MissVivis synvinklar

Direktlänk till inlägg 2 juni 2012

Mitt största komplex...

Av Vivi - 2 juni 2012 12:30

Nog för att jag tycker man ska försöka vara nöjd med sig själv och mitt utseende inte lika viktigt för mig som de var när jag var yngre, trots allt detta så har vi alla komplex, alla har vi något vi är missnöjda med. Mitt största komplex råkar vara det största organ jag har ... min hud ! 


När jag kom in i tonåren fick jag akne , jag hade finnar & stora bölder och tyckte verkligen att jag såg hemsk ut, vissa dagar ville jag inte ens gå till skolan eftersom jag i princip trodde människor skulle fly när de såg mig.  

Jag fick äta mediciner som egentligen inte var bra för mig eller min kropp, men de tog åtminstone tillslut bort aknen.

Det är ju många som har problem med akne i tonåren och det finns tyvärr många som fortfarande har fördomar när det gäller finnar, som inte förstår att det är hormonrelaterat.


Jag har fortfarande problem med min hy idag, men idag vet jag mer vad jag kan göra och vad jag inte kan göra.

Jag vet att jag kommer få finnar ibland oavsett vad jag gör, men jag vet också att det blir värre när jag är stressad. Jag vet att det är bra att dricka mycket vatten, jag vet också att min hy (även om det inte finns några vetenskapliga bevis för det) ofta blir sämre om jag äter mycket socker under en längre period.

Sedan är det viktigt att använda bra produkter!

Själv använder jag Delcleore & MDformulations och är nöjd med dem även om de är lite dyra, har varit nyfiken på Proactiv ganska länge och funderar på att pröva dem också.


Det viktiga att tänka på om man har problemhy är att testa sig fram, att se vad som passar din hudtyp

och komma ihåg att du ser dina finnar, torra fläckar m.m mycket tydligare än vad andra gör !


Sedan kommer jag alltid vara tacksam för bra smink när man vill se lite extra len ut   

 


 


  

 
ANNONS
 
Jeanette

Jeanette

2 juni 2012 12:43

Hej, hittade hit via Fina Frun där du skrev ett underbart inlägg. Ett ämne som engagerar mig väldigt mycket.
Nu blev jag ännu mer engagerad när du skrev om acne.. min ena dotter (snart 16) har under några år haft väldiga problem med finnar och har gått igenom tre behandlingar och nu verkar det ha lättat för hennes del. Hon har haft turen att aldrig bli retad eller kommenterad pga sin "dåliga" hy och det har nog hjälpt henne väldigt mycket. Hon har testat Proactive och det passade inte henne, men alla är vi olika så det kanske passar dig. Lycka till!
Ha en skön helg.

http://jijsdagar.blogspot.se

 
Teskedsmamman

Teskedsmamman

2 juni 2012 14:32

Här är det jag tipsade om på bloggträffen. Jag har haft väldigt mycket finnar runt mens särskilt, men idag är det väldigt sällsynt. Min hy har gått från att vara så fet att det rinner om den, till att vara klart acceptabel.

Oil Cleansing Method:
http://www.teskedsmamma.se/2011/07/ocm-oil-cleansing-method.html
Det här använder man 1 ggr i veckan. kör man det ytterligare en gång i veckan så kan man dutta i lite askorbinsyra i oljan för att få till världens underbaraste scrubb!

Aspirinmask - 1 gång i veckan
http://www.teskedsmamma.se/2012/02/ansiktsmasken-som-funkar.html

För att tvätta ansiktet alla andra dagar i veckan, och framför allt för att tvätta bort smink så använder man en t ex mandelolja eller någon annan bra olja för ändamålet.

Jag smörjer in ansiktet med D-droppar (sådana där som man ger barn) när det är ordentligt fett i hyn, när huden har lugnat ner sig varvar jag med A-creme som även är rynkdämpande ;)

Alltså, testa! Det kan ju inte bli sämre i alla fall! :)

http://www.teskedsmamman.se

 
Johanna

Johanna

2 juni 2012 14:36

Så sjukt fin bild på dig vännen! Nu saknar jag dig ännu mer! :)
Har med problem med min hy, måste hitta något som funkar på mig, lyckas aldrig hitta något som funkar.... :(

Japps, Lars Wallin klev in på resturangen vid 21 tiden. Lite häftigt, och hade jag suttit närmre honom hade jag smygfottat honom! Det var något som min kompis Annika sa och hon bara det värsta är att du hade gjort det om jag bett dig, lite små galen kanske! Han skall ha någon visning här i stan i dag, någon utställning på museum med!

