MissVivis synvinklar

Direktlänk till inlägg 14 juni 2012

Miljötaxi - taxi 020 !

Av Vivi - 14 juni 2012 12:00

När vi var i Göteborg sist åkte vi taxi till och från festen, väldigt smidigt och bekvämt, dessutom så kostar det inte mycket mer än att åka spårvagn/buss när man är flera stycken som delar.

Däremot är det ju sämre för miljön att åka taxi, men nu finns det ett taxibolag som verkligen har tänkt till.... Taxi020 !

Taxi020 finns huvdsakligen i Stockholm, men även i Göteborg och Skåne.

De har en egen miljöpolicy, så här har de skrivit om sitt miljöansvar:

 


"Vår vision är naturligtvis att bedriva verksamheten utan några utsläpp alls, det vill säga miljötaxi med 0 utsläpp. Som enda taxibolag deltog vi i Stockholm Stads upphandling av elbilar. Vi är nu det enda taxibolaget med en eltaxi i trafik. Tillsammans med utvalda samarbetspartners avser vi att testa och lära oss mer om dessa fordon. Tillgången på el är mycket god likaså är infrastrukturen avseende eluttag mycket god.


Vårt miljöengagemang har inte bara påverkat miljö till det bättre utan också stärkt vårat varumärke vilket i sin tur genererat nya spännande kunder."


 

Taxi020 hade år 2010 bytt ut 80% av sina bilar till miljöbilar och de har vunnit fler miljöpriser som t.ex Pegasuspriser och centrens miljöpris.

Jag har även jämfört priserna med andra taxibolag.

Ett av de större bolgen i stockholm var kanske ca 10 kr billigare/timma, men  deras grundavgift är dyrare.


Nästa gång jag åker taxi i Stockholm (eller Gbg/skåne för den delen), så kommer jag absolut välja Taxi020. Du åker för i pricip samma pris som på de andra bolagen, men sparar mycket på mijön, det gillas !!!



 



 

 


 
 
Patricia

Patricia

14 juni 2012 12:14

Haha, aa han gör viss det:) Men tyvärr tror jag att det kommer bli att vi inte går dit. Tiden i kväll hinner inte med båda:( Så på ett sätt hoppas jag på regn för då känns det lite bättre att man ine går dit;)

http://patriciac.blogg.se

 
Linda

Linda

14 juni 2012 12:40

Min första tanke är "varför hoppar inte fler taxibolag på det här??"
Jag gissar att dessa miljövänliga bilar är dyrare i inköp, men i långa loppet borde man tjäna på det.
Jag åker inte taxi så ofta, men finns det här alternativet när jag ska göra det, ja, då kommer jag att välja det. Taxi är dyrt, tycker jag men kostar den här miljövänliga inte så mkt mer än alla andra då är det ett absolut 'att välja'.
Ha en bra torsdagseftermiddag.
Kram

http://www.enlitenvra.blogspot.com

 
Hanna

Hanna

14 juni 2012 12:43

Perfekt med elbilar i stan ju! Fina grejer! Göteborg hade verkligen behövt det, det är alldeles för mycket avgaser och skit där!
Kramar

http://hannastankar.bloggplatsen.se

 
Thessan

Thessan

14 juni 2012 14:15

Tack. Mår mkt bättre nu =)

http://amigurumiblogg.bloggplatsen.se

 
Patricia

Patricia

14 juni 2012 14:46

Tack sötan!
kram

http://patriciac.blogg.se

 
Johanna

Johanna

14 juni 2012 15:41

Ja imorgon får jag nycklarna, äntligen! Längtar till kl 10 imorgon! :)

smart och tänka på miljön även när man åker taxi! kram

http://lifeofjohanna.bloggplatsen.se

 
Bodypalace

Bodypalace

14 juni 2012 17:15

Jag vet inte om du är en sån som läser svaren i bloggen där du kommenterat eller vill ha svaren i din egna blogg så jag har svarar i både din och min nu.

Vad roligt att du blev så glad :D Ja det är viktigt att många förespråkar sundare ideal, en journaliststudent har nyligen tagit kontakt med mig och ställt frågor om bloggen och ideal. Så vi får se om bloggen nämns i någon tidning. Vad är din "sund utan vikthets" för nått då? En bok, en blogg eller bara ett motto du lever efter? :)

Tack för berömmet och länkningen! ;)

http://bodypalace

 
Linda

Linda

14 juni 2012 17:18

Ja, en riktig heldag att bara pösa i soffan och titta på ngn bra film eller läsa en bok utan att bli avbruten...det kan jag sakna ibland...men men man får ta sig tid (när minstingen sover och de andra är i skolan och är de inte där så blir de bannlysta att komma till mig på en stund ;-))
Vi har en stor fläderbuske på vår uppfart. Jag brukar även plocka längs cykelstigar och åkervägar...det brukar bli en hel del saft att frysa in :-)
Kram

http://www.enlitenvra.blogspot.com

 
Rinki

Rinki

14 juni 2012 18:03

Det är ju skönt att höra att de tänker till, flera företag borde verkligen tänka på sådant, det är ju jätteviktigt!

Sv: Jag kommer att jobba på turistbyrå, jobbade där förra året också så är väl rätt insatt i det hela ändå. Inte jättefarligt, men lite nervöst känns det ju, jag kommer inte ihåg allting...och när det är stressigt tempo på byrån kan det bli så att de förväntar sig att man ska vet exakt hur man ska göra. Men det kommer nog att gå bra.

