09:56


Semester.... ahhhh ljuvliga semester.... typ! Okej jag får faktiskt vara liiite bitter att hösten började samtidigt som min semester och för att det faktiskt är lite svårt att slappna av när man förbereder för flytt. Dessutom så fick vi ställa in...

Av Vivi - 17 juli 2016 12:00


Jag läste just en fantastiskt sorglig krönika av Staffan Landin (läs den gärna här). Den handlar om flyktingfrågan och framförallt om det orimliga hat den frågan väcker och troll .... jävla troll. Jag har ingen sympati för de människor som via r...

Av Vivi - 18 juni 2016 16:03


.. SER JAG UT NÄR JAG FÖRSÖKER GÖRA SIT-UPs.....

Lite mer om MissVivi


Kontakt:
missvivi@hotmail.se

Veckans tips

Bloggträff 7 Maj i Skåne !!

   

FACEBOOK

Instagram

30 besvarade frågor

Kategorier

Hitta i bloggen

Bloggisar

Roligheter

Bloggar jag läser

Något jag brinner för...

Stöd frisk och Fri, föreningen mot ätstörningar

SMS

Sms:a FRISK50 eller FRISK100 till 729 80 så skänker du 50 eller 100 kr.

 

Här har jag varit

För ett år sedan.....

Arkiv

Hitta recept

Matbloggstoppen

Köp en recension

Köp en recension på min blogg på blogvertiser.se

Ragga besökare

Ovido - Quiz & Flashcards