Tack, jag gillar verkligen jeanskjolar *fniss*

Åh vad tråkigt, undra vad de skulle säga om du inte dök upp på måndag om de skulle märka det? :)

http://lifeofjohanna.bloggplatsen.se

 
Johanna

Johanna

2 juni 2012 15:23

Haha, lovar fotografera honom nästa gång jag ser honom! :) Hade lätt kunnat gjort det efter allt vin igår, utan tvekan :)

Ja jag vet inte riktigt vem som kan berätta vilken kräm man skall ha som passar en hud, skulle kanske gå å göra en sådan hudanalys för få veta exakt vad man skall ha :)

Du är värd någon som behandlar dig väl så stanna inte om de inte ger dig bra villkor, visst det suger och vara utan jobb, men hellre utan jobb än ett där man inte trivs och blir behandlad som ett djur på zoo! :)

Ha nu så kul ikväll! Min fest blev inställd så jag tar nog ett bad och slappar :) kraaaaaaaam

http://lifeofjohanna.bloggplatsen.se

 
Eleonore

Eleonore

2 juni 2012 18:24

Du är ju så fin så! Hade också en hel del acne i tonåren, var ju hemskt att gå runt och känna sig som en prickigkorv och tro att alla stirrar på en. Provade en massa produkter som clearasil och Neutrogena men aldrig något läkemedel, inte konstigt att inget funkade. Men sen började jag med p-piller och allt försvann! Tackar gud för smink jag med :D Tack för ett toppeninlägg, vi är ju inte ensamma!
Ja det är klart du får komma med 2 bidrag i utmaningen, du får göra hur många du vill :D Gillar verkligen denna månads tema jag med, känns som det kan komma många härliga och fantasifulla inlägg!
ÅH men då måste du inviga din whoopies-bok, jättegoda är de! Kramar

http://fikamed.wordpress.com

 
trollet

trollet

3 juni 2012 09:44

ja, fy, den tiden minns man bara för väl... hade mycket små problem när jag ser tillbaka på det, men... Man säger ju att choklad är boven (eller sa iaf) men jag tror verkligen du har rätt om sockret... läser ju en del om socker och det är en stor bov till mycket...

http://www.lchftrollet.blogg.se

 
Linda-Mamma till Alfred

Linda-Mamma till Alfred

3 juni 2012 11:33

Du är som mig fin både inifrpn & ut..tihi...YES lovar att hacka lite extra så ngt inte fastnar i gommen;)
Haha det är ju de jag får inte gjort så värst mkt,hehe..han är en sådan lite busfis!Men man får ge sig skam på att man vill få ngt gjort och då far jag runt som en turbokanin här hemma..hinner göra lite sedan dags att plocka ned ungen ifrån vardagsrumsbordet.tv-bänken..ja haha du kan ju föreställa dig;)

http://hummingbird.blogg.se

 
Sussi

Sussi

3 juni 2012 19:16

Jag har väl inte haft direkt såna problem med huden. Mitt problem består mest i att jag har otroligt torr hud! Jag får Eksem ibland och det kliar något så fruktansvärt. Tyvärr så kliar man sönder och får fula ärr. Som tur var inte i ansiktet men det är något som är jobbigt för mig. Jag har inte lyckats hitta den perfekta lotionen än. På sommaren är det bra när man fått solat..

Hoppas du hade en minst lika trevlig tjejträff som jag hade

Kramisar

http://allt-om-inget.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Vivi - 17 augusti 2016 09:07

Det är något speciellt med de där första.... Första tårtbiten Första steget Första resan ..... Första karusellen !!                    Det kommer inte bli det sista .... speciellt det lilla parisehjulet Emil älskade ...

Av Vivi - 13 augusti 2016 10:15


Jag har gått upp något kilo och det är nog för att mitt hjärta blivit så tungt så tungt. Jag tror mammahjärtan ofta väger tyngre än andras..... (och vissa pappan-hjärtna med så klart). Det är en massa spännande på gång i våra liv nu och mycket av d...

Av Vivi - 9 augusti 2016 09:56


Semester.... ahhhh ljuvliga semester.... typ! Okej jag får faktiskt vara liiite bitter att hösten började samtidigt som min semester och för att det faktiskt är lite svårt att slappna av när man förbereder för flytt. Dessutom så fick vi ställa in...

Av Vivi - 17 juli 2016 12:00


Jag läste just en fantastiskt sorglig krönika av Staffan Landin (läs den gärna här). Den handlar om flyktingfrågan och framförallt om det orimliga hat den frågan väcker och troll .... jävla troll. Jag har ingen sympati för de människor som via r...

Av Vivi - 18 juni 2016 16:03


.. SER JAG UT NÄR JAG FÖRSÖKER GÖRA SIT-UPs.....

Lite mer om MissVivi


Kontakt:
missvivi@hotmail.se

Veckans tips

Bloggträff 7 Maj i Skåne !!

   

FACEBOOK

Instagram

30 besvarade frågor

Kategorier

Hitta i bloggen

Bloggisar

Roligheter

Bloggar jag läser

Något jag brinner för...

Stöd frisk och Fri, föreningen mot ätstörningar

SMS

Sms:a FRISK50 eller FRISK100 till 729 80 så skänker du 50 eller 100 kr.

 

Här har jag varit

För ett år sedan.....

Arkiv

Hitta recept

Matbloggstoppen

Köp en recension

Köp en recension på min blogg på blogvertiser.se

Ragga besökare

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se