Skönt att vara hemma ändå, som sagt så finns det ju mycket man kan göra i Sverige. Egentligen så har jag inte åkt runt så himla mycket i Sverige och det borde man ju göra också. Hoppas att du får chansen att besöka din syster också. Jag håller med om att det egentligen är lite onödigt att åka iväg under sommaren, men samtidigt är det ju då jag har lov...men vi kommer att vara hemma också, det kommer ju att bli mycket med flytt också.

Vem är det ni känner som gifter sig :) vad roligt att få gå på bröllop!

Kram!

http://rhulth.wordpress.com

 
Erica Nylund - drömmen om att bli fotograf

Erica Nylund - drömmen om att bli fotograf

14 juni 2012 18:11

sv; jag hade en super härlig skolavslutning, verkligen!
allt bra med dig?

http://byericanylund.blogg.se

 
chris

chris

14 juni 2012 21:39

det gillas verkligen!

sv: jaha där ser man :) tror aldrig jag varit på tylösand, inget jag minns ialf:P

http://chriisss.blogg.se

 
Kashaya

Kashaya

14 juni 2012 21:39

Vad bra av dem.=)

http://kashaysblogg.blogspot.com

 
madelein - mamma till sex

madelein - mamma till sex

14 juni 2012 23:16

Ja, 020-bilarna brer ut sig och syns mer och mer. Sonen som åker taxi till skolan åker med 020

http://madelein.se

 
Mia

Mia

15 juni 2012 08:13

Tycker det är ett superbra initiativ med miljötänk, men tyvärr här i Stockholm kan inte deras chaufförer köra bil wohahahahaha (och jag överdriver inte när jag säger det, fråga sötörat som träffar på dem ute i trafiken hela dagarna!!).

Synd att tullarna inte gör nån skillnad på miljötänktet från i augusti, för då ska även de bilarna tas tullavgift på!!!!! så meningen med att byta till miljöbil blev ju bara en grej för en kort tid :-( blir så jäkla trött på våra politiker som gör sånt här dumt så världen får lida.

Slutar medans jag är på topp, o innan jag blir riktigt politikersuuuuuuuuuuur denna härligt soliga fredag ;-)

Kram till bästaste du ♥ o husbandet ditt förstås! Ha en lovley helg!

http://fredthevov.blogg.se

 
Mia

Mia

15 juni 2012 13:17

Det har du helt rätt i, gick direkt ut ur cyberträsket wohahahaha o fokuserade på braiga saker så det så o nu är allt bara bra - helgen är nära, grillat på agendan idag äntligen med vännerna ute vid "Torpet" :-D och i morgon baluns ute på Rådmansö! Mycket vovs, sötöra, vänner o mys denna helg o nästa ännu bättre för då lägger vi ju till Linda & Co till mysfaktorn som lär stiga i taaaaaaaaaaaaaaaaaaket då!

Går bra, lgh såld, hus köpt, papper så gott som klara, vi går inte minus men heller inte jättemycket plus men med facit på hand är det sjuuuukt rätt i tiden (andra lägenheter i samma område kom upp nästan samtidigt med vår o är inte sålda ännu så vi knep rätt köpare helt enkelt). Vi gjorde ju vinst på båda våra tidigare boenden så vi är nöjda och vi flyttar ju till något som är klart o inte i behov av några renoveringar eller så.

Hur är det hos er? mycket altanhäng som hägrar, med lite rosé kanske o gott grilla med familj o vänner? eller bara på tumanhand som är så underskattat i denna värld ♥

Kramelikram

http://fredthevov.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Vivi - 17 augusti 2016 09:07

Det är något speciellt med de där första.... Första tårtbiten Första steget Första resan ..... Första karusellen !!                    Det kommer inte bli det sista .... speciellt det lilla parisehjulet Emil älskade ...

Av Vivi - 13 augusti 2016 10:15


Jag har gått upp något kilo och det är nog för att mitt hjärta blivit så tungt så tungt. Jag tror mammahjärtan ofta väger tyngre än andras..... (och vissa pappan-hjärtna med så klart). Det är en massa spännande på gång i våra liv nu och mycket av d...

Av Vivi - 9 augusti 2016 09:56


Semester.... ahhhh ljuvliga semester.... typ! Okej jag får faktiskt vara liiite bitter att hösten började samtidigt som min semester och för att det faktiskt är lite svårt att slappna av när man förbereder för flytt. Dessutom så fick vi ställa in...

Av Vivi - 17 juli 2016 12:00


Jag läste just en fantastiskt sorglig krönika av Staffan Landin (läs den gärna här). Den handlar om flyktingfrågan och framförallt om det orimliga hat den frågan väcker och troll .... jävla troll. Jag har ingen sympati för de människor som via r...

Av Vivi - 18 juni 2016 16:03


.. SER JAG UT NÄR JAG FÖRSÖKER GÖRA SIT-UPs.....

Lite mer om MissVivi


Kontakt:
missvivi@hotmail.se

Veckans tips

Bloggträff 7 Maj i Skåne !!

   

FACEBOOK

Instagram

30 besvarade frågor

Kategorier

Hitta i bloggen

Bloggisar

Roligheter

Bloggar jag läser

Något jag brinner för...

Stöd frisk och Fri, föreningen mot ätstörningar

SMS

Sms:a FRISK50 eller FRISK100 till 729 80 så skänker du 50 eller 100 kr.

 

Här har jag varit

För ett år sedan.....

Arkiv

Hitta recept

Matbloggstoppen

Köp en recension

Köp en recension på min blogg på blogvertiser.se

Ragga besökare

Ovido - Quiz & Flashcards